poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: co za swinie  (Przeczytany 4428 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin_wielki

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-9
co za swinie
« dnia: 31 Maj 2007, 14:44:06 »
mieszkam w niemczech we flensburgu,i szukalem od dluzszego czasu w dani   pracy przez urzad pracy w niemczech, a te swinie w urzedzie mowia ze ofert nie ma -tylko dla tych ktorzy mowia po dunsku,swnie niemiecke a ofert pelno tylko nie chca dawac,mam szczescie,zadzwonilem do jednego dobrego czlowiekq w odense ktory mi pomoze i jakas praca sie znajdzie i za to jestem mu bardzo wdzieczuny,niemcy to ewidentne swinie,jestem polskim niemcem ale ze swiniami w jednym kraju zyc nie bede,swniem niemieckie,siedz na zasilku i klep biede,a taki *** wole pracoawac,w niemczech na dzien dzisiejszy tez pracowac bo nie mam socjalnej legitymacji,a papiery zlozylem juz poltora miesiaca temu,problemy administracy´jne sie tlumacza,swinie niemieckie,********* narod
 >:( >:( >:(

Prosze zwracac uwage na slownictwo!!!
« Ostatnia zmiana: 31 Maj 2007, 14:58:26 wysłana przez GoTTie »

Offline GoTTie

• Przyjaciel Portalu
  • Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +19/-6
Odp: co za swinie
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Maj 2007, 15:02:04 »
Nie wiem czy byles na tej stronce: http://www.workimport.dk/

W dziale Przepisy znajdziesz sporo informacji na temat warunkow zatrudnienia w Danii jako obywatel EU lub pracownik przygraniczny (Niemcy). Zajrzyj tu: http://www.workimport.dk/ooizzCMS/pl/jobsoeger/graensependlere

Do tego przez te stronke mozesz szukac bezposrednio ofert w Danii. Z doswiadczenia wiem ze sporo ludzi z jezykiem niemieckim dostala dobra robote w Danii. Najlepiej szukac bezposrednio na www.jobnet.dk

Pozdrawiam

Offline mona

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Cze 2007, 14:35:52 »
Musze cie zmartwic.W DK tez jest sporo swin,he,he

Offline marcin_wielki

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-9
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Cze 2007, 10:44:56 »
wlasnie jestem w odense ,juz zdazylem sie przekonac, i to nie jest smieszne

badz wielki,nie daj sie!!

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Cze 2007, 20:30:55 »
hej, Marcinie Wielki bądź ;D wielki i sie nie poddawaj,ale wiem ze to jest meczące pracować z Polakami....bo ciągle sie nam wydaje Polańskim że jesteśmy ze "swoimi" a ci "nasi" to jakby mogli to by utopili w łyżce wody !!!!taka jest prawda, i jak patrzę na swoje doświadczenie po za granicami kraju, wywiało mnie nawet do Kanady kiedyś, także bylem w Danii, Niemcy.....kto jak kto ale Polak niestety jest ostatnim który przychodzi ci pomóc, wcale mnie już nie dziwi ani chamstwo polańskich ani zawiść ani zazdrość...ani temu podobne, pamiętaj ze Polak potrafi i nie tylko dobrze "sprzedawać" [sie] ale także innych sprzeda za parę groszy, przyjaźń, szczerość i takie tam....jesteśmy jak ten Judasz który zdradził za 30 srebrników albo Piotr który sie wyprał po trzykroć...miej uszy i oczy szeroko otwarte...pozdrawiam:)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #4 dnia: 10 Cze 2007, 20:30:55 »