Ogólne > Hydepark
Kolizja samochodowa, rzeczoznawca, odszkodowanie...
Jomir:
Taaa.... w Polsce wszystko mozna naprawic... nawet auto z "przetracona geometria"... szkoda slow, widzialam takie cuda jak to sie kupa zlomu zamieniala w "bezwypadkowa nowke"....
daniaa:
Jaka geometria?? W moim przypadku zadnych powaznych uszkodzen. Jedyna rzecz, ktora uniemozliwia jazde to uszkodzona przednia szyba, ktora sie przeciez wymienia i moge ja wymienic juz na swoj koszt. Ale wg rozmowy z taksatorem, on wydal juz decyzje o zlomowaniu. :o
Mam juz ten papier od taksatora, ale jeszcze go nie podpisuje, bo wycenil mi auto na minimum, a wersja auta wcale nie uboga. Minus jeszcze moje selvrisiko, ktore odejmnie mi ubezpieczalnia to dostane polowe wartosci ! (po co mi to kasko?)
Zadzwonie w poniedzialek jeszcze do ubezpieczalni, czy moge zrezygnowac zupelnie z tego odszkodowania, bo taksator twierdzi, ze auto juz MUSI zostac wycofane.
Jomir:
Moja wypowiedz jest generalna refleksja naprawianiu aut w Polsce.
O Twoim sie nie wypowiadam, bo nie widzialam, ale nie sadze, by tylko o szybe chodzilo.
wielebny:
no u ciebie to jakos w dziwna strone idzie jak mi przywallili w bok to wymienilem sie z gosciem danymi i wzielem odniego nr polisy
spisalismy oswiadczenie ze to z jego winy i przyznaje sie do tego i poszedlem z tym do ubezpieczalni jego tam powiedzieli ze musze jechac na autoryzowany warsztat samochodowy zeby wycenili koszt naprawy samochodu lub ewentualna kasacje
u mnie koszt naprawy wyszedl wiekszy niz wartosc auta i ubespieczenie chcialo go odkupic o demnie ale sie nie zgodzilem
i nie moglem isc na inny warsztat go naprawiac tylko musialem w tym gdzie zostala zrobiona wycena a nie jak chcialem wziasc kaske i do polski z nim
Jomir:
Hej Wielebny, cieszymy sie, ze do nas dolaczyles, ale fajnie by bylo, bys patrzyl na daty postow.
Generalnie w sumie czasem dobrze watek odswiezyc, ale kolega od auta pewnie ze dwa razy zmienil pojazd od tego czasu. A przynajmniej naprawil :)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej