poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: antena satelitarna  (Przeczytany 60885 razy)

kuba32

• Gość
antena satelitarna
« dnia: 13 Paź 2009, 20:51:31 »
Czy ktoś z was miał problem z montażem anteny satelitarnej na balkonie swojego mieszkania? Jakiś czas temu założyłem satelitkę, kilka dni temu dostałem maila od zarządcy budynku, że mam ją zdemontować, ponieważ antena psuje wygląd budynku.
Jak to jest? Kilka ulic dalej jest małe osiedle arabskie i tam na prawie każdym balkonie jest satelita. Tłumaczą to tym, że telewizja duńska nie zapewnia im dostępu do kanałów tv w ojczystym języku a oni mają prawo do informacji we własnym języku.
Im wolno, a nam nie???

Offline felis

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
Odp: antena satelitarna
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Paź 2009, 20:57:47 »
Znajomy miał podobny problem. Z tego co pamiętam napisał do administracji, że kablówka nie zapewnia mu wystarczającej ilości programów. I dodał także, że inni też mają zawieszone satelity. Napisał także, że jak inni ściągną to on też ściągnie, bo to jest nierówne traktowanie.

No i odstąpili

Z tego co Pamiętam to mogą Yousee może zapewnić TVpolonie i Trwam. W każdym razie nic specjalnego

Radzę nie poddawać się.

kuba32

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Paź 2009, 21:01:59 »
Tylko problem jest taki, że u nas w bloku mieszkają sami Duńczycy, w związku z tym, nie zawieszają satelit. Napisaliśmy do nich już jedno pismo z wyjaśnieniem, że chcemy mieć dostep do polskich kanałów tv, ponieważ nie mówimy jeszcze dobrze po duńsku, ale właśnie przed godziną odpisali nam, żebyśmy im podali przepisy unijne dotyczące instalacji anten satelitarnych przez obcokrajowców  ???

zenion

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Paź 2009, 21:06:51 »
Czy ktoś z was miał problem z montażem anteny satelitarnej na balkonie swojego mieszkania? Jakiś czas temu założyłem satelitkę, kilka dni temu dostałem maila od zarządcy budynku, że mam ją zdemontować, ponieważ antena psuje wygląd budynku.
Jak to jest? Kilka ulic dalej jest małe osiedle arabskie i tam na prawie każdym balkonie jest satelita. Tłumaczą to tym, że telewizja duńska nie zapewnia im dostępu do kanałów tv w ojczystym języku a oni mają prawo do informacji we własnym języku.
Im wolno, a nam nie???

kolego a  gdzie miales  zamontowany talerz do budynku ,do balustrady

kuba32

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Paź 2009, 21:10:47 »
Antena jest zamontowana na balkonie, ale po jego zewnętrznej stronie. Widać ja z ulicy :)))

jest.info

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Paź 2009, 21:28:41 »
.. żebyśmy im podali przepisy unijne dotyczące instalacji anten satelitarnych przez obcokrajowców  ???
Z jednej strony oni powinni powolac sie na przepisy (dunskie lub unijne) dotyczace installacji anten, ktore napewno sa takie same dla Dunczykow i obcjokrajowcow. ;D

Z drugiej strony nie wiem czy warto uzywac energie na takie sprawy - trudno nauczyc sie dunskiego z polska tv. ;D
Sprawa tez moze byc przegrana jesli mozecie dokupic np. Polonia TV.

zenion

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Paź 2009, 21:39:50 »
Antena jest zamontowana na balkonie, ale po jego zewnętrznej stronie. Widać ja z ulicy :)))

to zamontuj na specjalnym stojaku ,mozna kupic w De ,mediamarkt,wtedy to stoi na balkonie,jak tego zabronia  to rowniez nie mozna postawic na balonie kwiatkow,krzesla itp

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 13 Paź 2009, 21:39:50 »

Offline felis

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Paź 2009, 22:01:43 »
Niby prawo spółdzielcze mówi, że należy napisać wniosek. Antena nie może szpecić itp. Jednak jak masz przykład. Napisz pod tym i tym adresem jest tak samo zamontowana antena (na zewnątrz) więc dlaczego jest tutaj dyskryminacja? Najlepiej jak napiszesz kilka przykładów. Wówczas albo wszyscy będą musieli ściągnąć, albo nikt.

tymczasowa

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Paź 2009, 22:11:21 »
W Polsce spoldzielnie tez sobie nie zycza anten i zadne listy z prosba nie pomoga.

Offline Manior

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 17
  • Reputacja: +16/-6
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Paź 2009, 22:34:50 »
Kiedyś (jak było zabronione) miałem antenę ustawioną na zbitej podstawie na podłodze balkonu. Kąt satelity do talerza był taki, że odbierałem HotBird. Mieszkałem na 1 piętrze. Z zewnątrz nic nie było widac. W ostateczności mógłbyś sprawdzic, czy będzie u Ciebie w ten sposób działac.

Pozdrowienia

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 16
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Paź 2009, 07:33:57 »
Nie ma to jak mieszkac na wsi  ;)  ;D

Offline _Ania_

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Paź 2009, 07:40:19 »
Tez pisalam swego czasu do zarzadcy (Rolf Barfoed) i rowniez nie uzyskalam zgody (na budynku w ktorym mieszkam nikt nie ma anteny sat.). Wydaje mi sie, ze to jest kwestia lokacji oraz postanowien zarzadcy.

kuba32

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Paź 2009, 07:44:18 »
Niestety budynek, w którym mieszkam jest tak usytuowany, że antena musi być zamontowana na zewnątrz balkonu. Inaczej nie odbiera żadnego sygnału.

Co ciekawe nasi znajomi kupili właśnie dom w Danii. I na tym domu, który jest ich własnością też nie mogą zamontować anteny  ;D

misiok

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Paź 2009, 08:16:23 »

Co ciekawe nasi znajomi kupili właśnie dom w Danii. I na tym domu, który jest ich własnością też nie mogą zamontować anteny  ;D

a niby kto im zabrania????

Olgierd

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Paź 2009, 08:16:56 »
Niestety budynek, w którym mieszkam jest tak usytuowany, że antena musi być zamontowana na zewnątrz balkonu. Inaczej nie odbiera żadnego sygnału.

W przypadku domu sa inne mozliwosci.Moja antene zamontowalem na bardzo ciezkiej podstawie od parasola ogrodowego i znajduje sie ona 10 centymetrow od gruntu. ;D.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 14 Paź 2009, 08:16:56 »

Wniosek o antene satelitarna

Zaczęty przez dita1Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 14568
Ostatnia wiadomość 14 Mar 2010, 00:17:48
wysłana przez keny79
Antena TV

Zaczęty przez veraDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4564
Ostatnia wiadomość 10 Wrz 2008, 20:07:11
wysłana przez vera
Antena satelitarna w spółdzielni

Zaczęty przez ewkasDział Hydepark

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 7593
Ostatnia wiadomość 11 Maj 2012, 12:08:35
wysłana przez mmaw
antena satelitarna

Zaczęty przez antena satelitarnaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 4479
Ostatnia wiadomość 02 Lut 2009, 12:13:24
wysłana przez martuchnam
Antena satelitarna

Zaczęty przez krzysieksolarDział Pomoc!

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 7091
Ostatnia wiadomość 03 Sty 2012, 19:52:10
wysłana przez krzysieksolar