Ogólne > Rodzina ...
Zamieszkanie niepełnoletniej w Danii
felis:
Fajnie, że potrafisz rozmawiać po angielsku. Tylko do jakiej pracy Ty chcesz iść? . Do sklepu, do sprzątania??
Nie mówię, że wyjazd do Danii to zły pomysł ale wszystko musi mieć ręce i nogi.
1. Masz tylko 16 lat więc raczej ślub czy coś podobnego nie wchodzi w grę.
2. Na jakiej zasadzie będziesz miała ubezpieczenie?
3. Rozumiem, że będziesz mieszkała z chłopakiem ale.. (16 lat to początek życia) co jeśli ? Nie znam osoby która w wieku 16 lat poznała swoją drugą połowę.
4. Skąd będziesz miała pieniądze.
Za dużo pytań, a brak odpowiedzi.
roga:
--- Cytat: tinyh w 28 Paź 2009, 20:21:19 ---Z tego co słyszałam, szkoła nie odgrywa tam takiej roli jeśli się bierze pierwsza pracę. Pozatym duńskiego może nie znam, ale potrafię rozmawiać po angielsku.
--- Koniec cytatu ---
Masz powazny problem (wiek), ktory uniemozliwi Ci zalatwienie wielu prostych spraw jak praca, mieszkanie, ubezpieczenie itp.
[Posted on: 28 Październik 2009, 21:32:15]
A czy Twoj chlpak jest pelnoletnim ?
tinyh:
Tak mój chłopak ma 19 lat i ma tam pewna pracę.
neletop:
Mam znajomych Litwinow, ktorzy w swoim czasie mieszkali w Danii i pracowali.
Dzieciaki chodzily do szkoly.
Jakies 2 lata temu, zdecydowali sie wracac do Litwy, ale corka nie chciala.
Miala chlopaka w Danii, i nie chciala sie z nim rozstac.
Jest caly czas w Danii, uczy sie. Rodzice tego chlopaka podjeli sie prawnej odpowiedzialnosci za nia (bez adopcji...)
Dokladnie jak to wyglada nie wiem – np. czy dostaje jakies pieniadze od dunskiego panstwa? Na pewno dziewczyna uczy sie i dorabia sobie po szkole.
Dawno jej nie widzialam.
Wiem ze teraz ma innego chlopaka i jest juz pelnoletna.
jamjurand:
Piszesz sie na raczej niezdrowy uklad, zostajac calkowicie uzalezniona od gacka i jego rodziny; odwiedzaj wiec go od czasu do czasu, jak bedziesz pelnoletnia mozesz tu przyjezdzac na bardziej rozsadnych/bezpiecznych ukladach; w miedzyczasie mozesz sie takze nauczyc paru przydatnych rzeczy, rownoczesnie sprawdzic "How deep is your love?" :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej