poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: antena satelitarna  (Przeczytany 61114 razy)

Offline mmaw

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +1/-0
Odp: antena satelitarna
« Odpowiedź #75 dnia: 27 Paź 2011, 21:39:24 »
No i dostałam odpowiedz...

NApisałam wszytskie te paragrafy i prosze...

Tak for fremsendte oplysninger i sagen.

Vi må dog fastholde vores afslag i henhold til gældende lokalplan.

Såfremt De ikke kan acceptere denne afgørelse, kan sagen indbringes for Beboerklagenævnet i Kolding Kommune.

No i teraz to juz mnie naprawde wkurzyli. Zanim podjęłam decyzję w temacie oferty z Lejerbo spytałam o mozliwośc  montarzu anteny. odpowiedzieli , że za pisemną zgoda. Tydzień przed prowadzeniem sie napisałam pod o zgodę i jej nie dostałam , bo Lokalplan. Co najlepsze, że tak samo było z możliwościa posiadania zwierzęcia. Pies lub kot za pisemna zgodą...i co gdyby kot był a "cieć" by się nie zgodził. Sorensen za tego ciecia ...ale nie będe tego nazywac rasizmem bo niby rasa ta sama. Może bardziej nacjonalizm. Ale powiem tak, żyje ty płace te same podatki co ten oto osobnik i mam te same prawa jakby. oprocz glosu do parlamentu...

[Posted on: 27 Paź 2011, 21:38:26]

trzebaby kotka lub pieska zaciupać....czy co?

Offline sylwusia89

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #76 dnia: 28 Paź 2011, 22:26:16 »
Zgadzam się...niech ktoś pomoże tej kobiecie!!To jest nacjonalizm jak nic i robienie w balona...

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #77 dnia: 29 Paź 2011, 11:11:38 »
...Zanim podjęłam decyzję w temacie oferty z Lejerbo spytałam o mozliwośc  montarzu anteny. odpowiedzieli , że za pisemną zgoda....

Dostalas pisemna zgode ze mozesz instalowac antene? NIe. Nie dostalas. Wiec w czym problem? To ze piszesz prosbe nie ozacza ze automatycznie dostaje sie zgode.

Dostalas pisemna zgode na posiadanie psa/kota? Najpierw zgoda na pismie a potem antena czy pies. Nie na odwrót.

Nie wiem jaka pomoc? Dowiedz sie jakie kryteria powinny byc spelnione zeby starac sie o antene zwierzaka. Bo jesli w ich lokalplan maja na przyklad ze mozna miec zwierzaka jesli jest sie folkepensionist i mialo sie zwierze np. 2 lata przed przeprowadzka to wiadomo ze twoja prosba bedzie odrzucona.

...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline mmaw

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #78 dnia: 29 Paź 2011, 23:05:47 »
chyba najpierw trzeba przyjac ofertę z Lejerbo żeby starac sie o pisemną zgodę, Jesli nie jestem ze spółdzielnią nijak związana to jak oni mają mi dac zgodę i na co. chyba to troche jednak niespójne co piszesz. Gdy już podpisałam umowę to teraz wszystko mimogą  odpisać, Sorki ale dla mnie to się wszystko kupy nie trzyma.\

Może to nie jest tak, że prośba o wyrażenie zody nie oznacza jednoczesnie zgody. Dla mnie ZA PISEMNĄ ZGODĄ oznacza , że oni musza wiedziec ze mam taki zamiar powiesić antenę lub mieć psa. a tak to dla mnie to jest mocno niepoważne....i dyskryminujące. Tym bardziej, że nie dano mi innej możliwości np montażu gniazdka dodatkowego za okresloną kwotę,,, nic....
poprostu oni wiedzą lepiej w jaki spoób mam spędzać wolny czas

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #79 dnia: 30 Paź 2011, 11:19:55 »
Za pisemna zgoda: oznacza ze ty na pismie zwracasz sie z prosba o cos tam a spóldzielnia tez na pismie odpowiada czy zgadza sie na twoja prosbe czy tez odmawia.

Pomogloby gdybys  jeszcze przed zdecydowaniem sie na mieszkanie dowiedziala sie szczególowo jakie zasady obowiazuja, jakie wymogi musi spelnic lokator zeby uzyskac pozwolenie na psa, antene czy kota.

Np. w jednej ze znanych mi spóldzielni obowiazuje zasada ze pozwolenie na psa/kota mozna dostac tylko jesli sie udokumentuje ze posiadalo sie zwierzaka na 1 rok przed przeprowadzka.Czyli pies musi byc zarejestrowany pod swoim nummerem i twoim nazwiskiem w firmie ubezpieczeniowej albo w registrze. Proste. Ktos zgode dostanie a inny nie. Na pismie.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline sylwusia89

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #80 dnia: 30 Paź 2011, 11:29:24 »
Za pisemną zgodą jak dla mnie oznacza to, że jeśli złożysz pisemną prośbę o montaż anteny, czy posiadanie zwierzęcia, to na pewno ją dostaniesz. Mieszkałam w takiej spółdzielni, gdzie wyraźnie było napisane,MONTAŻ ANTEN ZABRONIONY i wtedy nikt się nie upominał. Chociaż teraz wiem, że to było bezprawne.

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 30 Paź 2011, 15:28:26 »
Za pisemną zgodą jak dla mnie oznacza to, że jeśli złożysz pisemną prośbę o montaż anteny, czy posiadanie zwierzęcia, to na pewno ją dostaniesz. Mieszkałam w takiej spółdzielni, gdzie wyraźnie było napisane,MONTAŻ ANTEN ZABRONIONY i wtedy nikt się nie upominał. Chociaż teraz wiem, że to było bezprawne.
Co bylo bezprawne,jak tego dowiesc?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #81 dnia: 30 Paź 2011, 15:28:26 »

Offline franek

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-2
« Odpowiedź #82 dnia: 30 Paź 2011, 16:19:57 »
troche mnie to bawi bo spoldzielnie maja swoje prawa i informoja przed wynajeciem czy w domku z pieskiem czy bez parabola to temat rzeka ale sa przepisy i adwokaci

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #83 dnia: 30 Paź 2011, 16:32:59 »
....Za pisemną zgodą jak dla mnie oznacza to, że jeśli złożysz pisemną prośbę o montaż anteny, czy posiadanie zwierzęcia, to na pewno ją dostaniesz...

Czyli jak zlozysz pisemna prosbe o pozwolenie na jazde samochodem na polskich blachach to na pewno pozwolenie  dostaniesz ? ? ?  :)

Offline faja

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 118
  • Reputacja: +5/-1
« Odpowiedź #84 dnia: 30 Paź 2011, 16:56:24 »
Wydaje mi sie, ze mowicie o dwu roznych sprawach: kot, pies i antena.
Wprowadzajac sie do mieszkania, mozesz poczytac czy dozwolone jest trzymanie zwierzat czy tez nie i do tego trzeba sie zastosowac.
Zawsze mozna znalezc mieszkanie gdzie zwierzeta nie stanowia przeszkody.
Antena zas to inny problem.
Nie powinnas sie starac o pozwolenie na zamocowanie anteny lecz o umozliwienie ogladania programow w jezyku ojczystym, czyli polskim, do ktorych nie ma dostepu poprzez dunska telewizje. W podaniu trzeba wymienic programy, ktore chcesz ogladac i nie moze to byc TV Polonia, bo te maja w kablu.
Jak wyraza zgode na ogladanie to zwracasz sie z pytaniem gdzie mozesz umiescic antene i musza znalezc odpowiednie miejsce, co do oplat i kaucji, to trzeba sie dostosowac do regul w spoldzielni.

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 30 Paź 2011, 17:31:15 »
Wprowadzajac sie do mieszkania, mozesz poczytac czy dozwolone jest trzymanie zwierzat czy tez nie i do tego trzeba sie zastosowac.
Nie powinnas sie starac o pozwolenie na zamocowanie anteny lecz o umozliwienie ogladania programow w jezyku ojczystym, czyli polskim, do ktorych nie ma dostepu poprzez dunska telewizje. W podaniu trzeba wymienic programy, ktore chcesz ogladac i nie moze to byc TV Polonia, bo te maja w kablu.
Jak wyraza zgode na ogladanie to zwracasz sie z pytaniem gdzie mozesz umiescic antene i musza znalezc odpowiednie miejsce, co do oplat i kaucji, to trzeba sie dostosowac do regul w spoldzielni.

