Ogólne > Rodzina ...

Pieniadze na dzieci

<< < (55/59) > >>

lilia:
Nic nie zrobią, bo to ustawodawstwo UE daje obcokrajowcom takie prawo  :)

Juta:
Wystarczy, ze zlikwiduja "pieniadze na dzieci" i wespra rodziny w inny sposob.

lilia:
Musieliby zlikwidować børnecheck także duńskim rodzinom, a no to nikt nie pójdzie.
Nie wiem, czy śledziłaś dyskusję przed wakacjami, kiedy to partia rządząca chciała obniżyć børnecheck, co najbardziej uderzyłoby w rodziny wielodzietne - od 3 w górę. O ile pamiętam, po protestach szybko się z tego wycofano.

Nie wymyślaj i implikuj forumowiczom gotowych - swoich własnych rozwiązań, których rząd wcale nie rozważa. Nie siej zamętu.

roga:

--- Cytat: lilia w 24 Sie 2010, 18:01:51 ---Nic nie zrobią, bo to ustawodawstwo UE daje obcokrajowcom takie prawo  :)

--- Koniec cytatu ---
Masz w zupelnosci racje. W dodatku prawo unijne nie stawia najmniejszych wymagan co do wysokosci zarobku w celu uzyskania tego swiadczenia jak rowniez nie stawia wymagan odnosnie pobytu dziecka w kraju w ktorym rodzic(e) uzyskuja prawo do swiadczenia, co orwniez wynika z zalaczonych uprzednio linkow artykulow.

Juta:

--- Cytat: lilia w 24 Sie 2010, 19:43:57 ---Musieliby zlikwidować børnecheck także duńskim rodzinom, a no to nikt nie pójdzie.
[...]
Nie wymyślaj i implikuj forumowiczom gotowych - swoich własnych rozwiązań, których rząd wcale nie rozważa. Nie siej zamętu.

--- Koniec cytatu ---

A gdzie ja napisalam, ze to rzadowa propozycja? Rozumiem, ze na forum dyskusyjnym juz nie wolno swoich wlasnych opinii przedstawiac. Jest zakaz dyskusji czy co?
A moje "rozwiazanie" byloby w praktyce dosc latwe do wykonania i rodziny mieszkajace w Danii wcale by na tym nie ucierpialy. Ale to juz inna historia, nie bede siac zametu, jeszcze biedni forumowicze pomysla, ze jestem rzecznikiem rzadu i moje pomysly to oficjalne rzadowe propozycje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej