poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: nalot na polskie blachy w Aulum  (Przeczytany 24333 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Patrykowsky

• Gość
Odp: nalot na polskie blachy w Aulum
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Maj 2009, 06:43:52 »
Wszytko ładnie i przejrzyscie. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz - dlaczego nie napisałą tutaj zadna osoba która zostałą złapana i zapłaciła kare?? Wszytko tylko domysły i spekulacje. Jezeli juz to szukają dunczyków jezdzących samochodami na obcych numerach. Jezeli jestes cudzoziemcem we własnym samochodzie to nic tobie nie mogą zrobic. Niech odezwą sie osoby które taką kontrol miały, bo jak na razie nie przeczytałem postu takiej osoby.

Offline zorajda

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Maj 2009, 10:28:26 »
Wszytko ładnie i przejrzyscie. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz - dlaczego nie napisałą tutaj zadna osoba która zostałą złapana i zapłaciła kare?? Wszytko tylko domysły i spekulacje. Jezeli juz to szukają dunczyków jezdzących samochodami na obcych numerach. Jezeli jestes cudzoziemcem we własnym samochodzie to nic tobie nie mogą zrobic. Niech odezwą sie osoby które taką kontrol miały, bo jak na razie nie przeczytałem postu takiej osoby.

Dokładnie też się zastanawiam nad tym o co chodzi z tymi łapankami. Tyle razy już to słyszałam tylko nikt konkretnie nie umiał powiedzieć kto został złapany i jaką karę poniósł a przecierz tu zwłaszcza w swoim regionie prawie wszystkich Polaków się zna. Na początku nie pytałam co i jak bo jak łapanka to łapanka wiadomo o co chodzi. Ale jak już spytałam to usłyszałąm tak: no łapali jednego gościa chodź był na duńskich blachach kazali mu dmuchać ,bo dowód zobaczyli Polski. No i ja się pytam i co z tego a w Polsce nie dmuchasz?. A on do mnie, ale co nie kumasz? Duńczykowi by tego nie zrobili. Ech więc o jaką łapankę tu chodzi? Potem taki chodzi po Danii i o łapankach straszy. Ech szkoda gadać.

Rollo

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Maj 2009, 15:23:48 »
Zurich a kto powiedzial, ze Ci, ktorzy jezdza na PL blachach sie stresuja?  :o

Ja przynajmniej zadnego stresu nie odczuwam, niczym sie nie denerwuje, ani nie popadam w panike, gdy widze Politi. Widzialem ich sporo razy, nawet kontrole mialem ... i wszystko OK :)

I nie wiem o co Tobie chodzi z pokazywaniem sie w PL? Czyzbys kupowal auto tylko po to, zeby zablysnac przed innymi? Ja wole jezdzic autem 6-7 letnim, niz 10-15, bo jest ono bardziej bezpieczne i niezawodne.

TEB

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Maj 2009, 19:59:11 »

Twoje podejscie do spraw jest bardzo egoistyczne i dziecinne. Mieszkasz za granica to sie dostosuj do praw obecnego kraju. Jak Ci sie nie podoba to wracaj do kraju.  >:(

Co do Twoich argumentow, ze wszystko to domysly i spekulacje to: JA znam osoby, ktore mialy takie kontrole - JA chodzilam z nimi do SKAT'u i na policje, zeby wyprostowac sprawy. 

No coz, ale cwaniacy sie zawsze znajda :(

re

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 21 Maj 2009, 20:49:38 »
Twoje podejscie do spraw jest bardzo egoistyczne i dziecinne. Mieszkasz za granica to sie dostosuj do praw obecnego kraju. Jak Ci sie nie podoba to wracaj do kraju.  >:(

Co do Twoich argumentow, ze wszystko to domysly i spekulacje to: JA znam osoby, ktore mialy takie kontrole - JA chodzilam z nimi do SKAT'u i na policje, zeby wyprostowac sprawy. 

Czy te osoby mialy auta na hol ,placily mandaty

maly vejle

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Maj 2009, 20:50:22 »

Gdzie te osoby którym pomagałeś niech się sami odezwą co niemają odwagi a może niemają dostępu do internetu przecież istnieją kafejki internetowe.

TEB

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Maj 2009, 21:18:38 »
Maly Vejle i re:

Nie wiem dlaczego te osoby nie chca napisac na forum. Ja jestem tlumaczem (dla policji , SKAT'u, komuny) i obowiazuje mnie "tavshedspligt" dlatego tez pisze generalnie. Przykro jest jednak, ze jest tylu "madrych" rodakow co pokazuja jacy oni sa wspaniali.
A pozniej placz - ze nie maja pieniedzy na zaplacenie kar >:(

Jak sie dostosujecie do prawa to takich dyskusji nie bedziemy miec.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 21 Maj 2009, 21:18:38 »

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Maj 2009, 21:30:19 »
Przed pisaniem postu i oskarżaniem jak leci wszystkich, postarajcie się dokładnie poszukać informacji na stronie czy są osoby które były zatrzymane przez policję, ja byłem zatrzymany zapłaciłem mandat przerejestrowałem samochód i pisałem o tym chyba 2 krotnie.

Rollo

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Maj 2009, 21:38:26 »

Ale nie pojmujesz jednego - ze prawo krajowe - dunskie bywa NIEZGODNE z prawem nadrzednym - prawem Unii Europejskiej!!!!

wer

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Maj 2009, 21:41:42 »
Kolego cwsm11
Jesli policja Cie zatrzymala i zaplaciles mandat i auto musialem przerestrowac
Czy mozesz napisac wiecej
jaki byl twoj status,
miales pobyt staly,auto bylo Twoje,auto bylo w kredycie,miales  kontrakt na stale,byles tylko raz zatrzymany itp
chodzi o okolicznsxci tego zdarzenia

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Maj 2009, 22:07:01 »
W wielu krajach unii  jest zalegalizowana , eutanazja ," maryśka", śluby osób tej samej płci a w dani adopcje osób homoseksualnych a wielu innych krajach unii , jest to zabronione . I jeszcze jedno w kilkunastu krajach unii można poruszać się skuterem w dwie osoby , a w  tym kraju tylko jedna może prowadzić skuter , i zgodne z prawem unii czy jest to niezgodne.

[Posted on: 21 Maj  2009, 21:45:40]

Dwa tygodnie temu wybiło mi trzy lata w Danii ,samochód sprowadziłem dwa miesiące później, zostałem zatrzymany jeśli mnie pamięć nie myli dokładnie rok temu. żadne wcześniejsze zatrzymanie przez policje.
I to nie znaczy że policja nic o mnie nie wiedziała, wiedziała dokładnie wszystko, jak już wcześniej pisałem przy kontroli
* w zakładzie pracy,* przedstawiono mi dowody czyli zdjęcia kiedy prowadzę samochód , pod pracą pod domem , pod szkołą jak napisałem zatrzymano mnie rok temu a pierwsze zdjęcie miałem zrobione około 2 tygodni od sprowadzenia samochodu i kilka następnych aż do zatrzymania .
Umowy były na czas określony ,samochód był na mnie i to niema znaczenia na kogo jest może być na mamę , tatę , bank itp ,itd liczy śię kto prowadzi, dlatego były zdjęcia, że fizycznie siedziałem za kabusewnicą i że cpr był powyżej roku

a

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Maj 2009, 22:09:34 »
Aha, czyli wg norm unijnych skuter moze prowadzic wiecej niz jedna osoba?
Analfabetyzm wtorny zatacza coraz szersze kregi...

Offline Zurich

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Maj 2009, 22:17:50 »

Ale nie pojmujesz jednego - ze prawo krajowe - dunskie bywa NIEZGODNE z prawem nadrzednym - prawem Unii Europejskiej!!!!

A Ty jestes prawnikiem?Jesli tak to super!!!Jeden prawnik w polsce wygral walke o oplate za "polskie autostrady"moze wreszcie i tu Ty wezmiesz za morde rzad dunsiki i  cos z tym zrobisz i bedziemy mogli zyjac tu i pracujac tu jezdzic super furami na polskich numerach po dunskich drogach ;D ;D ;D.Zycze Ci w kazdym razie powodzenia w przypadku wpadki w udowodnieniu NIEZGODNOSCI prawa dunskiego nad prawem nadrzednym. :)

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Maj 2009, 22:18:00 »
Ktoś pisał dlaczego nie napiszą osoby które były zatrzymane . Odpowiem ci tak jestem tutaj trzy lata znam kilka kilkanaście czy kilkadziesiąt osób ,wiele z tych osób nie posiada internetu komputera i uwierz  mi ci którzy go mają nie mają pojęcia o tej stronie a resztę to dokładnie pierdoli , przepraszam za to wyrażenie ale tak mi ostatnio powiedział kolega . A większość  może ostre słowa ma inteligencje turkucia podjadka i przepity wzrok poszukujący logicznego myślenia

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Maj 2009, 22:23:39 »
panie, pani  a  przeczytaj jeszcze raz od początku bo ręce opadają

[Posted on: 21 Maj  2009, 22:22:47]

zgadłaś

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 21 Maj 2009, 22:23:39 »

polskie agencje pracy

Zaczęty przez 6palcyDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 17838
Ostatnia wiadomość 16 Lut 2012, 21:37:25
wysłana przez 6palcy
polskie szkoly

Zaczęty przez martuchnamDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 48820
Ostatnia wiadomość 26 Maj 2008, 22:40:11
wysłana przez Jomir
Nad polskie góry

Zaczęty przez SporoceDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 58402
Ostatnia wiadomość 12 Lut 2019, 10:42:46
wysłana przez murawskian
czy moge stracic polskie prawo jazdy w danii ?

Zaczęty przez jarras37Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 55848
Ostatnia wiadomość 08 Cze 2008, 16:53:24
wysłana przez vera
Polskie menu

Zaczęty przez MieciaDział Hydepark

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 19413
Ostatnia wiadomość 17 Gru 2009, 17:32:14
wysłana przez willy