Ogólne > Rodzina ...
Pieniadze na dzieci
krzysztof1974:
--- Cytat: roga w 25 Paź 2010, 16:18:27 ---Co ma KRIFA (zwiazki zawodowe/A-kasse) wspolnego z rodzinnym ustalanym przez komune?
--- Koniec cytatu ---
to co bys mi poradzila z tym zrobic bo jestem zielony w tych sprawa no jakies prawo musi byc nie moga tak sobie robic jak chca place podatki tutaj nabusezumiem dlaczego tak traktuja obywatela z polski
czysio:
Często jest tak , że komuna sprawdza ludzi (szczgólnie tych , którzy mają więcej dzieci). Mnie płacą terminowo ale wiem od znajomych , że również dostawali nie terminowo. Ale jak się później okazało to znajomi nie byli do końca fair. W kraju brali i tutaj też , mimo że sprawa się wyjaśniła to komuna regularnie ich sprawdza. Nie ma się co dziwić.
krzysztof1974:
--- Cytat: czysio w 25 Paź 2010, 17:27:34 ---Często jest tak , że komuna sprawdza ludzi (szczgólnie tych , którzy mają więcej dzieci). Mnie płacą terminowo ale wiem od znajomych , że również dostawali nie terminowo. Ale jak się później okazało to znajomi nie byli do końca fair. W kraju brali i tutaj też , mimo że sprawa się wyjaśniła to komuna regularnie ich sprawdza. Nie ma się co dziwić.
--- Koniec cytatu ---
no wlasnie bylem teraz w polsce to komuna wyslala pismo do mojego uzendu o sprawdzenie i musialem wyslac te papiery to moze sie niepotrzebnie denerwuje co nie niewiedzialem otym
sisters40:
Witam,
Jedno pytanie- matka tu, dziecko 16 letnie w Polsce,matka samotnie wychowująca,praca w Danii od lipca 2010,nie zameldowana w Danii. Meldunek jedynie w Polsce. Nie pobiera rodzinnego w Polsce. Czy należy się rodzinne z Danii? Dziękuję za odpowiedź :)
rafalk:
--- Cytat: lilia w 24 Sie 2010, 18:01:51 ---Nic nie zrobią, bo to ustawodawstwo UE daje obcokrajowcom takie prawo :)
--- Koniec cytatu ---
Zawsze moga zmienic to na odliczenie od podstawy opodatkowania . Nie ma dochodu ..nie ma rodzinnego ..to juz duzo zmieni .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej