Ogólne > Rodzina ...

Pieniadze na dzieci

<< < (34/59) > >>

Jomir:
Zasilek rodzinny wyplacany jest na kwartal. 20 lub 21 dnia stycznia, kwietnia, lipca i wrzesnia.
Zasada jest taka, ze pierwsza wyplata nastepuje, w pierwszym kwartale po narodzinach dziecka lub jego przyjezdzie do kraju, lub rozpoczecia przez rodzica pracy (w przypadku dzieci starszych).

patsy:
mam pytanko!jezeli dziecko urodzi sie w Danii w kwietniu ,na poczatku to pieniazki beda w lipcu?i czy procedura załatwienia tych świadczeń jest taka sama jak w przypadku starszych dzieci?tzn,wszystkie druki trzeba skladac takie same?z góry dziękuję za odowiedz!

Jomir:
I pazdziernika, masz Misiu racje, zle policzylam.
Nie znam procedur, ja nic nie wypelnialam, pieniadze po prostu zaczely same przychodzic.

Natomiast jezeli dzieciotka wyrobi sie z urodzeniem przed 20, to pieniadze jeszcze w tym samym miesiacu. Jezeli po, to dopabuse w lipcu.

pudzian:
witam powie mi ktos oco chodzi z tom kasom na dzieci bo polska wyslala juz 2 tygodnie temu do dani a jak pytalem to dania jeszcze nic niema ile mam czekac bo zalatwiane jest juz od listopada doradcie co robic  :-* :-*
 :-*
 :'(

anka15:
witam  :) mam pytanko jak długo mogę pobierać zasiłek na dziecko " rodzinne" które już nie przebywa w Dani

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej