Ogólne > Kącik Kulinarny
Jedzenie w słoikach
czlowiek:
Po co przywozić tyle jedzenia w słoikach i dodatkowo mieć problemy z przechowywaniem kiedy można kupić swieze wędliny i mięso w Danii.....Jestem masarzem z długoletnim doświadczeniem i mam mozliwosc produkcji.Szukam kogoś do wspolpracy przy dystrybucji Zapewniam ze jakosc i ceny bedo naprawdę znakomite!!! Pozdrowienia dla smakoszy........!
GoTTie:
Moim zdaniem nie ma w Danii do kupienia prawdziwych wedlin, ktore smakuja przynajmniej podobnie do polskich. Zapomnijmy juz o kielbasie, wedzonej, wiejskiej itp. Wiekszosc miesa jakie jest do kupienia w DK to kilka plasterkow wedliny zapakowane w plastikowe pudelko za 20 DKK. Gdyby dalo sie kupic nasze produkty, kielbasy, szynki, wyrabiane wg. tradycyjnych receptur to nawet przy dunskich cenach mialo by to zbyt.
PL=EU ?:
dajcie już spokój z tymi polskimi wędlinami, bo nawet ostatnio zgłoszono w Polsce kilka zatruć kiełbasą surową i jakąś na grilla...wszędzie do wszystkiego można się przyzwyczaić, podróżuję po świecie i wcale nie płacze każdego dnia że nie mam na talerzu polskiej szynki ::) to zaczyna być już żałosne i smutne że Polacy tak marudzą, a jedliście szynkę portugalska, lub z południa Francji...?to są dopabuse rarytasy...hmn, i jak wy możecie się nazywać Europejczykami skoro tak boleśnie przeżywacie rozstanie z polską wędlinką...hihihi
Tula:
Ja mysle, ze to bardziej chodzi o konkretne smaki, w ktorych sie wyroslo i do ktorych sie teskni. Ja na przyklad nie bylam w stanie przywyknac do szkockiego chleba w czasach, gdy mieszkalam w Szkocji.
Przyznam tez, ze zdziwilo mnie zdanie pani Marty_Malgorzaty, ktora piwa dunskie nazywa sikaczami... Ja tam bardzo lubie, i Tuborga (zwlaszcza te nowe, niebieskie i biale), i Carlsberga, i te z lokalnych browarow.
A w temacie, ostatnio ku swojej radosci w polskim sklepie znalazlam leczo pieczarkowe braci Urbanek w sporym sloiku, bardzo dobre :). Polecam do kaszy albo zamiast sosu do spaghetti.
Klingon:
Krótki opis wspaniałych polskich piw jak Harnaś, Okocim, Karmi, Bosman, Piast, Kasztelan, Volt i Książ, jest na
http://www.carlsbergpolska.pl/
;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej