Ogólne > Praca w Danii

Jakie dokumenty potwierdzają zagraniczną pracę?

<< < (4/5) > >>

roga:
Normalnie o potwierdzenie zatrudnienia w Danii (PD U1) mozna starac sie na portalu obywatelskim (www.borger.dk), ale nie moglem sprawdzic czy wymaga to zalogowania sie za pomoca tzw. NemID - specjalna identyfikacja z kodem i haslem, poniewaz do 6:00 borger.dk aktualizuje swoja strone. Byc moze masz racje, ze instytucja, ale czy byla to Styrelsen for Arbejdsmarkedi Rekrutering doktorej wyslales swoje zapytanie? adres: Njalsgade 72A, 2300 København S, tel. 72217400, mail star@star.dk. ale widze ze ich strona byla aktualizowana we wrzesniu 2016 wiec moze warto sprobowac.

roga:
Sprawdzilem. Na stronie borger.dk jest ten blankiet, ktory jest ci potrzebnyu. Po wejsciu na strone wpisz w okienku (szukaj) nazwe tego blankietu PD U1 i od razu bedziesz skabusewany do blankiety. widze, ze blankiet bedzie wyslany do tej samej instytucji ktora wczesniej podalem. A wiec nie jest ona zlikwidowana, tylko moze nie przyjmuje wnioskow droga pocztowa.
Jedyna roznica to, ze wczesniej nalezalo wypelnic wniosek/blankiet E301 zyby otrzymac blankiet PD U1, a teraz szybciej, sprawniej i wygodniej bezposredni dostep do PD U1.

roga:
Jezeli nie byles czlonkiem A-kasse, to musisz ten blankiet sobie wydrukowac, wypelnic i wyslac na podany na dole blankietu adres.

arlenaa:
też tak zrobiłam z tym blankietem i wszystko ok ;)

janinadukiel:
Podpinam się do  tego wątku. Czyli wypełnić wydrukować i wersję papabusewą wysłać listem na podany adres? Jak mam w tym dokumencie zaznaczyć żeby wysłano mi na adres w Polsce?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej