rezygnuje z oplacania swiadczen na wczesniejsza emeryture w dniu skonczenia 30tu lat
rezygnuje z oplacania swiadczen na wczesniejsza emeryture dzien po skonczeniu 30tu lat. jestem swiadom/a tego ze powinnienem/am ponownie rozpoczac/ uiscic wplat ponownie najpozniej jak skoncze 32 lata
[Posted on: 26 Maj 2010, 19:11:00]
jednak zapoznaj sie z przepisami bo jesli chcesz to osiagnac i pojsc na wczesniejsza emeryture i miec wiecej pieniedzy to musisz przez co njamniej 30 lat to oplacac a poza tym raz juz zmnienili przepisy rentowno/ emerytalne wiec tez to zrobia ponownie, nikt z nas na to juz nie placi bo nie ma sensu, kase zaplacona do chwili rezygnacji zwroca nam po przejsciu na emeryture/ rente, tak samo bylo jak placilismy na SP- dodatkowe oszczednosci 1% wyplacalne po pojsciu na rente/ emeryture, jednak rzad sam z tego zrezygnowal i dostalismy kase badz moglismy poczekaj i ja dostac po przejsciu na rente/ emeryture jednak wstrzymali skladki
[Posted on: 26 Maj 2010, 19:31:23]
przez co najmniej trzydziesci lat to oplacac i przynalezec do rynku pracy - zapomnialem to zamiescic
[Posted on: 26 Maj 2010, 19:33:05]
chyba ze znowu zmnienili przepisy ale mnie ten temat nie interesuje, nawet nie chce mi sie sprawdzac co znowu wymislili
[Posted on: 26 Maj 2010, 19:35:34]
szukaja jeleni i zwiazki zawodowe w tym im pomagaja nie informujac dane osoby czy cos z tego beda miec czy nie, chca tylko kase sciagac na niewiedzy niektorych