Ogólne > Rodzina ...
KOSZT OPIEKUNKI
Juta:
--- Cytat: ala12345 w 11 Wrz 2009, 13:04:24 ---Witaj
a ja place mojej niani 40k za godzine , jest to w koncu opieka nad dzieckiem a nie starsza osoba
pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
40 kr czy 40k??? Domyslam sie, ze to pierwsze - skandaliczna stawka. Za takie pieniadze twoja niania pewnie siedzi na kanapie i oglada tv, nic wiecej nie powinna robic.
Solvej:
--- Cytat: ala12345 w 11 Wrz 2009, 13:04:24 ---Witaj
a ja place mojej niani 40k za godzine , jest to w koncu opieka nad dzieckiem a nie starsza osoba
pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Sadze, ze dziecko potrzebuje wiecej uwagi ... odbieram Twoj post jakby Ci wcale nie zalezalo kto i jak bedzie sie opiekowal TWOIM DZIECKIEM ::) ...bo to tylko dziecko :o
40 kr, duzo ludzi jest oszukiwanych. jest tu dwoch Polakow. Ich posredniczka zarabiala wiecej niz oni. Moze by trzeba bylo Twojej niani podpowiedziec, ze ja zwyczajnie oszukujesz? ::)
guniek:
zalezy kim ta niania jest i ile to godzin. Jezeli to jest dziewczyna ponizej 18 i sobie dorabia pare godzin dziennie na czarno do stypendium to uwazam ze nie ma o co sie awanturowac. Dorosla osoba - jezeli mieszka z twoja rodzina i otrzymuje mieszkanie i wyzywienie - tez nie bede wrzeszczal. Albo osoba ktora otrzymuje pomoc socjalna i dorabia na czarno - innych opcji nie ma. Wiadomo ze to jest na czarno i niestety tak to w tej branzy jest.
A i tak wychodzi to drozej niz oddac dziecko do zlobka albo dagpleje. I nie mówcie dziewczynie ze kogos oszukuje, bo widocznie tak sie umówiły i obie są zadowolone. A ci co wrzeszczą o stawkach minimalnych to niech sobie przelicza ile wychodzi na rękę przy płaceniu pełnego podatku.
ala12345:
PRZEPRASZAM BARDZO 40K TO MALO NA GODZINE TO WY SIE OSMIESZACIE PISZAC TAKIE BZDURY , ZE POWINNO MI BYS WSTYD PLACIC TAKIE PIENIADZE , OPIEKUNKI DO DZIECI NIE BIORA WIECEJ JAK 50,60KORON I TO DUNKI!!!!!!!!!!!!!! ZAZNACZAM A CO W TYM ZLEGO JAK JA ZNALAZLAM OSOBE KTORA MOZE TO ROBIC ZA 40KORON
Juta:
Pewnie, sa firmy, w ktorych pracownicy z zagranicy pracuja za polowe tej sumy. Zawsze brzydko myslalam o tych firmach, a teraz powinnam je przeprosic. Skoro wlasciciel np. szklarni znalazl Polki pracujace za 20 kr to super, chwala mu, po co przeplacac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej