Ogólne > Praca w Danii
nadgodziny
marta_malgorzata:
Teoretycznie nadgodziny powinny byc placone ekstra np. 100% lub wiecej.
Niektorzy pracodawcy placa jednak normalna stawke, taka sama jak za kazda przepracowana godzine. Wszystko zalezy od tego, co mamy w kontrakcie.
mona:
odpowiem krotko i zwiezle.Za pierwsze trzy nadgodziny placa 50% wiecej (z godzinnej stawki)a po wyzej 3 godzin 100%.Przysluguja rowniez dodatki za prace po godzinie 18-stej,w niedziele i swieta.Na odcinku wyplaty powinnas miec dodatek SH za prace w soboty.
Ja nie mialam placone za nadgodziny tak jak byc powinno wiec udalam sie z tym do zwiazkow.Jezeli tez masz jakies pytania lub problemy to zapisz sie do jakis zwiazkow i popros o sprawdzenie wszystkich wyplat.Powodzenia
Arthur:
mona napisał:
--- Cytuj (zaznaczone) ---odpowiem krotko i zwiezle.Za pierwsze trzy nadgodziny placa 50% wiecej (z godzinnej stawki)a po wyzej 3 godzin 100%.Przysluguja rowniez dodatki za prace po godzinie 18-stej,w niedziele i swieta.Na odcinku wyplaty powinnas miec dodatek SH za prace w soboty.
Ja nie mialam placone za nadgodziny tak jak byc powinno wiec udalam sie z tym do zwiazkow.Jezeli tez masz jakies pytania lub problemy to zapisz sie do jakis zwiazkow i popros o sprawdzenie wszystkich wyplat.Powodzenia
--- Koniec cytatu ---
Skad wyssalas te bajki o stawkach za pierwsze trzy i nastepne nadgodziny??
Lepiej sie nie odzywaj zamiast ludzi wprowadzac w blad.
Sa jednakowe wytyczne dla kazdego pracownika w Danii, a ustalone przez zwiazki!
Teraz tego nie mam przed soba to nic nie bede pisal....
mona:
Wlasnie ze zwiazkow!
Pozwoliłem sobie ocenzurować nieco twoją wypowiedź. Proszę trzymać styl. ;)
Pozdrawiam Willy.
jjj !:
z tego co ja czytałam,to nadgodziny 150%, 200% i nie mniej a może nawet więcej( ? ) bo soboty są bardzo good money tak mówią Duńczycy...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej