poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: 31553073  (Przeczytany 3247 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z anteną Sat

• Gość
31553073
« dnia: 17 Paź 2009, 21:39:43 »
Witam

Mój problem polega na tym że agencja mieszkaniowa od której wynajmuje mieszkanie nie zgadza sie na mozliwość zamontowania anteny SAT na zewnatrz bubynku.Obecnie mam przyklejona do szyby w salonie mala antene, jednak dzis znowu otrzymalem zawiadomienie, że antene musze zdjać w przeciwnym razie oni sami to zrobia.

ich tlumaczenie jest takie ze psuje ogolny wyglad osiedla i jest zakaz wpisany w kontrakt.
Rozmawialem z polakiem ktory mieszka w Danii 20 lat i powiedzial ze nie moga nic mi zrobic bo wygram z nimi w kazdym sadzie...

prosze o rade co mam zrobic i czy faktycznie istnieje jakis przepis w prawie dunskim odnosnie odbiornikow RTV i SAT...

chcialbym im wyslac ten przepis w j.dunskim do zapoznania sie

z gory dziekuje i czekam na odpowiedz

ret

• Gość
Odp: 31553073
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Paź 2009, 21:47:18 »
Witam

Mój problem polega na tym że agencja mieszkaniowa od której wynajmuje mieszkanie nie zgadza sie na mozliwość zamontowania anteny SAT na zewnatrz bubynku.Obecnie mam przyklejona do szyby w salonie mala antene, jednak dzis znowu otrzymalem zawiadomienie, że antene musze zdjać w przeciwnym razie oni sami to zrobia.

ich tlumaczenie jest takie ze psuje ogolny wyglad osiedla i jest zakaz wpisany w kontrakt.
Rozmawialem z polakiem ktory mieszka w Danii 20 lat i powiedzial ze nie moga nic mi zrobic bo wygram z nimi w kazdym sadzie...

prosze o rade co mam zrobic i czy faktycznie istnieje jakis przepis w prawie dunskim odnosnie odbiornikow RTV i SAT...

chcialbym im wyslac ten przepis w j.dunskim do zapoznania sie

z gory dziekuje i czekam na odpowiedz

A moga wejsc to Twego mieszkania

jasia83

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Paź 2009, 21:54:23 »
Pamietam ze na tym forum kiedys byla o tym mowa. :)

Twoj znajomy ma racje. Podaje Ci strone do Beboerbladet. http://www.e-pages.dk/bl/32/46

Napewno jak poszukasz na dunskich stronach to znajdziesz duzo wiadomosci na ten temat.

Pozdrawiam

tymczasowa

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Paź 2009, 22:05:00 »
Przeciez to temat na czasie... Nie szukales w Szukaj: ?
Pewnie dowiesz sie czegos tu http://poloniainfo.dk/forum?topic=22877.0

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #3 dnia: 17 Paź 2009, 22:05:00 »