Ogólne > Rodzina ...

Kontanhjaelp a zatajone małżeństwo!!!

(1/5) > >>

zuza:
Osoby które pobieraja kontanhjaelp z komuny,a nie przyznały sie że osoba z którą mieszkają jest mężem lub żoną muszą to zgłosić.
Ponieważ komuna sprawdza to w Polsce przez konsulat.Mnie wezwano i pokazano mi date ślubu i dokumenty przetłumaczone na język duński.Nie muszę wam mówić co zrobili -zasiłek do zwrotu w częsci nie przysługującej.Sprawdzają wszystkich którzy mieszkają
pod jednym adresem.Byłam w 3F i nic nie można z tym zrobić ponieważ doszli do tego że ludzie oszukują w Skacie i Jobcenter.   

cwsm111:
Cóż powiedzieć przykro się robi.....

zuza:
Myslę że będą brać już pod uwagę to, czy mieszkasz z kimś czy sam bez względu małżeństwo, czy nie.Chodzi o kasę ,bo za dużo płacą zasiłków dla emigrantów.

greg1969:
Kobieto, zastanów się co ty piszesz, szkoda gadać.  ???

roga:

--- Cytat: zuza w 14 Maj 2010, 21:10:06 ---Myslę że będą brać już pod uwagę to, czy mieszkasz z kimś czy sam bez względu małżeństwo, czy nie.

--- Koniec cytatu ---
Nie tylko beda brali to pod uwage, ale zawsze brali, rowniez przed przyjazdem ludzi z innych krajow EU. Takie jest prawo. Jezeli masz wspolny adres z inna osoba (bez wzgledu czy jestes z nia w zwiazku malzenskm), to nie jestes upowazniony do niektorych swiadczen socjalnych, jak np. powyzszony dodatek dla dzieci (samotna matka z dziecmi mieszkajaca z inna osoba/mezczyzna), dodatku do czynszu jezeli ta osoba taki dostaje a nie poinformowala, ze mieszka z inna osoba, oraz kontanthjælp. Otrzymywanie pomocy w takich sytuacjach traktuje sie jako naduzycie. Konsekwencje moga byc takie, ze swiadczenia nie tylko beda do zwrotu ale w ogole wstrzymane. Przeciez to nikogo nie obchodzi z czego ta osoba bedzie zyla. Nie jest obywatelem tego kraju, przyjechal tutaj tylko do pracy, pracy nie posiada (co bylo warunkiem pobytu), a do tego oszukuje i okrada panstwo ktore stara musie pomoc. 

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej