Ogólne > Informacje
Propozycje - czyli co chcielibyście zmienić/dodać/wywalić z forum/portalu
willy:
Fajna miniaturka ;) Grasz online?
Wracając do tematu.
Wg mnie działa to PRAWIDŁOWO!! To jest Załącznik i jego podgląd. Po kliknięciu otwiera się w PEŁNEJ rozdzielczosci.
To nie jest GALERIA fotek.
Czy przeszkadza to jeszcze komus?? Bo jak tak to w sumie mogę zmienić... albo cos innego fajnego wymyslić ;)
Baumi:
--- Cytat: willy w 19 Lut 2015, 20:24:44 ---Fajna miniaturka ;) Grasz online?
--- Koniec cytatu ---
Tak, ale w 3 tylko.
--- Cytat: willy w 19 Lut 2015, 20:24:44 ---Wg mnie działa to PRAWIDŁOWO!! To jest Załącznik i jego podgląd. Po kliknięciu otwiera się w PEŁNEJ rozdzielczosci.
To nie jest GALERIA fotek.
--- Koniec cytatu ---
Hmmm... jeżeli uważasz, że takie zachowanie jest prawidłowe to ok, może taki zamysł miał autor ;) Po prostu czasem ciężko zobaczyć co jest na zdjęciu bo trzeba je całe scrollować. Proponuję inne rozwiązanie:
W pliku: /forum/Themes/default/scripts/topic.js na końcu funkcji expandThumb (przed returnem ;) ) dodaj:
--- Kod: ---// remove break line
link.parentNode.getElementsByTagName('br')[1].remove();
// add link to scale pic
link.parentNode.innerHTML += ' \
<a href="javascript:void(0)" \
onclick="document.getElementById(\'thumb_' + thumbID + '\').style.maxWidth = \'100%\';this.remove();"> \
(skaluj do strony) \
</a>';
--- Koniec kodu ---
Po powiększeniu obrazka poprzez kliknięcie na miniaturkę zostanie (obok informacji o załączniku) dodany odnośnik pozwalający przeskalować zdjęcie do szerokości strony. Efekt wizualny:
Kto chce może bawić się scrollem - zmierzenie autora pozostaje, kto chce jednak zobaczyć cały obrazek bez potrzeby przewijania tez będzie miał taką możliwość.
Wilk syty i owca cała ;)
happybeti:
Sama "grzeszyłam" dodając zdjęcia , które trzeba było "scrollować", by obejrzec w całości.
To raczej nie wina Willego, tylko uzytkowników :-[
Jeśli ktos dodaje ogłoszenie "Sprzedam", to chyba danej osobie powinno zależeć, by wstawić zdjęcie w odpowiednim rozmiarze, nie ? ;) 8)
willy:
Hehe ja też tylko w 3 gram. Chwilowo czekam na kartę graf bo nowa padła po kilku gadzinach ... a na starej 1024x768 w min detalach tylko idzie pograć.
A o obrazkach,
A jak już to bardziej bym dodał jakiegoś shadowboxa do obrazkow.
cwsm111:
Jak zamieszczacie cytat , dlaczego mi, po wybraniu niewielkiego fragmentu z większej wypowiedzi i po zastosowaniu kliknięcia na cytuj ,cytuje dokładnie cala wypowiedz?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej