poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: danstaff  (Przeczytany 15146 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

danstaff

• Gość
danstaff
« dnia: 11 Lis 2009, 10:42:39 »
czy pracowal ktos przez ta agencje i moze podzielic sie opiniami poniewaz chce rozpoczac prace i nie wiem co to za agencja

Offline Kamykk

• Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Odp: danstaff
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lis 2009, 11:26:23 »
tez chetnie poslucham :D, gg 3415562

adam666

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lis 2009, 12:24:22 »
...informacja z drugiej reki ... firma zatrudnia na niewielka ilosc godzin trudno z tego przeżyc.
...kilkoro moich znajomych dostało pozniej kontrakty (na normalnych zasadach) w firmach gdzie byli oddelegowani.

.

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lis 2009, 16:58:58 »
jak dla mnie to firma nie godna polecenia sami kretacze

Beret

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lis 2009, 19:01:40 »
Same k....y i złodzieje . Oszukują na dodatkach do godzin i dodatkach za wózki widłowe . Feriepenge wypłacaja  średnio po 6 tygodniach od zgloszenia im urlopu , nie wysyłają lonów , a po zatym o wszystkim trzeba im pisać na mejla , a wcale ich nie czytają . A ten pe-ner Bartek. A to największy kłamca i złodziej . Przez telefon wielki Cfaniak a live wymięka .
A po zatym pracują w jakieś firmie za ich pośrednictwem proponuje zapoznać się z układem zbiorowym !!! ponieważ na pewno wasze wynagrodzenie powinno być wyższe niż otrzymujecie . A tak pozatym ostatnio obiło mi się o uszy, że rozwijają swoją działalność na rynki azjatyckie!!!

aneczka.k

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Lis 2009, 07:59:59 »
Nie polecam tej firmy, Polacy /w biurze/ tam pracujacy to tylko czlowieka potrafia wykorzytac, naklamac  na poczatku mili pomocni... szkoda gadac, potrafia tylko czlonkow Swojej rodziny dobrze ustawic, priorytetem nie jest to zeby posiadac uczciwych i sumiennych pracownikow do tego nie majacych problemow z komunikacja /jezyk/ tylko to zeby ktos im dupy lizal zaprzeproszeniem i donosil na innych. Jezeli to mialaby byc praca na chwile to o.k ale jezeli ktos chce miec prace na stala na pelen etat to niech zapomni, owszem zdazyly sie przypadki ze ktos dla nich pracujacy dostal kontrakt bezposrednio od firmy ale sa to pojedyncze przypadki. Umowa jest tak zrobiona ze dzis masz prace a jutro jej nie masz, owszem wyplaty byly na czas ale o nadgodzinach mozna zapomniec, nie wyplacaja ich tak jak firma ktora bierze od nich pracownika placi im za niego. Znam wiele osob tam pracujach, sama zreszta tam pracowalam i nie sa zadowoleni. Duzo mozna byloby pisac na ich temat... Lepiej poszukac innej pracy.

Offline M6

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • MAZDA 6 2.0 16V
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lis 2009, 11:59:02 »
skurwysyny  >:( ale jak na posrednika to moim zdaniem i tak mozna zarobic (praca w NETTO) o ile sie wkreci ktos na ,,stale,, ;D Polacy pracujacy w Netto nie narzekaja raczej na kase o ile maja OK SKATA itp. choc wiadomo ze to POSREDNIK (adecco i inne sie chowaja) co do dlugosci pracy tez wiadomo mi ze sa ktorzy pracuja non stop i tacy po 2-3 dni w tyg.
Jak na posrednika to i tak okolo 40% ludzi jest zadowolonych (ktorzy maja prace na ,,stale,,)
Sam pracowalem okolo 2 lat i w sumie dzieki tej agencji wkrecilem sie na kontrakt i teraz sie ,,ustawiam,,  ;)
przyklad : na chlodni zarobki sa wieksze w danstaffie jak na kontrakcie  8) ! ! ! ! ! :o
TO TYLKO POSREDNIK z polakami w biurze, glowa do gory na poczatek to i to dobre (chyba)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lis 2009, 11:59:02 »

jarek s.

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Lis 2009, 21:38:05 »
skoro juz piszecie o nich, wspomne slowko: jeden z dwoch posrednikow- bartek, wkrecil sie po znajomosci do firmy, robi za kozaka, cwaniakuje, ignoruje pracownikow, kiedy ja sie staralem o prace, pojechalem specjalnie do siedziby w Kbh na rozmowe, on pollezac na fotelu, na moje pytanie o prace, odpowiedzial patrzac w komorke: nie bedzie przeszkadzac, jak odpisze jej teraz na smsa? brawo za postawe, kulture i empatie  naszego rodaka... bardziej rozgarniety i komunikatywny jest jego kolega zza biurka, jacek M. Generalnie pracy przez nich jest b. malo na chwile obecna, i tylko dla mezczyzn, niewiele godzin w tyg. i za niwielkie pieniazki. Ot, cala prawda.

lotus

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 27 Lis 2009, 07:10:16 »
Potwierdzam słowa Jarka S. Sam to miałem okazję zauważyć kilka dni temu. Cwaniaki na 102. Widzę,  że ze wszystkimi w ten sposób rozmawiają. Wielki pan leżąc w fotelu, bawi się komórką rozmawiając z człowiekiem. Szczyt błazenady i bezczelności. Myśli, że zaszpanuje jakimś telefonikiem? Porażka na maxa. Widać, że niektórym słoma z butów będzie zawsze wystawać choćby nie wiadomo co robili i nie wiadomo ile mieli...

masakra

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Lis 2009, 08:03:17 »
tak,tak ja tez niestety wiele słyszałam o tej firmie i to nie było miłe. To straszne , ze Polak Pollakowi wycina takie numery na obczyźnie--- wstyd.

ziuta

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Lis 2009, 09:48:26 »
Jako dodatkowa praca (raz do 10 razy w miesiacu) to moze byc.Pracowalam tam dlugo i mam bardzo nie mile doswiadczenia z tymi dwoma panami.Calkowity brak szacunku dla swoich pracownikow.Polecam dla wytrzymalych i na krotko,nie polecam na stale!

aaa

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 27 Lis 2009, 10:08:05 »
Oni nawet dobrze po dunsku nie mowia-zupelny brak profesjonalizmu firmy danstaff

zo

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 27 Lis 2009, 10:47:59 »

Cytuj (zaznaczone)
Praca w firmie DANSTAFF SERVICE
« : 24 Listopad 2009, 10:29:55 »

Firma Danstaff Service  poszukuje osoby do sprzatania biur,piekarni,szkol oraz przedszkoli.

Wymagania:
-doswiadczenie w sprzataniu
-prawo jazdy kat.B

Dodatkowym atutem bedzie znajomosc jezyka angielskiego lub dunskiego.

Zainteresowane osoby prosze o przeslanie CV na adres jm@danstaff.dk

No i co z tego?????????????Skoro jedna osoba ma pracowac
Cytuj (zaznaczone)
poszukuje osoby do sprzatania biur,piekarni,szkol oraz przedszkoli.

No chyba ze poszukuje osob???a nie osoby.

No i co z tego skoro moje podanie lezy i lezy i lezy i czeka a chetnie posprzatam i tu... i tam.........kogo wiec zatrudniaja bo jezeli podanie lezy w szufladzie u nich to pol biedy a moze juz dawno wyladowalo w koszu i dlatego oglaszaja,ze szukaja nowych "podan" a nie pracownikow.Przeciez i tak zatrudnia znajomkow a ogloszenie to "pic" dla zamydlenia oczu.

Offline Kasiadejv

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Gru 2009, 16:41:14 »
Witam mam pytanie. Od dzisiaj zaczęłam pracować w firmie Danstaff. Nie mam jeszcze nr cpr. dopabuse będę go załatwiać. Jestem w ciąży. Proszę mnie uświadomić. Czy mając cpr mogę się starać o żółtą kartę i czy mogę chodzić tu do lekarza... Na tej umowie którą od nich dostałam. Z góry dziękuje.

Offline piotrnysa

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +3/-21
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Gru 2009, 19:08:02 »
oczywiscie ze tak zycze powodzenia

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 15 Gru 2009, 19:08:02 »

Danstaff Service

Zaczęty przez pikuś27Dział Praca w Danii

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 7110
Ostatnia wiadomość 10 Lut 2010, 19:39:05
wysłana przez spokojnytyp
Danstaff feriepenge formularz

Zaczęty przez ziomoDział Pomoc!

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 5417
Ostatnia wiadomość 09 Lis 2009, 11:35:02
wysłana przez ziomo
Czy ktos slyszal o firmie DANSTAFF???

Zaczęty przez DANSTAFFDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 7056
Ostatnia wiadomość 02 Lis 2007, 22:03:15
wysłana przez willy
DANSTAFF bankrut! A co z feriepenge i pension?

Zaczęty przez 1980pracownik1Dział Praca w Danii

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 12882
Ostatnia wiadomość 31 Paź 2011, 19:53:12
wysłana przez piotrnysa