poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: judo  (Przeczytany 5101 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ana32

• Gość
judo
« dnia: 02 Cze 2010, 23:07:54 »
witam !
mam pytanie .. wiem od polskiego trenera judo ,iż w danii jest również trener polskiergo pochodzenia który jest trenerem tego sportu .. jednakże klubów jest ok 150 .. jeżeli ktoś wie w którym z nich trenerem jest polak to prosze o informację lub proszę o informację o najlepszym klubie judo w danii .. zapomniałam wspomnieć że szukam klubu dla synka 10-letniego .

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
Odp: judo
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Cze 2010, 00:06:39 »
Tak zastanow sie nad twoim pytaniem: jak polski trener trenuje seniorow 150 km od ciebie, byc moze w najlepszym klubie dunskim to sie wtedy przeprowadzisz i co mu zaproponujesz? Znajdz moze klub w poblizu gdzie potomek troche potrenuje i potwierdzi swoje zaiteresowanie tym sportem.
Judo nie jest w Danii na wysokim poziomie w przeciwienstwie do np. taekwondo. Mozesz sprobowac zapytac o polskiego trenera na forum tej strony:
http://www.judo.dk/01861/

ana32

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Cze 2010, 07:08:11 »
no cóż powiem szczerze że dośc długo zastanawiałam się nad pytaniem .. ale widać nie jestem zbyt mądra jeżeli uwazasz że nie jest zbyt mądre ... nie rozumiem co bym miała proponować temu trenerowi to po pierwsze po drugie syn ćwiczy już 5 lat i jest bardzo zainteresowany a pytając o najlepszy klub wzięłam również pod uwagę fakt , iż w danii nie jest to wysoki poziom ... ale mimo wszystko dziękuje za informację i pozdrawiam

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Cze 2010, 09:37:44 »
Trener nazywa sie Czeslaw Kur i byl trenerem reprezentacji Danii, sadze ze telefon do do dunskiego zwiazku judo odpowie ci na wiele nurtujacych cie pytan :)
Tutaj odbedzie sie oboz letni (210 dzieciakow) w ktorym on bedzie partycypowal, moze powinnas w to zainwestowac:
http://www.judo.dk/documents/01399.pdf
« Ostatnia zmiana: 03 Cze 2010, 09:54:19 wysłana przez jamjurand »

ana32

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Cze 2010, 10:16:07 »
nie no teraz to mnie zaskoczyłes wiedzą ..wielki szacun ... jeszcze kilka takich przydatnych informacji i chyba ci sie oswiadczę hahah żartuję oczywiscie ..pozdro

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Cze 2010, 10:24:22 »
Mam "ogromna" wiedze ale brak mi kobiety.. :D
Na takim obozie syn moze zrobic wrazenie na trenerach i... mamy nowa Caroline Wozniacki. Beda tam tez zawodnicy z Polski.

ana32

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Cze 2010, 10:28:29 »
rozumiem że to nie oświadczyny .. co do zrobienia wrażenia mam nadzieję , niestety syn poszedł po mamusi i jest cholernie niegrzeczny ahahah

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Cze 2010, 10:28:29 »

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Cze 2010, 10:34:29 »
Czeslaw Kur jest obecnie trenerem w Polsce.

ana32

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Cze 2010, 10:40:15 »
to czyli nie o tego chodzi ... ten o którym ja mówie ponoc cały czas trenuje dzieciaki w danii ... aha i jak juz jesteś taki dobrze poinformowany to może wiesz gdzie szybko nauczę sie duńskiego - potrzebuję jakiś bardzo intensywny kurs-szkołe .. pani w jobcenter powiedziałą ze mam sobie znaleźć jaką chce szkołe to mi zasponsorują ale nie wiem któa szkoła oferuje taki szybki kurs.. ponoc w albertsund jest taka szkoła i tym razem nie musi być najlepsza hahaha  ;)

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Cze 2010, 10:58:26 »
Jest tu na forum oooogromny temat o szkolach jezykowych. Wybor szkoly zalezy bardzo od twojego temperamentu, ambicji i czasu.
Wg. mnie wazne jest: wstepne, krotkie osluchanie na raczej powolnych kursach, male grupy no i totalny brak rodakow na kursie  :).
Kiedys chodzilem do zdecydowanie najlepszej szkoly KISS ktora pare lat temu podpadla komunie w rezultacie zmienila adres i wlascicieli; tam trzeba bylo sie uczyc 30/tydzien popularnych zdan na pamiec, znac ich zastosowanie i odmiany (inne wersje), 3x3 godziny tygodniowo, wiec bardzo efektywna nauka.

ana32

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Cze 2010, 11:05:53 »
no i własnie o taką szkołe mi chodzi .. co do ambicji , temeramentu i czasu to minimum dwie z tych cech są na najwyższym poziomie .. jestem zdesperowana i chce szybko sie nauczyc języka .. męczy mnie brak komunikacji i brak pracy .. praca to pewnie nie problem ale ja chce pracowac w zawodzie ... zresztą nie potrafię siedziec w domu całe życie pracuję i niewiem jak sie odnaleźć a co do forum to ile ludzi tyle opinii wiec tez jest to lekko rozmyte .. co do rodaków na kursach to mam takie samo zdanie co ty ... no nic będę szukać dalej tej szkoły

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Cze 2010, 10:43:02 »
Sadze ze mozesz sie tu dowiedziec o miejscowych klubach judo czy juditsu (?):
Ishøj Idrætscenter, Vejledalen 17, 2635 Ishøj
albo http://www.ishojbudoklub.dk/
Syn nauczy sie napewno szybciej jezyka przyjazniac sie z dzieciakami majacymi podobne zainteresowania, napewno tez imponujac im swoim 5 letnim doswiadczeniem judoki.

ana32

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Cze 2010, 10:58:31 »
klub judo już znalazłam a z tym imponowaniem to nie za bardzo kumam czy sie ze mnie starasz się nabijać czy nie ... ale to nieważne .. pozdrawiam

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Cze 2010, 11:20:54 »
Uspokoj sie, po co mam sie z ciebie nabijac? Nie slyszalem o dunskich 10 latkach trenujacych judo juz przez 5 lat, wiec potomek podejrzewam, jest bardziej zaawansowany niz dunscy rowiesnicy.

ana32

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Cze 2010, 12:12:06 »
alez ja jestem spokojna
ha wiec nie potrzebnie mnie uspokajasz ... ciężko mi ciebie wyczuć , ot co

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 04 Cze 2010, 12:12:06 »