Ogólne > Rodzina ...
slub z dunczykiem
piorun:
mirra ;) o rase męską:) Chociaż kobiety też potrafią pazurki wystawic i znieszczyć życie facetowi...
Grace:
Państwo duńskie jest bardzo opiekuńcze dla swoich obywaleli.... nie wiem czy bedziesz podpisywała intercyze..jesli tak to
uważaj przy podpisaniu intercyzy weż sobie tłumacza przysięgłego żebys wiedziala co podpisujesz( ja zastałam oszukana..nie znałam jeżyka i zawierzyłam osobie ktora tam jest 25 lat Polka i to był duży bląd podpisałam intercyze ktora jest przeciwko mnie.Po czterech latach cieżkiej pracy u mojego pracodawcy mojego"meża.." nie mam nic i zaczynam wszystko od początku ale sama. i dziękuje Bogu że spotkałam ludzi ktorzy mi pomogli.( wszystko mi wydzielał i mojemu synowi.....traktował jak niewolnice i mnie uzależniał od siebie pod kazdym względem był perfidny strasznie wyszło na to że przez 4 lata pracowałam na niego i jego rodzine i nic mi sie nie należy....wiem że byłam bardzo głupia ale myślalam że to porządny człowiek jak wychodziłam za maż bo tyle mi obiecywał wiec dziewczyny uważajcie...bo Państwo duńskie jest dla Duńczyków a nie obcokrajowców
Jomir:
To nie wina papieru, a dokumentu jaki podpisalas.
Nieprawda jest, ze panstwo dunskie jest tylko dla Dunczykow.
Ja na przyklad nie podpisywalam intercycy. W efekcie :) przedmalzenskie mieszkanie mojego meza stalo sie naszym wspolnym :) natomiast moje, polskie :) bylo tylko moim.
Co do reszty, podtrzymuje... Nie ma nic do rzeczy Polak, Duczyk czy Chinczyk...
Wazne jest tylko jakim jest czlowiekiem. Podobna sytuacja moglaby sie zdarzyc w Polsce, Kamerunie czy Szwajcarii...
Ot, zycie....
grace:
Nie wiedziałam że tak jest...myślłlam że wszyscy w Danii podpisują intercyze tak mi mowiono..
W takim razie chyba powalczę o unieważnienie jej...:)
madzialenasz:
Nie trzeba trlumaczyc aktu urodzenia meza jesli zdajesz te papiery o zmiane nazwiska.... bynajmniej ja nie musialam.
Tez podpisywalam intercyze, i Moim zdaniem jest to sprawiedliwe, wynika z niej co moj maz mial przed slubem, i ze polowa bedzie mi sie nalezec dopabuse po 10 latach mazlenstwa, a od slubu po kazdym pelnym roku nalezy mi sie 10% z tego co On mial przed slubem, teraz zrobilismy nowa bo kupilismy razem dom i zrobilismy tak ze do starej dopisal prawnik paragraf ze od teraz wszystko pol na pol jelsi chodzi o nowy dom......ale tez radze jesli ktos nie rozumie jezyka dunskiego lepiej wziasc tluacza, tez slyszalma ze dziewczyny co podpisywaly a pozniej mialy problemy, po prostu z braku niewiedzy.
Powodzenia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej