poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Zabrali mi dzisiaj samochód  (Przeczytany 16843 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ina67

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Odp: Zabrali mi dzisiaj samochód
« Odpowiedź #30 dnia: 01 Kwi 2010, 15:49:56 »
To nie zabrali  policjanci, samochód zabrali przebierańcy i to z Polski ;D

Tez mi to przyszło do głowy, ale samochód nie ma takiej wartosci, zeby taka szopke z Falkiem urządzac ;D

Offline robertcph

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
    • Status GG
« Odpowiedź #31 dnia: 11 Kwi 2010, 03:48:02 »
macie niezle odloty, tylko nazekacie i wykozystujecie kazda chwile i kazde slowo aby wyzalic sie nad swoja arogancja i egoistoscia, jak wiecie w kazdym kraju sa przepisy prawne i trzeba do nich podpozadkowac sie, wiec nie dziwcie sie ze was zlapia, nie sa w stanie wszystkichzlapac w danej chwili ale tego nikt z was nie moze byc pewny, jednemu udaje sie przez cale zycie drugiemu przez jakis czas a trzeci wpadnie tego samego dnia, wiecie o co chodzi, nie robcie z siebie bochaterow i pokrzywdzonych bo sami walczycie z ogniem, glupota nie ma granic, fajnie jest jak w rogi dunczykow walicie ale jak was zlapia to nazekacie wiec kto tu miesza? kazdemu zycze jak najlepiej ale choc nie osmieszajcie sie swoimi wypowiedziami jak wam tu zle, jesli tak uwazacie to zawsze mozecie zmienic kraj zamieszkania w czym problem

[Posted on: 11 Kwi 2010, 03:19:24]

kto ryzykuje ten zyje ale jak wpadnie to beczy jak baran a juz po swietach wiec nie wskazane

[Posted on: 11 Kwi 2010, 03:28:24]

zajaczek szaleje a jak wpadnie to w depresje wpada i wymysla, nazeka, oczernia innych i z siebie robi pokzywdzonego, dla mnie mozecie nawet miec po dziesiec wozkow ale nie placzcie jak was zlapia

[Posted on: 11 Kwi 2010, 03:34:37]

sa jeszcze inne aspekty o ktorych dunczycy nie wiedza badz nie maja czasu na to ale ja nic nie wiem i nic nie slyszalalem

[Posted on: 11 Kwi 2010, 03:47:08]

jak was bawi spanie na cykajacej bombie to zycze powodzenia - amen

Offline ina67

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Kwi 2010, 02:16:53 »
Witam, zdaje sie, ze to bez znaczenia, że mam pozwolenie na samochód i wszystko potoczy się tak, jakby nie było zadnego pozwolenia.Samochód prowadził mój mąż i tylko to dla nich ma znaczenie. Nic ich nie obchodzi, że samochód jest legalnie i moj maż ma swój samochód na duńskich blachach. Nie przyjmuja tłumaczenia, ze pojechał jednorazowo do sklepu  kupć część do swojego samochodu *to prawda, został złapany pod sklepem z częściami(.  Trzeba bedzie zapłacic afgift i karę. Z kara sie zgadzam,ok, nie powinien jeżdzić tym samochodem, ale moze ktoś potrafi mi wytłumaczyc dlaczego mój mąż ma placic podatek za  wyłącznie mój samochód na który mam pozwolenie???????? Ja sie kurcze nie skarże, ale zupełnie nie widze w tym logiki. Bo jezeli samochód ma zgode na przebywanie w danii do 28 czerwca, to jakim cudem podatek???? Bardzo bede wdzięczna jak mi ktoś spróbuje to jakos wytłumaczyc. 

Offline neletop

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 16
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Kwi 2010, 07:22:36 »
Chuba musisz to wyjasnic w Skat.
Wez zezwolenie i inne dokumenty.
No i trzeba bedzie powalczyc, bez tego zostanie ci kara i podatek

Offline felis

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Kwi 2010, 19:36:04 »
Jak dla mnie to masz bardzo małe szanse ale do odważnych świat należy.

Z tego co napisałaś Twój mąż jest tutaj 3,5 roku i ma już duńskie blachy. Więc praktycznie nie powinnaś dostać pozwolenia na polski samochód. Myślę, że popełnili błąd i teraz chcą to jakoś "naprawić".

Offline Konrad

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Kwi 2010, 20:25:09 »
 Mam takie pytanie troche z innej beczk i moze troche naiwne, po ponad pół roku przyjechałem do Danii i niewiem czy mam szanse na dostanie pozwolenia do poruszania sie samochodem na Polskich blachach? jakies 2lata temu mi odmowili

Offline ina67

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Kwi 2010, 00:23:03 »
No cóż, raz na wozie, raz pod wozem ;D Zadzwonił dzisiaj do mnie pan ze SKAT, pan, który prowadzi sprawe i od wczoraj zmienił zdanie...... Mój maż będzie musiał zapłacić kare 1500 koron plus koszty dodatkowe,, np transport samochodu do SKAT, a ja dostanę pisemne upomnienie, ze jak sie powtórzy to...... * nie bardzo zrozumiałam, co* ;D Poczekam jeszcze na papiery i wtedy napisze z całą pewnościa, jak to sie skończył, bo może jeszcze zmieni zdanie.....
 A z tym pozwoleniem.... dostałam po odwołaniu, które pisał prawnik. motywował to tym, ze mam chore dziecko, ze mam stała prace w Polsce, ze czuje sie ukarana, za to, że szczerze dwa dni po przyjezdzie zgłosiłam auto. Troche pojechał po emocjach, ale zadziałało. Mój mąż kupił samochód na duńskich blachach juz po tym, jak ja dostałam zezwolenie.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 14 Kwi 2010, 00:23:03 »

Offline Kilup

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Kwi 2010, 23:41:13 »
Witajcie Wszyscy Zadowoleni i Niezadowoleni  :)
Jestem tutaj trzeci rok i generalnie mi się podoba  :), ale fakt-faktem urzędy mają niezły bałagan w papierach... Przyszła parę dni temu informacja za SKAT-u do mojego kolegi, ze zarobił 2 miliony koron w 2009 roku (!!!!!!!!) i musi odprowadzić podatek w wysokosci prawie 100 tys. koron !!!!. Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.  Jestem ciekawy, co ja dostanę od SKATów - a za dwa tygodnie mija termin składanie PITów w PL ...
A Koleżance Inie67 życzę powodzenia w pozytywnym załatwieniu sprawy :)
Pozdrowionka

Offline MALY82

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Kwi 2010, 13:19:08 »
Witam pisze bo mogę pani  pomoc jedynie w zmniejszeniu sumy która jest to co ja zrozumiałem jak mi tłumaczono za złamanie prawa  mi auto zabrali już dwa lata temu ta kara co pani pisze 15000 tyś da się to załatwić na 7000 tyś jedynie musi pani powiedziec ze auto jest w dani nie dłużej niż 3 miesiące dokładnie nie pamiętam jak ten skat się nazywa jakoś notskat czy netskat  nie pamiętam ale wiem ze pojechałem tam i miałem jakąś rozmowę i powiedzieli ze mogą to  na  7000 ....... a jeszcze jak mi auto zabierali to było jakiś dwóch ze skata jeden chyba TOMAS i jak ich się pytałem to jakieś kary to zapewniali ze nic nie dostane tylko zapłacę podatek i mam przerejestrować a okazało się ze oni nawet o tym nie wiedzieli ze dostane jakąś kare normalnie byli zdziwieni jak do nich dzwoniłem to było śmieszne no ale cóż. To na tyle.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Kwi 2010, 20:38:47 »
MALY82: Bardzo zagmatwany opis Twojej sytuacji. To jedna sprawa. A druga: na czym Twoja pomoc polega? Chyba nie na podaniu imienia czlowieka ze Skatu?

keny79

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Kwi 2010, 22:22:17 »
Roga teraz to czepiasz się maly82.podanie imienia człowieka ze SKATu to już ogromny punkt zaczepienia by zmniejszyć kwotę kary z 15000 na 7000 ;D

Offline ina67

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Kwi 2010, 23:37:14 »
 15000?????? a gdzie ja to napisałam???????? ;D

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Kwi 2010, 23:59:08 »
Roga teraz to czepiasz się maly82.podanie imienia człowieka ze SKATu to już ogromny punkt zaczepienia by zmniejszyć kwotę kary z 15000 na 7000 ;D
Ogromny punkt zaczepienia: nie podano ani numeru telefonu ani o ktory region podatkowy chodzi (Skatteregion). W Skat pracuje okolo 8.500 osob. Ilu z nich ma na imie Tomas ?, moze 100 ? To tak jakbym podal imie pana Janka w Urzedzie Skarbowym w Polsce. 

Offline MALY82

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Kwi 2010, 00:08:45 »
Napisała pani ....Mój maż będzie musiał zapłacić kare 1500 koron plus koszty dodatkowe, przepraszam  źle zrozumiałem  ja dostałem rachunek na 15000 tys i zmniejszyłem to na 7000tys. Chciałem tylko pomódz. Pozdrawiam.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #43 dnia: 16 Kwi 2010, 00:08:45 »

samochód na Polskich numerach

Zaczęty przez zuzaDział Podatki

Odpowiedzi: 106
Wyświetleń: 83737
Ostatnia wiadomość 23 Maj 2011, 21:43:32
wysłana przez charly
pozwolenie polski samochód

Zaczęty przez skorpion1Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 6695
Ostatnia wiadomość 13 Maj 2012, 11:41:34
wysłana przez skorpion1
samochod -kredyt-przerejstrowanie

Zaczęty przez anka84Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6259
Ostatnia wiadomość 04 Sty 2008, 21:45:16
wysłana przez Jomir
Pożyczony samochód na polskich blachach.

Zaczęty przez nilaDział Hydepark

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 31131
Ostatnia wiadomość 10 Mar 2010, 14:05:29
wysłana przez zozolek
pozwolenie polski samochód

Zaczęty przez skorpion1Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 8429
Ostatnia wiadomość 13 Maj 2012, 12:28:04
wysłana przez greg1969