Kamila przykro mi ze nie masz pojecia o IE i to podejrzewam ze nawet w wersji 0,ALE JEZELI TAK WLASNIE JEST TO PO JAKIEGO "GRZYBA" za przeproszeniem,komentujesz......A oto dowod na to ze nawet Ty czasem sie mylisz

"Windows Internet
Explorer 8 to najnowsza wersja przeglądarki internetowej dla systemów operacyjnych ze stajni Microsoftu. Jest to wciąż najpopularniejsza przeglądarka internetowa na świecie, która jednak z roku na rok traci trochę na znaczeniu, gdyż wyrasta jej coraz to większa konkurencja"
A nawet.............
Nowa przeglądarka od Microsoftu - Internet Explorer 9
Krzysztof Marciniak, 17-03-2010 | Źródło: arstechnica
Pozdrawiam i Wesolego Jajka zycze....
Szanowny Kolego Fugemontor,
Ciesze sie, ze sprawilam Ci tyle radosci.
Musze jednak cos sprostowac: nie kwestionowalam istnienia IE8, ubawiles mnie po prostu swoim "znawstwem" produktow Microsofta, twierdzac, ze do obslugi netbanku w Danske Banku potrzebna jest CONAJMNIEJ wersja IE8 - wynika z tego, ze tylko IE8 i nastepna wersja czyli IE9, ktora na dzien dzisiejszy istnieje jedynie jako prototyp.
No jasne, sciagnij IE9 i sprobuj podzialac na netbanku:)
Wyjasnilam Ci tez, ze na starszych wersjach IE netbank dziala bezproblemowo, wiec Twoje twierdzenie ze "conajmniej IE8" bylo kompletnie nieprawdziwe.
Gratuluje Ci wysokiego mniemania o sobie jako znawcy IE i komputerow w ogole, ale zauwazyles rowniez chyba, ze kolejna Twoja porada dotyczaca logowania sie wylacznie jako administrator, zostala zakwestionowana (delikatnie mowiac) przez innego forumowicza, calkiem slusznie zreszta.
Wybacz mi szczerosc, ale moim zdaniem jestes zwyklym lamerem, ktory cos tam liznal z obslugi najbardziej popularnych programow i uwaza sie za eksperta.
Co do mnie, to oczywiscie zdarza mi sie mylic, bo czlowiek jest istota omylna:) Jednak nie w tym wypadku.
[Posted on: 31 Mar 2010, 22:38:00]
Proszę nigdy nie używać przeglądarek z rodziny IE,
szczególnie wersje 6,7,8, są bardzo podatne na włamania, keylogging, phishing, same akceptują niepodpisane certyfikaty SSL oraz kontrolki activex (ocx) , do tego ich shellcode mowi wszytko, przykład, przedwczorajsze opublikowanie błędu we wszystkich wersjach IE, które nadal nie jest załatane.
Ze swojej strony mogę polecić Fifefoxa/Chrome, ponieważ działają na silniku Gecko, oraz web-kit, więc są bezpieczniejsze i lepiej skompilowane!
Jeżeli nie możesz się zalogować na bank sprawdź czy w adresie masz bezpieczny protokół jakim jest "https://" bądź "$ssl" być może jesteś ofiara phisningu, keyloggera bądź trojana.
Polecam przeskanować komputer za pomocą ComboFIX + instalacja porządnego antywirusa jak, Nod32,avast, avira, kaspersky. Odradzam natomiast pcclin, mcafe, nortona, ponieważ ich wykrywalność sięga dna..
Pozdrawiam.
Ciekawe rzeczy piszesz.
Rzuc okiem tutaj:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7690915,Niemiecki_rzad_ostrzega_przed_Firefoxem.htmlNie ma i nie bedzie przegladarek w 100% bezpiecznych.
Bezpieczenstwo w duzej mierze zalezy od rozsadku uzytkownika.