poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Polak-Dunka???  (Przeczytany 58071 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
Odp: Polak-Dunka???
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Lut 2010, 13:11:27 »
Ksieżniczką to ja bylam przed slubem, teraz to ja jestem królową  :D

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 16
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Lut 2010, 13:26:32 »
otworz encyklopedie i przeczytaj,niewiem czy udajesz czy naprawde jakas ograniczona osoba jestes,bez urazy

Specjalnie dla ciebie to zrobilam.
 ;)Wiec
"Księżniczka – tytuł arystokratyczny, córka księcia. Czasem tytuł członkiń domów panujących (jako "księżniczka" jest niekiedy tłumaczony tytuł przysługujący córkom brytyjskiej pary królewskiej)"

Chyba ci jednak nie o to chodzilo, wiec w dalszym ciagu oczekuje wytlumaczenia o co ci chodzi.  ???

P.S mam prosbe.
Nie obrazaj nikogo w swoich wypowiedziach, a jesli tego nie potrafisz to sie nie odzywaj.

betinkaa63

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 23 Lut 2010, 13:37:42 »
Zamilkl. Przypuszczam, iz to jakis nieudacznik, ktorego zadna kobieta nie chce.

[Posted on: 23 Lut 2010, 13:30:14]

Nie wiem jak Wy drogie ksiezniczni, ale ja rowniez jako ksiezniczka wybieram sie  na spacer, bo pieknie swieci slonce na Jutland. ;)

Offline Inez

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #33 dnia: 23 Lut 2010, 14:53:54 »
Neletop
mnie sie wydaje ze Marine25 chodzi o to, ze bedac w zwiazku z dunczykiem jestesmy traktowane jak ksiezniczki, tzn mamy zwiazki partnerskie, wspolnie robimy np jedzenie badz to facet je robi , nie migaja sie od obowiazkow w domu tego typu rzeczy, ale to moje zdanie moge sie mylic, a tez wydaje mi sie ze przemawia przez nia zazdrosc, ze kros moze a ona nie, choc pewnosci miec nie moge:-)

Offline piott

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 8
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Lut 2010, 15:19:09 »
Dania to w koncu krolestwo wiec i ksiezniczek dostatek:)Pisanie bez sensu bo kto sie przyzna ze mu zle ???????????????????????? Wszystkie jestescie szczesliwe i niech wam bedzie ja wam wierze i powodzenia .A polscy faceci sa do d......... i juz:)
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości .

Offline jedrzej

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Lut 2010, 15:25:57 »
A miało być Polak-Dunka :)

I jak zwykle się kończy zawieruchą ;D

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #36 dnia: 23 Lut 2010, 15:55:37 »
Pamietam czasy (zeszle stulecie) jak obcokrajowcy byli atrakcja dla dunek (kopenhaskie zycie nocne), rodacy, z reguly dobrze ubrani, bez wasow i ze wszystkimi zebami byli naprawde popularni we wszystkich lepszych klubach. Wszystko sie zmienilo jak muzulmanskie talatajstwo masowo tu przybylo i zaczelo rozrabiac; sadze ze "nizszy poziom dunskiej edukacji"  :) powoduje, ze dunki nabusepozn(yw?)aja sasiadow i mylnie biora rodakow za niebezpiecznych obokrajowcow.
« Ostatnia zmiana: 23 Lut 2010, 16:15:01 wysłana przez jamjurand »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 23 Lut 2010, 15:55:37 »

ReFormer

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 23 Lut 2010, 16:30:02 »
Jak ja sie ciesze, ze nie mam z Wami do czynienia na co dzien.

Co drugi/a obraza blizniego, co drugi/a sie chwali jak to u niego wysmienicie ... ludzie, dorosnijcie w koncu.

Offline CzaryMary

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 8
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Lut 2010, 16:46:51 »
Przyznam, że do rozpoczęcia tego wątku sprowokowała mnie dyskusja w pracy. Okazało się, że Duńczycy mają na małżeństwa polsko-duńskie spojrzenie litościwe, może w najlepszym przypadku pobłażliwe. Podsumowując stwierdzili, że oczywiście są wyjątki, ale faceci szukający żon w Polsce to nieudacznicy, którzy z różnych przyczyn nie mogą sobie znaleźć żony w Danii, ciężko znoszący charakter wyemancypowanych Dunek lub jacyś "przechodzeni" faceci po przejściach. Oni przywożą sobie służące, które przywiązują do siebie z racji nieznajomości języka i realiów, a babki po prostu chcą zapewnić sobie łatwe życie. Taki kontrakt i tyle. Dlatego związki w Polak-Dunka praktycznie nie istnieją. Podobno czasami wątek żon z Polski, Ukrain, Rosji o tym zabarwieniu jest pokazywany czasem w telewizji. 

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Lut 2010, 17:10:06 »
Jesli mialabym wybierac miedzy cuchnacym rasizmem i ksenofobia janosikiem a przecietnym Turkiem, na pewno wolalabym tego Turka. Moglby byc nawet niedomyty i bezrobotny, to caly czas 100 razy lepsza partia od janosika.

[Posted on: 23 Lut 2010, 17:08:38]

A czy ty zauwazyles ze masz dobre zdanie tylko o Polakach?

Bo to rasista i naziol.

kamila

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Lut 2010, 17:15:22 »
Juta, nerwy Ci puscily?;)

A ten tam na j, to fan Onyszki na sto procent.

Fajny cytat znalazlam:

"Anna Onyszko powiadomiła policję 22 marca o 12.30. Funkcjonariusze przez kilka godzin badali sytuację. Żona bramkarza zarzuciła mu, że kilka razy została uderzona zarówno otwartą dłonią, jak i pięścią. Do tego była szarpana za włosy i raz kopnięta. Onyszko groził też, że ją zabije" - napisała gazeta B.T.
Bramkarz przyznał, że uderzył żonę i targał ją za włosy, ale nie użył pięści i nie kopał. Grożenie śmiercią miało być spowodowane złością, bez zamiaru wprowadzania słów w czyn. "

Tym samym Onyszko potwierdzil lansowana przez niektorych opinie, ze Polacy sa szarmanccy wobec kobiet - mogl zabic, a tego nie zrobil...;)

O, a tu dzieki Onyszce wszyscy polscy mezczyzni maja super PR wsrod Dunek:

"Najbardziej znana duńska gazeta "Ekstra Bladet" poświęciła prześmiewczy artykuł Onyszce, opatrzony karykaturą autorstwa tego samego człowieka, który wywołał międzynarodowy skan-dal rysując Mahometa. Onyszkę przedstawił jako neandertalczyka z maczugą w ręku i plastrem na głowie. Ciało było pokryte tatuażami ze najbardziej kontrowersyjnymi cytatami z książki. "

:)

zrodlo cytatow: http://opole.naszemiasto.pl/artykul/291205,onyszko-wraca-do-polski-geje-wypowiadaja-mu-wojne,id,t.html

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Lut 2010, 17:26:20 »
Mi, nerwy? ;) To byla starannie przemyslana wypowiedz. Tak sobie wyobrazilam tego janosika (na podstawie lektury jego postow), a potem pomyslalam o ostatnio widzianym w sklepie Turku, no i wolalabym tego Turka. Jakikolwiek by nie byl, nie bedzie gorszy od janosika.

kamila

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 23 Lut 2010, 17:27:55 »
Nie, no zgadzam sie calkowicie z Toba.
Chodzilo mi jedynie o Twoje wczorajsze nawolywanie by nie karmic trolla;)

I jeszcze jedno. Zastanawia mnie taka prawidlowosc, ze nasi panowie, chocby nie wiem jak byli zapuszczeni, czuja sie upowaznieni do niewybrednego komentowania wygladu kobiet. Tak mi sie skojarzylo, gdy ogladalam to zdjecie z poczatku watku i czytalam komentarz do niego.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #43 dnia: 23 Lut 2010, 17:36:50 »
Wiesz, ja tak naprawde myslalam, ze ten janosik to sobie normalne jaja robi. Wiesz, wchodzi sobie czlowiek na forum, wypisuje totalne nawiedzone bzdury i leje ze smiechu widzac powazne odpowiedzi oburzonych forumowiczow. Ale on na serio pisal, prawda?

Offline letniak

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 9
  • -Otrzymane: 12
« Odpowiedź #44 dnia: 23 Lut 2010, 17:52:28 »
W idealnym świecie zapewne chodziłoby o uczucia :) W tym idealnym świecie widocznie Polki da się pokochać, Polaków widocznie już nie za bardzo :)

Natomiast realnie patrząc, zapewne chodzi o to  samo co w pozostałych wątkach, o podatkach czy polskich blachach – nie chodzi o znaczek PL a o pieniądze. Bo jaką finansową stabilizację może zapewnić Dunce przeciętny polski emigrant?!

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 23 Lut 2010, 17:52:28 »

Polak potrafi!

Zaczęty przez mariuszkDział Hydepark

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5344
Ostatnia wiadomość 25 Lis 2009, 14:55:49
wysłana przez jamjurand
Polak zamordowany przez eks-dziewczyne

Zaczęty przez sopociankaDział Hydepark

Odpowiedzi: 10