Ogólne > Rodzina ...
Pieniadze na dzieci
krzysztof1974:
tak nem konto mam nawet mi wyplacili za caly rok rodzinne a teraz niewiem co sie dzieje
hiti1984:
Witam wszystkich forumowiczow
Przewertowalem caly temat i nie uzyskalem odpowiedzi na moje pytanie a mianowicie:
Jestem zatrudniony na czas nie określony. Jestem w Danii 6 miesiecy wiec nie place SKAT-u. Tylko te 8%...
Moja dziewczyna z dzieckiem sa zameldowani w Polsce. Ale obecnie sa ze mna w Danii ale nie maja CPR.
Slyszalem rozne opinie ale mnie zastanawia moja konkretna czy mi przysluguje zasilek skoro w Pl nie pobieram i nigdy nie pobieralem?
A moze musze miec dziecko zameldowane w Dk pod moim adresem skoro nie jestem mezem matki dziecka?
Jade za tydzien do Polski moze byla by okazja cos zalatwic w razie czego. Prosze o odpowiedz
Pozdrawiam i dziekuje
Syn ma 10 miesiecy.
EUZEBINA:
dziecko nie musi miec cpr zebys na nie dostawal pieniadze ,musisz w Polsce zalatwic zaswiadczenie ze nie pobierasz tam rodzinnego bodajze w "mopsie" i zlozyc w komunie
hiti1984:
Fajnie by bylo bo nie przelewa m sie bo jestem tylko gazeciarzem a dziecko potrzebuje pieniazkow. Poki doji cyca nie moze dziewczyna tez pracowac:(
Czy dokumenty E401 i E411 mam zlzyc w Polsce czy tylko z Polski wziasc zaswiadczenie(tlumaczyc je??) i dokumenty zdac w komunie?
funia:
Witam wszystkich:)
Czytam ten watek i sama sobie sie dziwie,ze ja jeszcze nie mam zalatwionego rodzinnego.wstyd sie przyznac ,ale jestm tu juz 10 miesiecy i stoje w miejscu...Ktos tam mi kiedys powiedzial,ze bez meldunku nie zalatwie tu nic,bo nie mam zoltej karty,wiec odpuscilam,ale teraz na glowie staje zeby ten meldunek zdobyc.Moj angielski nie jest zbyt dobry,dunski zerowy,pracuje przez vikar i tu moja prosba do wszystkich dobrych duszyczek,czy moglby mi ktos tak na chlopski rozum wyjasnic od czego mam zaczac,moj maz i synek jest w Polsce i wiadomo z vikaru za duzych pieniazkow tu nie mam,a rodzinne moze mi sie nalezy?.A jesli bylby ktos w stanie pofatygowac sie ze mna do komuny i poswiecic troche czasu bylabym ogromnie wdzieczna a pyszna kawka tej osoby nie ominie:) Jesli zasmiecam watek to przepraszam,w razie czego podaje mail Asiatko5@buziaczek.pl pozdrawiam wszystkich
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej