Ogólne > Kącik Kulinarny

wino - miłosnicy dobrego winka

<< < (14/16) > >>

Hans:
Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie... ;)

roga:

--- Cytat: faja w 02 Maj 2011, 22:52:15 ---Roga, jestes brzydki >:(, nie mowimy o piciu wina w wielkich ilosciach,
 ostatnio pilam Ripasso lub Canaja 2008 , na tilbud w kvickly 2 butelki za 100 kr, czerwone, wytrawne, doskonale do czewronych mies. wciaz nie spotkalam tego banrock w netto >:(

--- Koniec cytatu ---

Nie rozumie dlaczego tyle  >:( (zlosci). Podane przeze mnie ilosci, to zalecenia Sundhedsstyrelsen. A na przyklad maksymalnie alecany 1genstand dziennie
to np. 1 kieliszek wina.

Ripasso - rowniez plecam. Nie wiem jak Canaja, ale Ripasso (zalezy ktore) szczegolnie do lzejszych potraw, a juz najlepiej do dobrego spaghetti.

vordingborg:
Ach przypomniałem sobie nazywało się "Kochanica Dziedzica" krajowe przyjemne, dobrze zbalansowane, delikatne wino białe z regionu  . Barwa słomkowa, błyszcząca, z jasnozielonymi refleksami. Bukiet owocowy, świeży i orzeźwiający. W smaku delikatne, lekko wytrawne z przyjemną winno-owocową nutą. Doskonale pasuje do dań rybnych, owoców morza ( kaszanka), golonki oraz potraw na bazie białego mięsa .

Gazeciarz:

--- Cytat: vordingborg w 03 Gru 2011, 17:23:19 ---Ach przypomniałem sobie nazywało się "Kochanica Dziedzica" krajowe przyjemne, dobrze zbalansowane, delikatne wino białe z regionu  . Barwa słomkowa, błyszcząca, z jasnozielonymi refleksami. Bukiet owocowy, świeży i orzeźwiający. W smaku delikatne, lekko wytrawne z przyjemną winno-owocową nutą. Doskonale pasuje do dań rybnych, owoców morza, pizzy oraz potraw na bazie białego mięsa.

--- Koniec cytatu ---
Czyli po prostu nie wali siara  :D  ;D

Reksio:

--- Cytat: roga w 03 Gru 2011, 01:50:15 ---Nie rozumie dlaczego tyle  >:( (zlosci). Podane przeze mnie ilosci, to zalecenia Sundhedsstyrelsen. A na przyklad maksymalnie alecany 1genstand dziennie
to np. 1 kieliszek wina.

Ripasso - rowniez plecam. Nie wiem jak Canaja, ale Ripasso (zalezy ktore) szczegolnie do lzejszych potraw, a juz najlepiej do dobrego spaghetti.


--- Koniec cytatu ---


Tak z ciekawości, to czemu polecasz tak ciężkie wina jak Ripasso (tylko trochę lżejsze od Amarone, ale robione na pozostałościach) do lżejszych potraw i do spaghetti?! Przecież najlepiej wydobywa się ich smak do czerwonych mięs, ale Ripasso można kupić i tanie i droższe, tanie zazwyczaj mają tylko nazwę Ripasso na etykietce. Tak jak Amarone  :D

A Canaja jest trochę w smaku podobne do średniej jakości Ripasso  :) i główna różnica jest taka, że Ripasso jest robione z resztek po produkcji Amarone (tak w dużym uproszczeniu) a Canaja nie ma w sobie z Amarone nic.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej