Ogólne > Edukacja
Jaki jest poziom nauczania w duńskiej szkole?
@ae@:
Marysha:
Ja po prostu odpowiedzialam na twoje pytania, troche mnie dziwi, ze zadajesz pytania ale nie oczekujesz odpowiedzi, a gdy odpowiedz padnie nazywasz ja wykladami...
Tak to juz jest na otwartym forum, kazdy ma prawo sie wypowiedziec - ja tez, nawet jesli moje wypowiedzi komus sa nie w smak.
Mój styl pisania? Taki juz jest, jesli masz trudnosci ze zrozumieniem moich postów - po prostu przeskocz je.
Jomir: wedlug najnowszych badan Asperger nie lezy w spektrum autyzmu. Skad wiem? Zajmuje sie tym zawodowo.
Jomir:
Dziwne, bo wszedzie znajdziesz nomenkalture: ASF (autisme spektrum forstyrrelse - asperger syndrom), nawet w najnowszym numerze autismeforegning.
W diagnozach mojego syna (3 diagnozy z Polski + 1 jedna z Danii z 2008r.) to samo: zaburzenia ze spektrum autyzmu (zespol aspergera) .
Moze poki co to jedna z hipotez? Taka sama jak niezwykle popularne kilka lat temu wiazanie autyzmu z wadliwymi szczepionkami z 1997/1998 roku (obalona w roku ubieglym?)
Aczkolwiek nie zamierzam sie spierac o nomenklature. Dla mnie nie ma ona najmniejszego znaczenia.
jamjurand:
Wlasnie wrocilem ze Szczecina i zauwazylem rozwiniety temat dyslekcji, ktory to ja nieobacznie wystartowalem; chce dodac ze byl to rok 96 czy 97 i opisany "nauczyciel internetu" byl z zawodu ogrodnikiem, dobrym w klocki internetowe.
Nawiazujac do twierdzen o wyzszym poziomie edukacji polskiej, intryguje mnie fakt dlaczego jeszcze ta masa doskonale wyszkolonych inzynabusew i fachowcow, a takze ambitnych politykow nie doprowadzila przez ostatnie 65 lat szczecinskich chodnikow do stanu uzywalnosci? Dlaczego wszystkie inne ofiary tej znakomitej edukacji wybieraja politykow, ktorzy w krociutkich przerwach pomiedzy reklamami lekarstw, pokazuja w tv (prime time)zdjecia swoich nieowlosionych plecow jako dowod niewinnosci w sprawie o gwalt albo bredza o roznorakich hakach.
Moze mi ktos tutaj wytlumaczy i pokaze skutki tej lepszej edukacji, oczywiscie bez opisow balastow historycznych (temat stary i wytarty), aczkolwiek temat balasty genetyczne bylyby bardzo interesujacy :)
felis:
W tym momencie załamałem się.
jamjurand:
Brak ci slow zeby odpowiedziec? Podac ci szklanke wody? :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej