poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: POLAND'ia :)  (Przeczytany 9161 razy)

Offline souli

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
POLAND'ia :)
« dnia: 09 Kwi 2010, 23:05:10 »
Witajcie:)

Mam taka propozycje ,abyscie wpisywali rzeczywiste wypowiedzi dunczykow czy osob innych narodowosci o polakach.Co o nas mysla,jak nas widza,co wiedza o Polsce.Chodzi mi o prawdziwe wypowiedzi czy opinie na NASZ temat.Przekonajmy sie co o nas myslą inni:)

polecam filmiki z wp pt"POLAND-ia" bardzo mnie zaitrygowaly:]
http://wp.tv/i,POLANDIA,catid,2220650,klip.html?ticaid=59f5e#wpPlayer

ReFormer

• Gość
Odp: POLAND'ia :)
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Kwi 2010, 23:24:10 »
Nie, no po prostu smiech na sali, kolejny denny temat, ktorego autorka zaklada, ze wszyscy sa tacy sami  :)

Pogratulowac spostrzegawczosci.

Offline souli

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Kwi 2010, 23:33:09 »
wcale nie zakladam,ze wszyscy sa tacy sami.Dlatego chcialabym wiedziec co mysla o nas polakach obcokrajowcy.Co w tym zlego i dennego???

[Posted on: 09 Kwi 2010, 23:28:28]

krązą utarte od lat opinie,moze cos sie zmienilo????czy moze jednak sterotyp polaczka pijaczka przebija sie w swiecie????

ReFormer

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Kwi 2010, 23:35:07 »
Zakladasz, bo co chwile podkreslasz - "o Nas" :)

Koniec z mojej strony ... nie udzielam sie w takich tematach, bo sa kompletnie bez sensu. To co mysli Morten o Polakach, wynika glownie z jego doswiadczen z nimi, czyli z osobami, ktore spotkal. Czy inaczej by myslal, gdyby czas spedzal z Janem Kulczykiem, a inaczej, gdy spedza czas w towarzystwie Pana Zenia, ktory mu kladzie posadzke? (retoryczne)

Offline souli

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Kwi 2010, 00:22:33 »
bardzo Ci nie odpowiada slowo "o nas" .Masz z tym problem?????

Nikt nie jest taki sam ,sa rozni ludzie,rozne rodziny,rozne mentalnosci mimo jednego wspolnego mianownika .To,ze jestesmy polakami wcale nie musimy lądować w jednym worku.I zapewne opinie o polakach nie sa jednakowe.Dlatego chcialabym je poznac

ReFormer;

.Jezeli uwazasz ,ze ten temat jest denny,beznadziejny poprostu sie nie udzielaj.  :]

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Kwi 2010, 09:30:46 »
krązą utarte od lat opinie,moze cos sie zmienilo????czy moze jednak sterotyp polaczka pijaczka przebija sie w swiecie????
Na pewno sie nie zmieni taka opinia dopóki Polacy otwierając drzwi auta beda wylatywać razem z drzwiami.  Tak jak to było na parkingu w Niemczech (31.03.). Trzech panów oddało mocz na trawnik, wyrzucili puste butelki po czym zadowoleni pojechali dalej. Buraki!! >:( Tylko kabusewca się zachowal...
Panowie z kombi...mieliście szczescie bo tuz po Waszym odjeździe przyjechała policja :)

vectra2

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Kwi 2010, 11:05:55 »
Na pewno sie nie zmieni taka opinia dopóki Polacy otwierając drzwi auta beda wylatywać razem z drzwiami.  Tak jak to było na parkingu w Niemczech (31.03.). Trzech panów oddało mocz na trawnik, wyrzucili puste butelki po czym zadowoleni pojechali dalej. Buraki!! >:( Tylko kabusewca się zachowal...
Panowie z kombi...mieliście szczescie bo tuz po Waszym odjeździe przyjechała policja :)

solvej cos sie tak uczepił  do tych trzech panów, są dorosli robią to co chcą nie inaczej ,gorszy jest ten co pisze takie głupoty w miejscach publicznym, pewnie zaliczasz się do lepszych ludzi co ;D oni sikali na trawnik a ty poszedłeś srac pod drzewem ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 10 Kwi 2010, 11:05:55 »

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Kwi 2010, 11:22:45 »
wcale nie zakladam,ze wszyscy sa tacy sami.Dlatego chcialabym wiedziec co mysla o nas polakach obcokrajowcy.Co w tym zlego i dennego???

ten stereotyp raczej sie juz nie zmieni dopoki nasi kochani rodacy beda sie zachowywac tak jak sie zachowuja.nie mowie o wszystkich ale o wiekszosci.nie zastanawiaja sie co robia a napewno nie mysla o konsekwencjach.
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Kwi 2010, 11:44:38 »
vektra2  ::)

[Posted on: 10 Kwiecień 2010, 11:41:13]

oczywiscie, ze do lepszych.

vectra2

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Kwi 2010, 11:54:23 »

[Posted on: 10 Kwiecień 2010, 11:41:13]

oczywiscie, ze do lepszych.

to co robisz na emigracji ??? jestes lepszy od czego od pomywaka ;D ;D ;D

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Kwi 2010, 12:00:36 »
Vektra, nie dyskutuje z Toba wiecej. Powodzenia.

ps.
 ;D ;D ;D krzywdzace , ciesze sie, ze sie o mnie martwisz bardzo mnie skrzywdzil ten widok :D

vectra2

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Kwi 2010, 12:32:46 »
to nie poruszaj więcej tematów których moga byc dla innych krzywdzące papa

[Posted on: 10 Kwi 2010, 12:06:42]

to nie poruszaj więcej tematów których moga byc dla innych krzywdzące papa

sikających ludzi na trawnik?  wzruszajace ::) ::) ::)

Offline jeni

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Kwi 2010, 14:02:53 »

Co myśli? dobre pyt.  Sprzedawca w tureckim sklepie mówiąc do Polek: pipka.... dobra pipka... i szczery uśmiech ;D o czym myśli???  To też przebija się w świecie o naszych damach  ;D

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Kwi 2010, 14:11:22 »
Nareszcie jakas interesujaca rozpierducha ;D

Pamietam jak przed laty para dunczkow opowiadala mi jak zostala wyrolowana przez cynkciarzy pomimo, ze pieniadze byly liczone 2 razy (raz ofiara, drugi raz cynkciarz= wajcha), w opowiadaniu ich nie chodzilo o straty finansowe tylko jak to bylo mozliwe i wlasciwie tez imponujace:)

Zastanawianie sie co mysla dunczycy o polakach to czasochlonna onania  :) ; zalezy to bowiem bardzo od ich predyspozycji spolecznych, wieku, a przede wszystkim okolicznosci kontaktu. Sadze tez, ze Onyszko, pijani kabusewcy, zlodzieje maja jakis tam na to wplyw, nalezy tez wziasc pod uwage, ze o pozytywnych przykladach nikt nic nie napisze bo to ... nudne i nic nie sprzedaje.

Co do urynowania, bedac we Wroclawiu i spacerujac w okolicach tego ponoc imponujacego Rynku zauwazylem, ze z wiekszosci bram w poblizu lecialo moczem, odwiedzajac kolege na Placu Grunwaldzkim musialem sie ostro gimnastykowac zeby ominac ogromna kaluze moczu; wiec co sie dziwic ,ze rodak robi siusiu tu i owdzie skoro ma to w genach ;D

ReFormer

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Kwi 2010, 14:24:45 »
Do mnie do pracy przyszla nowa Dunka, troche gadamy a ona mowi: "Pracowalam juz z Polakami" ... to "se" mysle, pieknie  :-\

Plus w tym, ze to ona jest pode mna i za chwile sie przekona, ze jestem inny. Wiecej takich jak ja a Dunczycy beda o Nas tylko z zazdroscia opowiadac  8)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 10 Kwi 2010, 14:24:45 »

Naturalne Kosmetyki MADE IN POLAND???

Zaczęty przez AJusDział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 5165
Ostatnia wiadomość 24 Lis 2017, 10:24:17
wysłana przez LusiaM