Ogólne > Kącik Kulinarny
Jedzenie w słoikach
GoTTie:
Co jak co, polskie piwko jest najlepsze i podbija Europe.
http://biznes.onet.pl/12,1418070,prasa.html
marta_malgorzata:
--- Cytat: Tula w 16 Cze 2007, 22:07:21 ---
Przyznam tez, ze zdziwilo mnie zdanie pani Marty_Malgorzaty, ktora piwa dunskie nazywa sikaczami... Ja tam bardzo lubie, i Tuborga (zwlaszcza te nowe, niebieskie i biale), i Carlsberga, i te z lokalnych browarow.
--- Koniec cytatu ---
Tula :-*
O gustach sie nie dyskutuje.
Pozdrawiam. ;D
Tula:
--- Cytat: GoTTie w 17 Cze 2007, 11:40:28 ---Co jak co, polskie piwko jest najlepsze i podbija Europe.
http://biznes.onet.pl/12,1418070,prasa.html
--- Koniec cytatu ---
Tak, glownie z tego powodu, ze nabywcami sa nasi emigranci :D. Tambylcy pijaja je raczej jako ciekawostke.
marta_malgorzata:
--- Cytat: GoTTie w 16 Cze 2007, 13:34:52 ---Moim zdaniem nie ma w Danii do kupienia prawdziwych wedlin, ktore smakuja przynajmniej podobnie do polskich. Zapomnijmy juz o kielbasie, wedzonej, wiejskiej itp. Wiekszosc miesa jakie jest do kupienia w DK to kilka plasterkow wedliny zapakowane w plastikowe pudelko za 20 DKK. Gdyby dalo sie kupic nasze produkty, kielbasy, szynki, wyrabiane wg. tradycyjnych receptur to nawet przy dunskich cenach mialo by to zbyt.
--- Koniec cytatu ---
Gottie.
Ja uwielbiam polskie wyroby, zwlaszcza te swojskie, robione wlasnorecznie. Moja rodzina w Polsce od dluzszego czasu wyrabia kielbaski, szyneczki, ktore sa pyszne. Zadna wedlina ze sklepu nie jest w stanie zastapic takich wyrobow.
Z kazdego urlopu przywozimy maly zapas. Wyrabianie takich wedlin nie jest skomplikowane-takie jest moje zdanie, a przede wszystkim wiem co jem.
:)
Jesli chodzi zas o dunskie wedliny, to polecam szynke, dostepna w kazdym markecie. Sprzedawana w dosc duzych kawalkach, nalezy ja gotowac 45 minut. Moim zdaniem jest dobra i tania. ;)
willy:
Ja z kolei mogę polecić szynkę z netto. Jest to gotowana i wędzona, a raczej aromatyzowana na wędzoną szynka. Smak ma zbliżony do polskiej i jest do tego dosyć tania i smaczna.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej