poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: KOSZT OPIEKUNKI  (Przeczytany 23768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

guniek

• Gość
Odp: KOSZT OPIEKUNKI
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Wrz 2009, 00:38:01 »
Nie ma sie o co kłócić, jest wolny rynek każdy bierze tyle co uważa, a biorąc pod uwage ze to na czarno to kazdy  wie za ile mu sie opłaca pracowac
Powiedzmy ze dostaje zasiłek, nic nie robie to te 5000-6000 kr ma miesiąc to duzo pieniedzy a opiekować się dzieckiem to sama przyjemność dla odpowiedzialnej osoby

ALA12345

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Wrz 2009, 00:46:36 »
JA SIE Z NIKIM NIE KLOCE TYLKO TAKIE PISANIE ,ZE NIANIE BIORA 100KORON ZA GODZINE TO NAPRAWDE SMIESZNE , BADZMY TROCHE REALNE JESTEM BARDZO CIEKAWA CZY TE WSZYSTKIE PANIE ,KTORE TAK SIE STRASZNIE OBURZALY SA W STANIE TYLE PLACIC   POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE

iwona1984

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Wrz 2009, 02:28:12 »
Drogie Panie ZELANDIA , JUTA , ANECZKA ,HEYAH ,ALA12345
koszt opiekunki w dani wynosi w granicach 50-70kr na godzine czy to jest dunka czy polka to jest malo wazne . Nie ma sensu sie klocic na forum  drogie mamusie kazdy placi swoim opiekunkom w miare swoich finansowych mozliwosci  jest to sprawa oczywista . A oskarzanie dziewczyny , ze kogos oszukuje ........... ludzie a moze nie stac ja poprostu na to , zeby placic wiecej nikt o tym chyba nie pomyslal          pozdrawiam serdecznie  :)

rama

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Wrz 2009, 06:56:15 »
Bardzo zaciekawila mnie ta dyskusja.....
Widac tu nasza polska mentalnosc, oczywiscie, ze sprawa pieniedzy to kwestia umowy pomiedzy zainteresowanymi osobami, ale...
Osoba dla ktorej opiekunka do jednego dziecka jest za droga ma prawo oddac je do zlobka, bedzie bardzo tanio...
Nie wierze w to, ze dunki zgodza sie na prace za 40 kr, praca to praca i raczej nie ma mowy o pracy na czarno, ale .... Polak potrafi!
W Polsce sprzataczka i opiekunka byly traktowane jako ludzie drugiej kategori, opieka nad dzieckiem jako zadna praca, ba nawet jak piszecie sama przyjemnosc...., dlatego tu szanuje sie wszystkich, bo kazda praca jest wlasciwie wynagradzana.
Dyrektor romawia ze sprzataczka jak rowny z rownym, salowa robi kariere polityczna
Ale i u nas w kraju zmienilo sie duzo, wiem, ze we Wroclawiu za opiekunke  placi sie 2.000 zl, choc panstwowe przedszkole kosztuje 200, a prywatne 1.000
Jesli juz robicie rozne polskie machlojki i przekrety, nie piszcie o tym na forum

widzieliscie ogloszenie o sprzedazy paliwa?

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Wrz 2009, 07:27:09 »
Oj, ale sie Ala12345  uniosla. Ja na Ciebie nie krzyczalam ( caps oznacza krzyk) wyrazilam swoje zdanie. Kazdy ma prawo do tego. Ale Juta pisze, ze  20kr dostaja za godzine to wybacz, ze wtracilam sie w Twoj post  ::)
Masz racje   ;D 
Wyluzuj  ;)

rybaa

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Wrz 2009, 08:43:49 »
Ala a ja wiem bo znam dunke i to dziewczyna 16letnia, w weekendy gdy rodzice ida na imprezke dzieci bo to o blizniaki chodzi w wieku 6 lat ze dostaje  za 5 godz 500kr to wychodzi wlasnie po 100 a za 40 to jak sa biale murzyny to niech robia a nawet i za 20kr ich sprawa.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Wrz 2009, 09:39:58 »
CZY WY CZYTACIE WYSYLANE PRZEZ SIEBIE WIADOMOSCI JAK MOZNA PLACIC KOMUS ZA OPIEKE NAD DZIECKIEM PONAD STO KORON SKORO DUNKI W SWOIM KRAJU BIORA ZA OPIEKE NAD DZIECKIEM 50,60KORON !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    NIE WIECEJ !!!!!!

Znam osobiscie Dunke, ktora pracujac jako opiekunka brala 100 kr i powiedziala, ze to normalna stawka w tej branzy.
Czy mozesz przestac krzyczec? Twoj agresywny ton jest naprawde nie na miejscu.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 12 Wrz 2009, 09:39:58 »

zo

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Wrz 2009, 10:09:47 »
Samotna Dunka,niepracujaca nie majaca wieku emerytalnego musi sie sama utrzymac i zyc godnie.Musi dokonac oplat i jesc i na impezki chodzic z kolezankami.Pytam wiec:czy Dunka ponizylaby sie do 50 koron?Nigdy!
To Polski bedace na czyims garnuszku biora za najbardziej odpowiedzialna prace przyslowiowe "smieci" a nie zaplate.To jest ponizenie godnosci i zabranie sobie szacunku.

Ala12345 - pisanie caps lockiem to internetowy krzyk-to brak netykiety!!!Wiecej kultury-prosze.

Opiekunki w Danii -Dunki! sa zarejestrowane,sa oplacane podatki a nie na czarno i za darmo.

Offline marysha

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +0/-0
  • Wszystko co robisz, rób dobrze.
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Wrz 2009, 10:34:02 »
Dziewczyny, ktore pracuja jako ,,operki``, maja zagwarantowana place minimalna´+ mieszkanie i wyzywienie(okolo 3000-3500 kr+ utrzymanie). W dodatku nie jest to traktowane jako paraca, a cos w rodzaju kieszonkowego. Jak slysze o takich stawkach jak podala Ala, to mi sie otwiera scyzoryk w kieszeni...
Mam nadzieje, ze osoba godzaca sie na taka stawke zna realia placowe w Danii. Traktowanie opieki nad dzieckiem, jako rodzaj takiej niepowaznej-zabawnej pracy...No coz, ja uwazam, ze opieka nad dzieckiem to bardzo odpowiedzialne zajecie. Powierzamy to co mamy najcenniejsze w czyjes rece...Nie chcialabym aby ktos podchodzil niepowaznie do opieki nad moim dzieckiem...

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Wrz 2009, 10:36:28 »
Moze to i Dunka, ale nie powinna ja nazywac opiekunka Ma na to papier?
Przypomnialo mi sie, ze tu pisala jakas dziewczyna, ze chetnie przechowa  dziecko w razie potrzeby :D

Milej soboty zycze :)

heyah

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Wrz 2009, 10:43:20 »
HAHAHA
TO WEJDZ SOBIE NA DEBATY NA DUNSKICH PORTALACH NIKT NIE PISZE WYZSZYCH STAWEK JAK 50,60  KORON I PRZELICZ TO SOBIE NA GODZINY NP. 5 GODZIN W CIAGU DNIA  W TYGODNIU WYCHODZA NIEZLE PIENIAZKI JAK NA PRACE DORYWCZA . CHYBA MUSISZ NALEZEC DO OSOB BARDZO ZAMOZNYCH , ALE NIESTETY NIE WSZYSTKICH STAC , ZEBY PLACIC NIANI 100KORON ZA GODZINE MAM WIELE KOLEZANEK DUNEK I ZADNA TYLE NIE PLACI WIEC TO CO PISZESZ TO JEST SMIECHU WARTE HAHA

Bynajmniej do osób zamożnych nie należę,na opiekunkę mnie nie stać  więc moje dziecko chodzi do przedszkola  8)
Jeżeli znalazłaś kogoś kto się twoja stawką zadowala - jego sprawa ,nie rozumiem po co się tak unosisz,próbujesz  wszystkim udowodnić na siłę ,że twoje zachowanie jest tak bardzo fair-play ????

Poza tym obiema rękami podpisuję się pod Maryshą,zo i Jutą  8)

guniek

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Wrz 2009, 11:16:53 »
ale sie panie zacietrzewiły a czy któraś z pań wynajmując opiekunke dawała jej lona ? i jest zarejstrowana jako pracodawca? no nie bo to wszystko na czarno i przewaznie opiekunki mają jeszcze inne zródło utrzymania a pilnowanie dzieciaków jest zajęciem dorywczym.

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Wrz 2009, 11:36:44 »
Również uważam, że w tym kraju stawka z pracę 40dkk/t jest trochę zadziwiająco niska i nie sądze by ktos powaznie do niej podszedl, szczegolnie, iz moim zdaniem praca opiekunki to praca dosc odpowiedzialna.

KOSZT OPIEKUNKI

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Wrz 2009, 13:30:04 »
Witam wszystkich serdecznie
To ja zaczelam ten watek na forum  , poniewaz czekam na zlobek dla mojej malej i pomyslalam o niani jak narazie dorywczo . Dziekuje wszystkim bardzo za tak garaca dyskusje na ten temat , nawet sie tego nie spodziewalam ze tyle osob to zaciekawi :) Powiem szczerze , ze rozmawialam wczoraj z paroma paniami i to panie zaznaczam zaproponowaly taka stawke koszt opiekunki wynosi od 50-do 75koron na godzine uwazam , ze jest to w granicach rozsadku ale jesli nianie zarzyczyly by sobie 100 badz 110koron na godzine poprostu nie bylo by mnie na to stac i nawet dzisiaj nie rozwazalabym takiego pomyslu . Mysle ze te Panie , ktore sa tak bardzo oburzone ze to za malo......... pewnie nie maja opiekunek i nie musza miec . Dlatego taki maly brak zrozumienia dla osob , ktore niani potrzebuja , przeliczcie sobie drogie panie to na godziny , tygodnie i ile wychodzi to na miesiac bo o to chodzi ja nie potrzebuje niani na 2 godziny w tygodni to zrozumiale . Zauwazylam , rowniez ze pracy jako nianie szukaja osoby bardzo mlode w wieku 18, 19 lat ktore naprawde chca sobie tylko dorywczo dorobic badz panie na emeryturze , ktore swoje wnuki juz wychowaly i pilnowanie malych dzieci jest dla nich duza frajda i przedewszystkim przyjemnoscia. Wiec mile mamusie skonczcie z wypisywaniem bzdur , ze ktos kogos oszukuje same nianie tyle proponuja , najwyrazniej jest to stawka , ktora te panie zadowala  :)        pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie jeszcze raz dziekuje za tak ozywiona dyskusje na ten temat  :)  zycze wszystkim mamom i ich pociechom wspanialej soboty :D :)

boze

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Wrz 2009, 14:16:24 »
Ala a ja wiem bo znam dunke i to dziewczyna 16letnia, w weekendy gdy rodzice ida na imprezke dzieci bo to o blizniaki chodzi w wieku 6 lat ze dostaje  za 5 godz 500kr to wychodzi wlasnie po 100 a za 40 to jak sa biale murzyny to niech robia a nawet i za 20kr ich sprawa.
No wlasnie blizniaki , dlatego bierze 100k za godzine , jesli bylo by to jedno dziecko to brala by 50koron , nie mieszajcie ludziom w glowach , my z zona tez korzystamy z opiekunki i placimy jej za jedno dziecko 50koron na godzine jest to dunka , ktora ma 18lat i chce sobie dorobic w weekendy !

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 12 Wrz 2009, 14:16:24 »

Basen koszt wody

Zaczęty przez DunhillDział Hydepark

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 24382
Ostatnia wiadomość 25 Wrz 2010, 20:21:46
wysłana przez KIKI
Koszt pracownika w DK

Zaczęty przez 123456Dział Praca w Danii

Odpowiedzi: 25