poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Najgłupsze pytania, jaki usłyszeliście od Duńczyków...dla rozrywki ;)  (Przeczytany 42237 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 169
  • Reputacja: +21/-15
  • "Żyjmy chwilą, powtórek w życiu nie ma..."
Oczywiście są wyjątki od reguły, bo Polki potrafią rzeczywiście być śliczne  :) i czasem (zbyt rzadko  :P) trafi się jakieś polskie ciacho  ;D  ;D  ;D
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

varszafiak

• Gość
najgorzej jak nie potrafi sie powiedziec ,,tak miałes racje,, no coz  CWANIACTWO?

to pewnie do mnie ... ale to nie prawda .
Grzecznie podziękowałem za Twoj wyklad o drzwiach.

varszafiak

• Gość
Jomir nie chodziło o dyskusje z toba ale najbardziej zainteresowany osobnik wypisywał na privat ze nie mam racji .zgłupiałem do reszty ,bo robie błedy jak i kazdy .tym bardziej ze tu nie pisze sie duzo w j.polskim od drzwi poszło na rekawiczki sanki ponczochy spodnie i juz sie pogubiłem na całego.a delikwent miał szczelnosc napisac na privat ze 4 pary drzwi to 4 sztuki .i poczułem sie jak ......

o kim ty tu piszesz?!

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
To o przystojnych zadbanych polakach, to chyba była ironia? Bo jeśli nie, to dostałam czkawki ze śmiechu  ;D  ;D  ;D

W porównaniu do duńczyków (w przedziale wiekowym 30-50 lat) to Polacy są daaaaleko z tyłu. Sa zaniedbani, z reguły z ochydnymi, rodem z lat osiemdziesiątych wąsiskami, i zazwyczaj brakami w uzębieniu tu i ówdzie. Nie wspominając o mięśniu piwnym  :D Właśnie Duńczycy w moich oczach i także wielu innych Polek (temat nie raz poruszany  :)) potrafią o siebie zadbać. Polacy niestety są przystojni i zadbani do 30-stki, a potem dziadzieją w błyskawicznym tempie  :( Ciepłe kapcie, tv i piwo zero aktywności fizycznej... Brrrrr.... I mówię to jako osoba mieszkająca tu od wielu lat, i także bywająca często w Polsce.

A Polki niestety często można poznać z daleka po specyficznym wyzywającym, jak na duńskie standardy, ubiorze i makijażu niepasującym na codzień, lub w ogóle nie pasującym  8)

No widzisz Reksio, czasem ze mna wojujesz, a czasem sie zgadzamy  ;D
Zapomnialas jeszcze o niesmiertelnych sandalach z bialymi skarpetkami podciagnietymi niemalze pod kolana  ;D
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
To chyba normalne jak się ma własne zdanie i tyle  :) Czasem mamy takie same, a czasem skrajnie inne i to też jest ok. A skarpetki do sandałów? To przecież MEGA sexy  ;D  ;D  ;D
"Przejmuj się tylko tymi na których masz wpływ - na pozostałych szkoda twoich nerwów..."

Offline Rycerzyk111

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +1/-0

Offline aarhusN

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 21
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +3/-2
Nie chce ktoś kociaczka przygarnąć?

http://www.youtube.com/watch?v=ilbqShUDOZ0&feature=youtu.be

czy to jest to najglupsze pytanie jakie uslyszales od dunczykow???

poloniainfo.dk

jens

• Gość
o kim ty tu piszesz?!
ciebie ominąłem ,bo ty do ciach sie raczej nie zaliczasz,  ::)jak bedziesz taki ciekawy to bedziesz miał nos jak PINOKIO,a moze juz taki masz ? ::) ::) ::)jako faceta zal mi ciebie ,ciezkie dziecinstwo czy co?niepowodzenie ??????jestes bardzo upierdliwy .jak kobieta moze z toba wytrzymac ,a dzieci????
« Ostatnia zmiana: 22 Maj 2012, 21:48:57 wysłana przez jens »

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
A mój duński szef zapytał czy my mamy w PL/czy ja znam  wiertarkę. Zaznaczę wykształcony człowiek.
Uzasadnił to iż myślał że jak PL to biedny kraj to nas po prostu nie stać na zakup najnowszej technologii m.in.wiertarki.

Nie dziwie sie twojemu szefowi, ze tak pytal o te wiertarki. Na pewno dosc duzo mu ich "zginęlo" i nie mogl rego zrozumiec. Nagle oswiecilo go (wyksztalocony czlowiek): biedni ci polacy, chyba wiertarek nie maja/nie znaja w swoim kraju  ;D

MalaCzarna

• Gość
Nie dziwie sie twojemu szefowi, ze tak pytal o te wiertarki. Na pewno dosc duzo mu ich "zginęlo" i nie mogl rego zrozumiec. Nagle oswiecilo go (wyksztalocony czlowiek): biedni ci polacy, chyba wiertarek nie maja/nie znaja w swoim kraju  ;D

Roga naprawdę przesadzasz upatrując wszędzie Polaka złodzieja,to przykre !
Ja znam wielu naprawdę wielu uczciwych ,wspaniałych Polaków chociażby z tego forum !

Dla ścisłości:
Mój szef miał bardzo dobrą opinię o Polakach . Od ukończenia szkoły przez wieele lat pracował w tym samym zakładzie pracy,a więc opinię o Polakach zdobył na przestrzeni wielu i lat ,i na podstawie kontaktów z setkami Polaków.
Ponadto w moim byłym zakładzie pracy nie używaliśmy wiertarek.
Noo chyba, że elektrycy lub pedel, ale oni mieli narzędzia na swoich wózkach,z którymi przyjeżdżali i wyjeżdżali.
Dla twoje wiadomości żaden z Polaków nie kradł !!!

Moja rozmowa z szefem dotyczyła raczej ,jak słabo niektórzy Duńczycy znają swoich sąsiadów, lepiej znają np.problematykę Afryki niż Polski.Nie wiedzą co znaczy biedny kraj ,tak jak ja jadąc do DK nie wiedziałam co to znaczy bogaty kraj tzn.jak to się przekłada na życie szarego obywatela.

Wyciągnąłeś moje zdanie z kontekstu i włożyłeś w swoje chore wyobrażenia o Polakach .

Podobnie jak w Polsce tak i w Danii ,ale i w każdym innym kraju są ludzie uczciwi i nieuczciwi.
W PL i w DK są złodzieje, ale nie zamknęłam swoich oczu i serca na tych praworządnych .

jens

• Gość
Jakieś dwadzieścia lat temu, kiedy byłam jeszcze młoda i piękna, pewien młody duńczyk zagadał do mnie w sklepie w Aalborg. Oczywiście pytanie skąd jestem itp. a kiedy usłyszał że z Polski, zrobił typowego karpika, i wydusił z siebie czy tam jest dużo białych ludzi? Młody był przekonany że w Polsce to sami murzyni  ;D  ;D  ;D
chodzisz na solarium?

Offline Reksio

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
chodzisz na solarium?

Nie, nie chodziłam (to było dawno temu) i nie mam ciemnej karnacji  :D

inna

• Gość
Nie wiem czy ktos tu z obecnyvh rodakow zauwazyl ze w Danii brak konikow polnych. Za dawnych czasow siedzialo sie z banda/ czy z nowa zapoznana miloscia :-* przy grilu a obok one tak skocznie graly.

Moze zadajmy w koncu madre pytania dlaczego brak konikow polnych,dlaczego brak bocianow it itp  ;)

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Ej, bociany to tu widzialam, a by na koniki sie zalapac na lake trzeba :) nie znajdziesz ich w miescie :)
CHociaz konikow nie kojarze  ;D
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

jens

• Gość
Nie, nie chodziłam (to było dawno temu) i nie mam ciemnej karnacji  :D
skad u tego człowieka takie spostrzezenie ze w Polsce sa czarni?myslałem ze masz moze ciemna karnacje

poloniainfo.dk

Formularz na a prawo pobytu dla dziecka

Zaczęty przez kahmaDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 23110
Ostatnia wiadomość 14 Lut 2008, 22:47:55
wysłana przez kahma
FORUM DLA NASTOLATKOW

Zaczęty przez JomirDział Hydepark

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 27013
Ostatnia wiadomość 07 Wrz 2009, 18:21:36