Ogólne > Praca w Danii
Ferie penge
leon.24:
Mam pytanie gdzie mogę sprawdzić czy mam ściągane pieniądze na ferie penge. Próbowałęm na ich stronie ale trzeba znać duński aby wiedzieć jak się tam poruszać. Proszę o pomoc jeśli to nie sprawi kłopotu opisać krok po kroku co muszę wybrać na tej stronie.
Dziękuję bardzo
micmar:
--- Cytat: leon.24 w 13 Lip 2007, 16:29:02 ---Mam pytanie gdzie mogę sprawdzić czy mam ściągane pieniądze na ferie penge. Próbowałęm na ich stronie ale trzeba znać duński aby wiedzieć jak się tam poruszać. Proszę o pomoc jeśli to nie sprawi kłopotu opisać krok po kroku co muszę wybrać na tej stronie.
Dziękuję bardzo
--- Koniec cytatu ---
ja mam na pasku od pracodawcy....
leon.24:
Tak tylko gdy pytam szefa czy potrafi mi wytłumaczyć pasek to on nic nie wie a na pytanie czy opłacane mam ferie penge on nie wie
micmar:
--- Cytat: leon.24 w 14 Lip 2007, 19:17:17 ---Tak tylko gdy pytam szefa czy potrafi mi wytłumaczyć pasek to on nic nie wie a na pytanie czy opłacane mam ferie penge on nie wie
--- Koniec cytatu ---
ja mam po prostu feriepenge i wpisana kwotę do dyspozycji na dany moment
piatka:
skopiuj lonsedel i dawaj na forum, zobaczymy, powiemy.
Jesli pracodawca nie wpalca na ferie konto. wtedy na kwicie wyplaty jest tylko wpisane feriepenge grundlag
czyli podstawa do feriepenge,
oraz ferietillaeg czyli dodatek, ktory wynosi jeden 1% pensji.
Oznacza to, ze w czasie urlopu dostaniesz normalna pensje, czyli ferie med lon, ale pod warunkiem, ze bedziesz w przyszlym roku kontynuowac prace u tego samego pracodawcy. Jesli nie, nie dostaniesz pieniedzy za urlop i jeszcze trzeba pamietac, ze przed rozpoczeciem urlopu musisz dostac karte urlopowa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej