Ogólne > Hydepark
Rejestracja samochodu, który nigdy nie był oferowany na rynku duńskim
ReFormer:
Oj, ludki, ludki, 4 odpowiedzi i kazda z nich jest nie na temat :-X
Zatem giuseppe - nie oszacujesz ewentualnego podatku, bo nie jest znana wartosc rynkowa, przez co wysokosc tego podatku bedzie wielka niewiadoma. Jak to oblicza - to jedna wielka niewiadoma, zatem chyba warto skupic sie na autach, ktore sa bardziej dostepne.
@ae@:
Mozna tez skontaktowac sie ze SKAT, opisac samochód i poprosic o wstepna ocene - vurdering. Troche trzeba poczekac. Szczególy na www.skat.dk
michalvwp:
Wiecie moze jak wyglada sytuacja rejestracji auta zabutkowego z 69 r sciagnietego z polski??
giuseppe_Randers:
--- Cytat: ReFormer w 01 Maj 2010, 11:03:16 ---..., zatem chyba warto skupic sie na autach, ktore sa bardziej dostepne.
--- Koniec cytatu ---
Nie da rady, wzięło mnie na dobre ;D
--- Cytat: @ae@ w 01 Maj 2010, 13:47:43 ---Mozna tez skontaktowac sie ze SKAT, opisac samochód i poprosic o wstepna ocene - vurdering. Troche trzeba poczekac. Szczególy na www.skat.dk
--- Koniec cytatu ---
Byłem w SKAT Aarhus (wlasciwy dla mojego miejsca zamieszkania), no i tam pani uprzejmie powiedziała, że w przypadku podatku rejestracyjnego nie jest to możliwe. Jednakże http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1863912&vId=0 tak więc nie wiem co o tym sądzić.
--- Cytat: michalvwp w 01 Maj 2010, 21:00:40 ---Wiecie moze jak wyglada sytuacja rejestracji auta zabutkowego z 69 r sciagnietego z polski??
--- Koniec cytatu ---
Nie jestem pewien, ale chyba auta które mają więcej niż 35 lat są zwolnione z afgiftu, o reszcie nie wiem :)
Pzdr. G
daniaa:
--- Cytat: ReFormer w 01 Maj 2010, 11:03:16 ---zatem chyba warto skupic sie na autach, ktore sa bardziej dostepne.
--- Koniec cytatu ---
I z tego powodu zrezygnować ze swojego dopieszczonego w Polsce "Mustanga" na rzecz "bardziej dostępnego" Golfa ??? :D
Jezdzimy tym czym chcemy, przecież ten podatek nie ma na celu ukierunkowanie zakupow marek bardziej popularnych.
Mi wycenili na miesjcu (ok. 30 min) auto z wersją silnikową niedostępną nigdy w Danii. Nie widzę problemu w zarejestrowaniu Chevrolet Silverado 2500 HD 6000 cm3, który zapewne nie był oferowany nigdy na rynku duńskim, a czasami niezłe pick-upy spotykam i tutaj.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej