poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: skolehjemsamtaler  (Przeczytany 3085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maro75

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
skolehjemsamtaler
« dnia: 16 Maj 2010, 17:26:15 »
Witam!
Czy ktoś może pomóc w tłumaczeniu,syn przyniósł ze szkoły wiadomość i mniej więcej wiem o co chodzi ale chcę się upewnić.

mødes vi skolehjemsamtaler i 2 u derfor bedes I sætte Xeri de tidsrum,hvor I har mulighed for at komme så fordeler vi tiderne efter bedste evne.det letter vores arbejde en del,hvis I sæter mere end et kryds! I får besked om de endelige tider i uge 21.
I bedes aflevere sedlen senest torsdag d.20/5.
Vi glæder os til at se jer.

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
Odp: skolehjemsamtaler
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Maj 2010, 17:49:09 »
???
2 u nie wiem co znaczy, macie zaznaczyc (x) te dni w ktore mozecie przyjsc na rozmowe do szkoly, chetnie pare terminow co im pomoze w optymalnym rozlozeniu rozmow. Dostaniecie odpowiedz z terminem w 21 tygodniu, ankiete nalezy zwrocic najpozniej do 20 maja.
Ciesza sie ze was zobacza :)
« Ostatnia zmiana: 16 Maj 2010, 18:00:09 wysłana przez jamjurand »

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maj 2010, 19:15:06 »
2 znaczy ze 2 osoby zglosily ochote uczestniczenia w skole-hjemsamtaler, moze byc 1 osoba  np. samotna matka z wylacznymi prawami rodzicielskimi, moga byc 3 osoby np. mor, papfar i far :-) itd itp

Pozdrawiam
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Maj 2010, 19:36:01 »
Witam!
Czy ktoś może pomóc w tłumaczeniu,syn przyniósł ze szkoły wiadomość i mniej więcej wiem o co chodzi ale chcę się upewnić.

mødes vi skolehjemsamtaler i 2 u derfor bedes I sætte Xeri de tidsrum,hvor I har mulighed for at komme så fordeler vi tiderne efter bedste evne.det letter vores arbejde en del,hvis I sæter mere end et kryds! I får besked om de endelige tider i uge 21.
I bedes aflevere sedlen senest torsdag d.20/5.
Vi glæder os til at se jer.
Czy na pewno dobrze przepisalas ten dunski tekst?. Mødes vi skolehjemsamtaler i 2 u. Mpze tez oznaczac Spotkamy sie w 2 u (okreslenie np. klasy czy lokalu). 

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #3 dnia: 17 Maj 2010, 19:36:01 »