Ogólne > Kultura

2 GRAMY HISTORII,DANIA W SS

<< < (8/11) > >>

neletop:

--- Cytat: Juta w 25 Lis 2009, 22:32:55 ---Bo to forum dyskusyjne, gdzie sie dyskutuje. A o czym dyskutowac z historycznymi faktami?

--- Koniec cytatu ---

To ciekawe podejscie. Bo ja zawsze myslalam ze historia jest jedna z bardziej zagmatwanych dziedzin.
Czyz nie jest tak ze ta sama sprawa przedstawiana przez dwa rozne kraje wyglada inaczej. Kazdy wskazuje te fakty, ktore jemu sa bardziej wygodne w danym momencie. Nie jestem pewna czy dane historyczne ktore mi przekazywano za czasow "socjalizmu" w szkole, sa prezentowane w ten sam sposob teraz.
No i jeszcze dochodzi do tego fakt ze wiele danych jest utajnianych, falszowanych...
11 wrzesnia to akt terroryzmu czy prowokacja? Afganistan to samo.

be:
Ciekawe ze polscy hist_rycy zajmuja sie tylko negatywnymi wydarzeniami w historii innych krajow.

Katarynka:

--- Cytat: be w 27 Lis 2009, 10:52:08 ---Ciekawe ze polscy hist_rycy zajmuja sie tylko negatywnymi wydarzeniami w historii innych krajow.

--- Koniec cytatu ---

Nie tylko innych krajów, zobacz jakie rocznice są świętowane w Polsce. Rocznice klęsk.

be:
Co innego jest swietowanie zwyciestw lub czczenie pamieci poleglych a co innego udowadnianie ze inni, w tym wypadku Dunczycy, wcale nie sa lepsi (Janteloven).

Katarynka:
Tu chodzi o swiętowanie klęsk, niepowodzen a nie zwycięstw

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej