Ogólne > Rodzina ...

Urlop rodzicielski pare pytan

<< < (2/4) > >>

varszafiak:
nikt nie odpowiada ponieważ w twoim poscie same niezgodności : pracowałaś a  pieniądze przychodziły  z kommuny?  Wracasz do pracy to po co ci jobcenter?
no cóż... kwitek odeślij.

EUZEBINA:
no ok!może to trochę zawiłe!poprostu jak bylam w ciązy byłam na zwolnieniu przez około 6 miesięcy,dostawałam pieniądze z komuny,które potem "zamieniły " się na macierzyński!rozmawiałam z szefem i mówił,że mam wrócić,ale nie odrazu po zakończeniu macierzyńskiego ,tylko około miesiąć póżnej!dlatego moje pytanie o job center! ;)myslałam, że następny dzień po zakończeniu macierznskiego powinien być moim pierwszym dniem pracy po urlopie? >:(

[Posted on: 18 Lut 2010, 11:55:43]
dodam,że wypowiedzenia nie dostałam!

Bulinka:
czy urlop rodzicielski to barsel? jesli tak to czy bedzie mi przyslugiwal, jesli nie pracuje tylko chodze do szkoly jezykowej i nigdy wczesniej nie pracowalam w Danii?

xxpp:
hej, Bulinka, ja troche nie rozumiem Twojego pytania, skoro nie pracujesz to od czego chcesz wziąsc urlop ?

[Posted on: 24 Mar 2010, 15:07:49]
no bo jeśli pytasz o dagpenge, to :
"Możecie otrzymać pieniądze ( dagpenge ) podczas urlopu pod warunkiem, że zanim
go rozpoczniecie, byliście zatrudnieni przez co najmniej 13 tygodni i
przepracowaliście co najmniej 120 godzin.
Jeżeli jesteście bezrobotni i otrzymujecie zasiłek dla bezrobotnych, macie również
prawo do otrzymywania pieniędzy ( dagpenge ) gdy jesteście na urlopie
rodzicielskim.
Kwotę pieniędzy ( dagpenge ) otrzymywanych podczas urlopu rodzicielskiego
oblicza się na podstawie tego ile godzin przepracowujecie i ile zarabiacie na godzinę.
Oblicza się maksymalną kwotę na tydzień. Skontaktujcie się z waszą komuną jeżeli
nie jesteście pewni co do tego jak jest ta kwota obliczana dla was."

Bulinka:
czytalam ze szkola liczy sie do wymaganych 7 lat, gdy chcem sie ubiegac o pobyt staly. Jesli tak jest,to moze szkola upowaznia tez w jakis sposob do otrzymania barselu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej