Regionalne > Kopenhaga
szkola dunskiego
kogutek:
Wiem ,że szkoły podawane były kilkakrotnie. Wchodziłam na strony internetowe owych szkół. Jednak nijak ma się to do osobistych doświadczeń osób, które uczyły się języka. Przeczytałam wszelkie wątki na forum dotyczące nauki języka. I chodziło mi jedynie o praktyczne informacje osó, które z kursów korzystały w trybie intensywnym. Wiem juz z oferty których szkół nie skorzystam, chciałabym jedynie aby proces nauczania był jak najbardziej efektywny. Nie chodzi mi o jakieś tam bla, bla, bla...Ale o nabycie faktycznych umiejętności pomocnych w posługiwaniu się językiem.
Podobno jedna ze szkół na Hejrevej wykorzystuje metodę tradycyjną w połączeniu z ,,kissowską". Na tej ulicy są dwie szkoły, która z nich stosuje tą metodę? Przyszla teściowa pomoże mi pozałatwiać wszelkie formalności, do mnie należy decyzja, z usług której szkoły chcę skorzystać. Moze moja dociekliwość pomoze również komus innemu podjać decyzję...Dziękuję za wszelkie informacje. Tula ;D
Jomir:
Ta metode wykorzystuje IA-Intensive.
Skonczylam te szkole i z cala odpowiedzialnoscia polecam. Jednak tak jak napisala Tula - Studieskolen oferuje 4 x w tygodniu po 6 godzin. W IA teroretycznie jest 3 x w tygodniu po 5 godzin, z tym, ze tylko 3 sa lekcjami z nauczycielem. Pozostale dwie to praca w sali komputerowej pod okiem nauczyciela. Plyty rowniez dostaje sie do domu, wiec mozna wykonywac te cwiczenia w domu.
Studieskolen ma jeszcze ta zalete, sa tam dodatkowe lekcje wymowy dla Slowian.
Tak wiec jak napisalam na poczataku - z czystym sumieniem polecam IA-Intensiv, ale obiektywnie SS daje wiecej, a przez lata byla na drugim miejscu zaraz po KISS.
kogutek:
Dziękuję serdecznie Mirra !!!! ;D
jola28:
--- Cytat: mala_z_Aarhus w 04 Paź 2007, 19:26:21 ---Wydaje mi sie, ze po ostatniej reformie administracyjnej w Danii zostaly tylko kommuny i regiony.
Piatko, w czasie naszego spotkania mowilam Ci o tej ustawie (od stycznia 2004r jest tylko trzyletni DARMOWY - oplata tylko za moduly- okres nauki jezyka dunskiego, ktory jest finansowany przez kommune - od razu mowie, ze jest masa wyjatkow). Okres nauki moze ulec przedluzeniu w kilku wypadkach: porod, choroba i praca nocna lub w szkodliwych warunkach na pelen etat.
Zawsze mozna napisac do Integrationsråd w SC i ubiegac sie o spotkanie, w czasie ktorego mozna wyjasnic wszystko.
Od kilku tygodni zbieram sie za dokonczenie artylkulu o sprogcentra'ch, obowiazkach i uprawnieniach kursistow.
Moze jakies pomysly, pytania?
Prosze wysylac na PW i postaram sie do poniedzialku wszystko zamiescic na forum.
--- Koniec cytatu ---
mam pytanko, bo juz się na prawdę pogubiłam
bardzo proszę o wyjaśnienie
mieszkam w Kopenhadze od roku, nigdzie jeszcze na duński nie chodziłam
czy jak bym teraz rozpoczęła naukę to komuna zapłaci mi za 3 lata nauki czy juz tylko za dwa?????
zastanawiam się nad dwoma szkołami, może coś poradzicie:
http://www.kbh-sprogcenter.dk/
i druga opcja :-\
http://www.dansk.studieskolen.dk/
dodam, że moj angielski jest na takim raczej średnim poziomie
martwię się, czy sobie poradzę z tymi egzaminami po każym module
- a chciałabym chodzić na pełny - dzienny kurs - bo chcę się tego dunskiego nauczyc
Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie :)
mala_z_Aarhus:
Zalezy od kommuny..Ostatnio coraz wiecej osob dostaje list od kommuny, po tym jak sie zamelduja, z propozycja rozpoczecia kursu. W liscie jest napisane od kiedy liczy sie darmowa nauka jezyka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej