Ogólne > Pomoc!

Auto mi nawaliło!!!

<< < (4/5) > >>

GoTTie:
zgadles, doslownie od ojca dyrektora :)

pozwaznie :whistle:

Staszek:
Jestem autem w Danii od kilku miesiecy. Na szczescie, nic mi jeszcze nie nawalilo. Mam takie calkiem profilaktyczne pytanie, chodzi o KBH, w razie problemu jaki warsztat polecacie, czy macie jakies doswiadczenia z naprawami tutaj, moze jakies przykladowe ceny.
Ja ostatnio zmienialem olej, maly warsztacik na Vanlose. 4,5 l olej dal mechanik, ELF 10W40 plus wymiana filtra, koszta z robocizna 500 DKK

tomasz:
Przykładowe ceny to takie że godzina pracy mechanika przynajmniej tam gdzie ja pracowałem kosztowała w granicach 500-600 DKK.W Twoim przypadku nie ma się co zastanawiać co by było gdyby............Naprawa naprawie nigdy nie będzie równa,czasem urwie się skorodowana śruba i czas na naprawę która powinna zająć jedną godzinę może ulec zmianie na 2-3 godziny.A ceny części bardzo zbliżone do cen w Polsce a niektóre duzo niższe.Piszę tu o częściach z odzysku bo głównie z takimi miałem do czynienia.

ddandii:
Witam!
Nim sie obejzalem mam nowy problem z autem.Tym razem cos z hamulcami. Przy hamowaniu szarpie.Czuc to pod pedalem i wydaje sie jakby przez chwile hamulec popuszczal a potem znow dzialal(tak jakby robil male skoki).Co to moze tym razem byc i ile moze kosztowac? I jak dlugo mozna z czyms takim jezdzic? moze moglbym z tym dojechac do Polski i tam to naprawic?
Pozdrawiam
Radek

tomasz:
Jeżeli czujesz falowanie to masz krzywe tarcze hamulcowe(jeżeli są rozgrzane a wjedziesz w kałużę potrafią się odkształcić)ale jeśli jest to szarpanie prawdopodobnie błędnie działa układ ABS.Któryś z czujników przy kole może być uszkodzony.O kosztach nie chcę mówić bo nie jestem jasnowidzem.Uważam że dojedziesz spokojnie do Polski.Jeżeli dobrze jeżdzisz możesz używanie hamulców sprowadzić do minimum.Mając świadomość że są złe można nie używać ich wcale-trochę doświadczenia i wyobrażni.Boże broń żebym kiedyś jeżdził w formule 1 ale ostatnio-3 dni temu-holowaliśmy z kolegą Lagunę kilka kilometrów-nie miała haka z przodu więc ciągneliśmy ją tyłem.Nie chcę pisać co byłoby gdyby zaczepiła nas nasza władza bo to nie było brane pod uwagę:) A swoją drogą głupie uczucie byc ciągniętym i patrzeć tylko w lusterka,można dostać obłędu w oczach,nie polecam:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej