Ogólne > Rodzina ...
i co dalej ...
Emma:
a tak z ciekawosci gdzie trzeba sie zapisac do a-kasse np w ODENSE i ile pobieraja miesiecznie za to pieniazkow,jak dlugo trzeba nalezec do nich zeby otrzymac zasilek dla bezrobotnych minim rok czy moze byc mniej np kilka miesiecy?dziekuje za dopowiedz
lalka:
--- Cytat: guniek w 28 Sie 2009, 18:03:23 ---Nic mi sie nie pomyliło przeczytaj dokladnie - twój mąz dostawał pieniądze bo był bezrobotny a spróbuj isc na komune i powiedziec nie mam z kim dziecka zostawić i nie chce mi sie jezdzic do zlobka bo daleko i zobaczycz czy dostaniesz kontanthjælp
--- Koniec cytatu ---
dziewczyna sie pytała czy moze liczyc na pieniądze z A-kasy
i jesli spełnia określone warunki to je dostanie nawet przez 4 lata. To jest ubezpieczenie które sie wykupuje,
i nie ma to NIC WSPÓLNEGO Z KOMUNĄ.
Mój mąż płacił kilka lat składki i jak stracił prace to bez łaski dostał pieniądze, bo wypłacane są przez UBEZPIECZENIE.
kontanthjelp to jest ZUPEŁNIE COŚ INNEGO NIZ A-KASSE!!!JEST POMOC Z KOMUNY i dostają JĄ TYLKO NAPRAWDE POTRZEBUJĄCY. I to tylko ci którzy nie mają domu w Polsce czy samochodu
Jak jeszcze nie kumasz to poczytaj dokładnie fora...bo temat był poruszany nie raz
guniek:
Hej Lalka bądź miła - A-kasse jest ubezpieczeniem od bezrobocia a nie od przypadków losowych a co do kumania to sobie daruj bo to nieładnie się tak do kogoś zwracać. Najlepiej niech ta pani się sama zapyta w A-kasse jakie warunki trzeba spełnić zeby dostać pieniądze. Jeszcze raz pisze ze trzeba być bezrobotnym i to nie z własnej winy. W innym przypadku jak sie samemu wypowie prace jest 5 tygodni kwarantanny. Można pogadać z pracodawcą zeby ja z roboty wyrzucił i wtedy dostanie pieniądze z a-kasse.
mii:
dziekuje wszystkim za odpowiedzi .Rzeczywiście musze porozmawiac z pracodawcą .
Katarynka:
Mee - porozmawiaj z a-kasse na temat urlopu wychowawczego - nie sprawdzałam czy cos takiego istnieje jeszcze ale wiem ze bylo, postaram sie znalezc info wieczorem
Nawigacja
Idź do wersji pełnej