Czy masz jakies doswiadczenie z tym tematem?

Offline faja

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #86 dnia: 30 Paź 2011, 18:25:29 »
Nie zabieralabym glosu gdybym nie miala

Offline mmaw

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #87 dnia: 30 Paź 2011, 20:16:39 »
WIesz FAJA ....właśnie to zrobiłam. W pakiecie moge dostać 2 polskie programy TV POLONIA I TV TRWAM. zwłaszcza tym drugim nie jestem zainteresowana.
 I nie dostałam żadnej innej opcji np montaz gniazdka odpowiedzniego za kwotę choćby 10 000 kr z możliwościa podłaczenia kanałow polskich..i rozważam czy mam ochotę płacic tę kwotę.....nie.... nic bo oni wiedza lepiej  co ja mam oglądac w czasie wolnym....

I uważam że to jest mocno dyskryminujące...

A do końca to nie jest tak jasne to z tym psem czy kotem. ALbo można mieć psa lub kota w danej spóldzielni w danym obszarze albo nie. A co to za pozwolenie.....że jeden dostaje a drugi nie? o co tu chodzi....

[Posted on: 30 Paź 2011, 20:08:46]

Pies kot i antena to nie sa rózna sprawą... bo w husorden jest napisane to samo przy psie, kocie i antenie.....
Przeszkodą w mojej spółdzielni nie jest nic innego jak lokalplan. A na sasiednim osiedlu na którym jest lokalplan sa anteny satelitarne.
No niestety nie przystane na rozwiązanie takie, że cieć powiedział nie bo nie.....to raczej głupie...

Offline faja

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #88 dnia: 30 Paź 2011, 21:14:47 »
Nie rozmawiaj z cieciem, napisz raz jeszcze do spoldzielni o umozliwienie ogladania polskich programow zgodnie z prawem unijnym,, co do kotow, moze sasiedzi tylko mowia, ze maja pozwolenie, wiec tez zwroc sie na pismie do spoldzielni z zapytaniem, nie boj sie podac o kim mowisz.

parabola2

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 30 Paź 2011, 22:59:43 »
Nie zabieralabym glosu gdybym nie miala
Czyli powolales sie na prawo unijnie,mozesz cos wiecej napisac ,jak to u  Ciebie bylo
dziekuje

[Posted on: 30 Paź 2011, 22:54:37]

Prosze  a taka sytuacja
spoldzielnia wyraza zgode ale ograniczona lokalizacje talerza.tzn
mo\n postawic talerz na stojaku na balkonie i  za to nalezy zaplacic kaucje za to ze( talerz stoi na stojaku na balkonie),nie moze byc do niczego przymocowany,wystawac po za balkon
ale jak  tam postawie to nie ma sygnaly
To co wtedy,oczywiscie za po za tym ze nie mam sygnalu

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #89 dnia: 30 Paź 2011, 22:59:43 »

Wniosek o antene satelitarna

Zaczęty przez dita1Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 14605
Ostatnia wiadomość 14 Mar 2010, 00:17:48
wysłana przez keny79
Antena TV

Zaczęty przez veraDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4591
Ostatnia wiadomość 10 Wrz 2008, 20:07:11
wysłana przez vera
Antena satelitarna w spółdzielni

Zaczęty przez ewkasDział Hydepark

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 7619
Ostatnia wiadomość 11 Maj 2012, 12:08:35
wysłana przez mmaw
antena satelitarna

Zaczęty przez antena satelitarnaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4501
Ostatnia wiadomość 02 Lut 2009, 12:13:24
wysłana przez martuchnam
Antena satelitarna

Zaczęty przez krzysieksolarDział Pomoc!

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 7108
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2012, 19:52:10
wysłana przez krzysieksolar