Ogólne > Informacje
Wybory 2010
WIGRY:
ja jestem zdania że dobrze by było dla Polski żeby prezydent
i premier dogadywali się a nie kłócili
politycy powinni skupić się na rozwiązywaniu problemów ludzi
a nie na kłótniach między sobą
w przypadku układu jarek - donek zgody nie będzie
i znów nie będziemy dobrze wyglądać jako kraj
ja nie twierdze że bronek jest święty, pewnie swoje ma za uszami
jak każdy polityk
ale uważam że prezydent ma funkcję czystą reprezentatywną
a bronek lepiej się do tej funkcji nadaje niż jarek
ale to tylko moje zdanie i w pełni szanuje poglądy innych
pozdrawiam
jamjurand:
Czy nie uwazacie, ze Polsce przydalby sie taki Lukaszenko... :D ?
Wineta:
Z kolorystyki zdecydowanie wolę czerwone niż czarne. Wprawdzie prezydent, jak już słusznie zauważono, jest głównie funkcją pokazową, ale jak też pokazało życie, może nam sporo wstydu i zamieszania zrobić. Dlatego wszelkiemu oszołomstwu na tym miejscu mówię stanowcze NIE. Szkoda, że tak naprawdę nie ma kandydata, na którego chciałąbym głosować. Ciągle muszę wybierać mniejsze zło.
Juta:
--- Cytat: behemot w 20 Cze 2010, 22:38:50 ---około 40% posłów z PO zasiadających w Sejmie należała kiedyś do PZPR
--- Koniec cytatu ---
Wymien te nazwiska, bo wydaje mi sie, ze klamiesz. Czlonkowie PO to z reguly byli dzialacze Solidarnosci, AWS, UW, ZChN, LPR, UPR, PiS, SkL itp. PO to partia prawicowo-konserwatywna, ktorej korzenie siegaja solidarnosciowej opozycji. Pisanie, ze PO to "czerwoni" jest paskudnym klamstwem. Albo moze zwykla glupota. W koncu znaczna czesc elektoratu PiSs to ludzie slabo wyksztalceni, kierujacy sie w swoich wyborach emocjami, ktorymi latwo mozna manipulowac. Wiadomo, ciemny lud kazda scieme kupi.
Zreszta twoj post, behemocie to pissowska klasyka - same emocje, zadnych faktow, drobne klamstwa.
WIGRY:
proponuje się nieoczerniać, a swoje wybory poprzeć odpowiednimi argumentami
dlaczego chcesz jarka albo dlaczego chcesz bronka
argumenty proszę i fajnie bedzie można podyskutować
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej