Ogólne > Kultura

2 GRAMY HISTORII,DANIA W SS

<< < (7/11) > >>

Juta:
Mi Unia duzo bardziej przypomina USA niz ZSRR ;)
Nie martw sie, Svaria, Unia nie zabroni ci swietowac Bozego Narodzenia i nie zmusi cie do poslugiwania sie jezykiem europejskim.

Svaria:
Niestety za duzo czasu teraz nie mam na rozpisywanie sie ale 5 minut google i kilka przykladow udalo mi sie znalezc :)

Linki:

Unia jak Zsrr
Unia jak Zsrr
Unijne metody wywierania presji pomijam juz to jak sie zachowali w stosunku do Irlandii (w ostatnim okresie)
To co wklejalem wczesniej o Holandii - kolejny sposob na kontrolowanie obywateli
Wywracanie obyczajow
Przezyjmy to jeszce raz
W skrocie o ostatnich "wyborach marionetek" tzn Prezydenta Unii i Ambasadora Unii oraz ich pogladach

Tylko kilka na szybko wyszukanych kwiatkow... ale jak sie ktos wglebi to znajdzie sie tego wiecej.
Warto rowneiz poczytac o takich personach jak Antonio Gramsci i jego dlugi marsz przez instytucje - czyli jak do tego doszlo i jaki jest ostateczny cel.
Inne przyklady to sposoby w jaki "wolny rynek" jest coraz bardziej regulowany - ostatnie wydarzenia zwiazane z zakazem uzytkowania starych zarowek 100w na korzysc nieekologicznych i drogich swietlowek kompaktowych, kolejne plany UE to chociazby regulacja calego rynku agd

be:
Duńczyki so be i Unia też jest be. :'(

Polasik:

--- Cytat: Juta w 25 Lis 2009, 22:32:55 ---Bo to forum dyskusyjne, gdzie sie dyskutuje. A o czym dyskutowac z historycznymi faktami? Osoby zainteresowane historia  wiedza takie rzeczy od dawna. To ja zaraz zaloze temat o powstaniu Unii Europejskiej. Zacytuje z wikipedii lub jakiejs ksiazki daty i nazwiska i rozne inne wiadomosci. Tylko po co? Moge tez wstawic informacje o autorze, powiedzmy, "Lalki" - suche fakty z zyciorysu.

--- Koniec cytatu ---

A może ci co nie do końca interesują się historią, uznają wątek za ciekawy? Ja nie wiedziałam o faktach w nim poruszonych, bo o historii Danii w Polsce na szczęście nie uczą. W końcu mieszkamy w Danii, a wątek jest z Danią związany. Zakładaj sobie Juta temat jaki chcesz, bo to mam nadzieję wolne forum, choć polecam Ci, aby temat w jakikolwiek sposób był z Danią związany. Wstaw informacje o autorze Lalki, jeżeli w jego życiorysie znajdziesz, że na przykład przez miesiąc mieszkał w Kopenhadze.
O powstaniu Unii Europejskiej i członkostwie Danii też możesz założyć i wyszukać ciekawe informacje - akurat przyda mi sie na ustny do studieprove.

Poza tym zastanawia mnie, dlaczego temat z hydeparku wylądował ostatecznie w wątku kultura.

rokas:

--- Cytat: Polasik w 26 Lis 2009, 16:57:30 ---A może ci co nie do końca interesują się historią, uznają wątek za ciekawy? Ja nie wiedziałam o faktach w nim poruszonych, bo o historii Danii w Polsce na szczęście nie uczą.
--- Koniec cytatu ---
Na szczescie? To jak to w koncu jest, interesuje cie historia, czy nie? BTW, od skonczenia szkoly juz nie przyswajasz zadnej wiedzy? Bo ja na przyklad, tez o tym nie uczony w szkole, ale interesujacy sie druga wojna, wiedzialem te rzeczy...

--- Cytuj (zaznaczone) ---W końcu mieszkamy w Danii, a wątek jest z Danią związany. Zakładaj sobie Juta temat jaki chcesz, bo to mam nadzieję wolne forum, choć polecam Ci, aby temat w jakikolwiek sposób był z Danią związany. Wstaw informacje o autorze Lalki, jeżeli w jego życiorysie znajdziesz, że na przykład przez miesiąc mieszkał w Kopenhadze.
--- Koniec cytatu ---
W ogole nie zrozumiales, o co jej chodzilo. To moze jeszcze raz: zalozyciel tematu podal suche fakty, zadnych punktow zaczepienia do dyskusji.

--- Cytuj (zaznaczone) ---O powstaniu Unii Europejskiej i członkostwie Danii też możesz założyć i wyszukać ciekawe informacje - akurat przyda mi sie na ustny do studieprove.
--- Koniec cytatu ---
Chyba na ten za pol roku. Na ten tegoroczny tematy na ustny zostana w calej Danii podane dopabuse jutro.
Przy okazji, nie mylisz forum z wikipedia?

--- Cytuj (zaznaczone) ---Poza tym zastanawia mnie, dlaczego temat z hydeparku wylądował ostatecznie w wątku kultura.
--- Koniec cytatu ---
Ciesz sie, ze nie w koszu ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej