Ogólne > Podatki
podatek
edipolo:
Od czego zalezy wysokosc kwoty wolnej od podatku?dostalismy decyzje i rozna sie o ok.1000DKK.sytuacje rodzinna mamy w polsce identyczna.kolega jest tydz.dluzej zatrudniony.
mala z aarhus:
Pelna kwota wolna od podatku- 36 tys koron jest na rok. Jesli ubiegasz sie o karte podatkowa w polowie roku, dunski urzad skarbowy daje ci 18 tys...Im pozniej wystepujesz o karte podatkowa, tym mniejsza kwota wolna.
electro123:
mała z arhus .Mam pytanie czy pracując w jednej firmie i podejmując dodatkową w drugiej potrzebne jest drugie pozwolenie i jak wyglada sprawa podatku teraz płace 8% na cele socjalne
GoTTie:
Jak masz druga prace, potrzene ci jest drugie pozwolenie.
8% - to nie podatek, lecz skladka na rynek pracy, placa to wszyscy i zawsze bez wyjatku, jest potracana jako pierwsza od kwoty brutto.
Seba:
Jak wyglada sprawa pozwolenia na pracy, gdy podpisalem umowy z biurami vikar - na prace tymczasowa, tz. np. zadzwonia do mnie ze 2 noce pracuje w magazynie X. Czy w takiej sytacji potrzebne jest kazdorazowo pozwolenie? Oba biura nie wystapily o pozwolenie dla mnie. Jedna z firm juz zadzwonila ze ide do pracy! Co prawda na 2 dni ale co z moim pozwoleniem? ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej