Regionalne > Kopenhaga
szkola dunskiego
Jomir:
Studieskolen jest najlepsza szkola jezykowa i pozimem znacznie odbiega od Københavns Sprog Center.
Wszytko zalezy ile pracy chcesz wlozyc w nauke jezyka.
Przez miesiac chodzilam do Københavns Sprog Center i byl to najgorszy miesiac w calym nauczaniu dunskiego.
Moze sprobuj w IA? Ta szkola jest pomiedzy nimi, ma grupy intensywne i zwykle.
jola28:
aha,
ja meszkam w Kopenhadze w I strefie, (blisko islands brygge)
przyznam, że jakoś nie kojarzę takiego listu informacyjnego :-[ może go przeoczyłam
hmmm
a czy można rozpocząć naukę i np. zakończyć po 3 modułach ?
chcialabym chodzic na intensywny kurs.
a gdzie jest ta IA? (chyba dość daleko ode mnie - o tyle to dla mnie istotne, że codziennie nie chciałabym zbyt daleko jeździc do szkoły)
Jomir:
IA jest na Nørrebro.
Czasem wyznacznik odleglosci nie jest najelpszym parametrem do podejmowania decyzji.
Na pewno w Københanvs Sprog Center, nie nauczysz sie jezyka szybko.
Tula:
W SS musisz znac angielski dobrze -- na tyle dobrze, by zrozumiec gramatyke w tym jezyku wykladana.
jola28:
coś się ta moja wcześniejsza wypowiedź nie wyświetliła :o
Bardzo dziękuję za Wasze rady.
Po przemyśleniach coraz bardziej skłaniam się ku SS (będę się pewnie ratowała tą polską książką o duńskiej gramatyce)
Być może wybrałabym IA, gdyby te polskie kursy były rano i cztery razy na tydzień - a z ulotki internetowej wynika ze są wieczorem i tylko dwa razy w tyg ( to trochę za mało, ja mam mały kontakt z Duńczykami więc potrzebuje intensywniejszego kursu)
zrezygnowałam (dzięki Waszym opiniom) z KBH sprogcenter i oczywiście z Clavisa.
Mam nadzieje, bo tak wynika z informacji podanej na stronie SS, że komuna opłaca naukę przez trzy lata od momentu jej rozpoczęcia ???
Tak sobie myślę co z wakacjami, jeśli ktoś chce wyjechać np. na dwa tyg to chyba musiałabym przerwać naukę bo w szkole sprawdzają nieobecność ??? - do zaliczenia modułu :-\
Pozdrawiam serdecznie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej