Ogólne > Rodzina ...
Pieniadze na dzieci
aga p:
ja chcaialm sie dowiedziec czy wie ktos o jakichs pieniazkach za urodzenie dziecka w danii? jesli sa to gdzie sie o nie trzeba ubiegac.
anha:
--- Cytat: aga p w 04 Wrz 2008, 16:06:26 ---ja chcaialm sie dowiedziec czy wie ktos o jakichs pieniazkach za urodzenie dziecka w danii? jesli sa to gdzie sie o nie trzeba ubiegac.
--- Koniec cytatu ---
Nie ma becikowego
gregia:
witam, a czy naleza mi sie pieniazki na dziecko, jezeli nie mam z partnerem slubu, a bedziemy mieszkac razem w Danii?
aniulka@25:
Hejka! Wlasnie czekam na pieniazki na synka urodzilam w lipcu i prawdopodobnie dostane pieniazki po 20 pazdziernika. Oboje z narzeczonym mieszkamy w Danii od 2 lat ja mam zolta karte a narzeczony prowadzi tylko firme w Polsce i nie ma zadnych dunskich dokumentow, dostalam pismo z komuny o dostarczenie kopi dokumentow swiadczacych o urodzeniu dziecka i dziennik ciazy wiec czekam na decyzje :-)
lilia:
Czy ma ktoś przetłumaczony lub wzór formularzy E 401 i E 411 na polski lub angielski..?
Dostałam niedawno oba formularze na polski adres (!!!) do wypełnienia (są po duńsku) z komuny + bardzo dziwne pismo, w którym pan z komuny pisze,że "sprawę nalezy uznać za zamkniętą" i "jednoczesnie prosi o przeslanie wypelniponych formularzy i kopię umowy o pracę" I jeszcze odeslal mi europejski akt urodzenia i malzenstwa.
Zgłupiałam, jak słowo daję... :o
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej