Hmm .. ja pracuje przy roznoszeniu gazet i można tutaj zarobić nie złą sumke

!
Pracuje w dwóch firmach jedna ( w gazetach nocnych ) i druga w reklamach i gazetach ( ALFO ) !
W tym pierwszym całkiem dobrze się pracuje. Dostaje się rower,przyczepke czy nawet można skuter na czas pracy wypożyczyć. Robi się to przyjemnie i za dobrą kase. Na konto ląduje kasa w okolicach od 7 tys. koron do 12 - czasami 13 tys. koron. Zależy to od tego za ile masz dystrykty oraz również po ile stoi jaka gazeta ( podaje wymyśloną stawke : Borsen - 1,5k za sztuke, Information - 0,5 k, Politiken - 2,5k ). Możesz mieć po 50 koron za jedną lub jak co niektórzy mają po 120k za jedną rute oczywiście. No i prawie żadnej przyciny nie ma.
Natomiast w drugiej firmie pracowaŁEM dla osoby która załatwiła sobie dużo dystryktów w ALFO. Osoba ta szukała chętnych ludzi, którzy pracowali by dla niej. Pracowało się jednym słowem źle. Z gazetami jeszcze uszło,bo byly w małej ilości i były lekkie. Natomiast z reklamami były problemy ponieważ jedna paczka ważyła prawie 10 kg gdzie było ich np. po 12 paczek + co jakiś czas katalogii.. Można było sobie od razu wybić wejście pod góre z przyczepką i reklamami. Póżniej okazało się,że ruty które miałem np. po 50 koron normalnie gdybym pracował dla ALFO miałbym za nie 80 czy nawet więcej koron. Również gdy był okres gdzie do reklam były dołączane katalogii nie było za nie pieniążków. Osoba ta po prostu całą kase za katalogii brała dla siebie więc z kilka set koron miałem już do tyłu. Tak samo za gazety i reklamy również sobie odejmowała pewną sumkę. Do gazet często były dołączane po 3 lub 4 reklamy,trzeba było oczywiście je sobie pakować do gazet. Dlatego u tej osoby zrezygnowałem i postanowiłem sam załatwić sobie ruty poprzez firme ALFO. Gdy skontaktowałem się z nimi dowiedziałem się,że osoby powyżej 18stego roku życia nie mogą praktycznie pracować ponieważ jest to praca dla młodzieży. Także osoba u której pracowałem robiła to i dalej robi na "lewo".
Pracując dla ALFO reklamy ( środowe ) są pakowane do gazet i dostarczane pod dom również jak reklamy sobotnie. Kasa jest za to normalna,nie odciągają nic dla siebie, za katalogii płacą ! U faceta miałem ruty po 50 koron,a tutaj normalnie mam po 80 koron lub więcej.
Także tak to mniej więcej wygląda. Podałem przypadek nie płacenia jak chciałeś

.. oraz również robienia na lewo.
Jeżeli jakieś pytanie czy cuus to pisz.
Pozdrawiam