poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Fradrag na konkubine  (Przeczytany 6190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline greg1969

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 25
  • Reputacja: +5/-4
Odp: Fradrag na konkubine
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Kwi 2010, 15:19:08 »
Słuchaj nie będę z Tobą polemizował, nie znam duńskiego więc jak zwał tak zwał ten związek(registreret partnerskab czy inaczej), Ci co chcieli to zrozumieli, że chodzi mi o związek dwojga ludzi przeciwnych płci bo tylko z takiego związku może być potomstwo, no chyba, że Ty znasz inne możliwości. Jeśli nie ma się merytorycznie nic do powiedzenia, to lepiej się w ogóle nie wypowiadać.

Nie chodzi mi o twojego kolege ale o to co ty rozumiesz przez prawne pojecie zarejestrowany zwiazek.

A gdzie ja pisałem o zarejestrowanym związku  ??? ??? a tym bardziej o prawnym pojęciu tego? Po prostu żyje facet z kobietą mają wspólne dziecko tylko nie mają ślubu, on pracuje ona nie i chodzi o jej fradrag czy on może z niego korzystać, On nie płaci jej na dziecko żadnych alimentów. No i chyba najważniejsze - ich związek NIE JEST NIGDZIE ZAREJESTROWANY. Ludzie czy to takie trudne do zrozumienia?

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Kwi 2010, 10:26:53 »
Do Greg1969

Czy to tak trudno zrozumiec ze skoro pytamy i pytamy to znaczy ze bardzo trudno zrozumiec o co ci chodzi?

Sam piszesz w swoim drugim poscie : "związek partnerski " a potem sie oburzasz ze my na to odpowiadamy.

....związek dwojga ludzi przeciwnych płci bo tylko z takiego związku może być potomstwo....Nie, dzieci moga byc takze w zwiazku 2 osób tej samej plci - np. adopcja, sztuczne zaplodnienie, anonimowy dawca itd.

Konkubinat bez prawnej rejestracji zwiazku nie ma zadnych praw/uprawnien ani podatkowych ani spadkowych.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #16 dnia: 29 Kwi 2010, 10:26:53 »

Fradrag przy pracy krótszej niż rok

Zaczęty przez DagonDział Podatki

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 5747
Ostatnia wiadomość 17 Paź 2011, 18:50:11
wysłana przez vordingborg
chorobowe-mniejszy fradrag

Zaczęty przez netiDział Podatki

Odpowiedzi: 2