Ogólne > Rodzina ...
Ciaza a praca na nocke
madzialenasz:
Tez nie uwazam ze ciaza to choroba, oczywiscie jesli siedzi sie za biurkiem czy tez nie, kobieta czuje sie dobrze oczywiscie ze mozna pracowac az do rozwiazania. Znam dziewczyne co ma zagrody ze swniniami i pracowala przy nich do 9 miesiaca bo sie czula wspaniale. Mowie tylko ze jesli robota jest kiepska a dziewczyna zle sie czuje to lepiej uwazac.....
[Posted on: 30 Kwi 2010, 21:18:16]
koniec kropka, mam nadzieje ze pomoglismy jakos "Mrozikowi"
ayme:
pracuje w szpitalu z dunkami,jedna jest fast nattevagt,to znaczy ciagnie 7 nocy pod rzad i potem ma 7 dni wolnego.O prawie, ze kobiety w ciazy nie pracuja na noce ,w Dani nie slyszano...one tutaj dzwigaja w ciazy itp jak zwrocilam uwage, zeby uwazala zdziwila sie...tutaj ciaza to nic nie zwyczajnego...jak poroni to uwazaja, ze tak mialo byc, bo dziecko widocznie bylo slabe.
madzialenasz:
To niech sobie dzwigaja. Ty znasz inne dunki a ja inne.
ayme:
--- Cytat: madzialenasz w 01 Maj 2010, 14:16:19 ---To niech sobie dzwigaja. Ty znasz inne dunki a ja inne.
--- Koniec cytatu ---
Nie mysl, ze to pochwalam ,jak dla mnie to jest horror ,w dodatku to sa pracownice ochrony zdrowia ,wiec powinny miec pojecie o zagrozeniach w ciazy, a ewidentnie jej nie maja...
jedna pielegniarka po 2 miesiacu w ciazy, zameldowala sie chora na reszte ciazy, bardzo ja obgadywali ,gadali ze nie chce jej sie pracowac itd . a ona po prostu byla madra i dbala o siebie ,bo miala komplikacje- bækkeløsning ,nie wiem co to jest po polsku ,a i tak gadali i przewidywali ,ze juz nie wroci do pracy po macierzynskim.teraz wrocila i widze ze ma to nosie,tak trzeba bo nie ma co poswiecac sie dla pracy..
cwsm111:
A czy istnieją tutaj jakieś przepisy które regulują w jakiś sposób ile kobieta w ciąży może dźwigać, ciągnąć ,stać w jednym miejscu, czy do jakiej wysokości może wejść np na drabinę bo widok kobiety w 8 miesiącu ciąży stojącej na drabinie na wysokości 3 metrów jest widokiem lekko przerażającym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej