Ogólne > Rodzina ...

zmiana nazwiska i adresu w dokumentach po ślubie

<< < (10/11) > >>

anha:

--- Cytuj (zaznaczone) ---Byc moze nie pytano Cie o papierek bo w momecie zawierania zwiazku mieszkalas juz w Danii???

--- Koniec cytatu ---
Może masz rację.
Mieszkałam przez rok,miałam cpr i własne pozwolenie na pobyt (tzn.nie związane z małżeństwem).

rey2000:

--- Cytat: Bulinka w 04 Sie 2009, 20:20:04 ---rey2000, ten tłumacz to duńsko-polski abym ja rozumiała ceremonię? a po angielsku nie można?

--- Koniec cytatu ---
Mi doradzono aby byl dunski dostaniesz szampana i prezent od burmistrza :-)(telefony znalazlem gdzies na naszym forum)nie pamietam gdzie,jak chcesz to pogrzebe w papierach,to byl mily starszy polak(nauczyciel) mieszkajacy w CPH od 30 lat,no chyba ze mieszkasz troszke dalej,do mnie przyjechal 20km,540 kosztuje ta przyjemnosc,plus ewentualny dojazd okolo 200-300korn

goscccc:
przy naszym slubie tlumaczem byl dunczyk, nasz kolega, nie musial byc tlumacz z papierami

anha:

--- Cytuj (zaznaczone) ---Mi doradzono aby byl dunski dostaniesz szampana i prezent od burmistrza :-)(
--- Koniec cytatu ---
Nasz ślub był po angielsku.Druki do wypełnienia też były po angielsku.
Szampan i ciasteczka i prezent też dostaliśmy. ;D ;D ;D

rey2000:

--- Cytat: goscccc w 07 Sie 2009, 22:42:23 ---przy naszym slubie tlumaczem byl dunczyk, nasz kolega, nie musial byc tlumacz z papierami,

--- Koniec cytatu ---
POTWIERDZAM-nie musi byc z papirami ,nawet sie o to nie pytaja! ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej