poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: ubezpieczenie samochodu  (Przeczytany 17225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
Odp: ubezpieczenie samochodu
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Cze 2010, 18:45:58 »
Nic sobie z Tryg nie zalatwilem. Tryg sam zaproponowal przysylajac oferte. Poza tym oferuje Tryg Vejhjælp (gratis) rowniez na swojej stronie www.tryg.dk. Tak jak pisalem, mysle ze jest to stosunkowy nowy produkt, ktory wprowadzil Tryg. Nie wazne czy Treyg czy nie Tryg. Kazda fiorma ma swoje wady i zalety tak jak i kazdy klient ma swoje oczekiwania i wymagania. Odnosnie oplaty w wysokosci ponad 20 tys. to pierwszyraz slysze taka kwota. spotkalem sie z kwota 15-16.000 dla poczatkujacego kabusewcy.

[Posted on: 13 Cze 2010, 18:43:08]

"Paveldk czy jak tam sie zwiesz"

ReFormer

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 13 Cze 2010, 18:45:59 »
roga pewnie tam nie bylo zadnego udzialu wlasnego.

Offline aarhusN

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 21
  • -Otrzymane: 32
  • Reputacja: +3/-2
« Odpowiedź #17 dnia: 13 Cze 2010, 19:24:12 »
Tryg Vejhjælp er en del af din bilforsikring, når du udover bilforsikring har din indboforsikring hos Tryg.*

Tryg Vejhjælp giver dig:

* Hjælp på stedet
    * Bugsering
    * Brændstofsudbringning
    * Låseservice
    * Videretransport
    * Hjælp ved fx tilskadekomst eller sygdom hos føreren under kørsel
    * Lånebil, hvis du vælger et kvalitetssikret Tryg Vejhjælps værksted

Udvidet Tryg Vejhjælp:
Du kan for kun 326 kr.** (2010) købe Udvidet Tryg Vejhjælp.

*391 kr. (2010) årligt for Tryg Vejhjælp hvis du ikke har din indboforsikring hos Tryg

**326 kr. (2010) hvis du har bil og indboforsikring hos os.
717 kr. (2010) årligt for Udvidet Tryg Vejhjælp hvis du ikke har din indboforsikring hos Tryg.

a tutaj taka porownywarka ubezpieczen(bardzo ogolna) ;D ;D

http://www.forsikringsguiden.dk/Sider/default.aspx

Offline tydraniu

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Cze 2010, 00:42:25 »
a ja z nieco innej beczki... w zaświadczeniu z polski muszą być podane % zniżki, czy wystarczy okres ubezpieczenia i po swojemu przeliczają?

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Cze 2010, 07:04:40 »
a ja z nieco innej beczki... w zaświadczeniu z polski muszą być podane % zniżki, czy wystarczy okres ubezpieczenia i po swojemu przeliczają?
Biorą okres bezszkodowej jazdy - minimum 3 lata. Zniżki w PL nie maja odzwierciedlenia w DK.
Wystarczy, że pobierzesz dokument od swojego ubezpieczyciela (EN) i tam jest info o ilości szkód w okresie ubezpieczenia. Potem już w kwestii duńskiej firmy jest jaką kwotę dostaniesz do zapłaty.

Offline tydraniu

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Cze 2010, 07:59:54 »
Dziękuję za odp.

Offline magilla

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Cze 2010, 19:15:48 »
Witam
Ja proponuje zadzwonic do GF w Greve poprosic z Lucyna Sorensen i sie wypytac
Pani bardzo sympatyczna i muwi po polsku
a co do ubezpieczenia to liczy sie wiek auta, bo im starsze to drozsze bo dochodzi jakies srodowiskowe, czy jest hak, ile kilometrow rocznie sie bedzie robic, i dodatki w aucie im wiekszy wypas tym drozsze ubezpieczenie,

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 18 Cze 2010, 19:15:48 »

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Cze 2010, 22:08:33 »
Witam
Ja proponuje zadzwonic do GF w Greve poprosic z Lucyna Sorensen i sie wypytac
Pani bardzo sympatyczna i muwi po polsku
a co do ubezpieczenia to liczy sie wiek auta, bo im starsze to drozsze bo dochodzi jakies srodowiskowe, czy jest hak, ile kilometrow rocznie sie bedzie robic, i dodatki w aucie im wiekszy wypas tym drozsze ubezpieczenie,

yyyyyyyyyy

- środowiskowe nie dotyczy ubezpieczenia, jednak ta kwota różni się w zależności czy auto jest sprzed 97 czy po 97 roku zarejestrowane. Jednak nic to nie ma wspólnego z ubezpieczeniem,
- o kilometrach była już mowa i też nie jest tak do końca jak napisałaś - silnik 1.6 ubezpieczenie podstawowe 1700kr rocznie bez limitu kilometrów. Czy GF przebije moją ofertę?? Nie sądzę.
- co do wyposażenia to dotyczy to tylko AC, tak więc auto pospolite nie wiadomo jaki będzie miało wypas cena ubezpieczenia nas nie zabije bo brana jest ze standardowej tabeli. Natomiast ubezpieczając markę luksusową to nie dość że policzą każdą pierdołkę to nakażą założenie dodatkowych systemów zabezpieczających. Wtedy to są już jednak poważne marki i nie chude gabloty.

Offline daniaa

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 10
  • -Otrzymane: 29
  • Reputacja: +14/-2
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Cze 2010, 00:14:14 »
"Im starsze tym droższe ubezp" ? No tak, ale do casco bedzie to zupelnie odwrotnie, im wiecej warte auto tym wieksza skladka za AC.
Licza lata bezszkodowej jazdy, nie procent znizki,  to raca. Ja mialem na ostaniej umowie 60% znizki, z tym, ze byla to moja ostatnia umowa polskiego auta, z ostatniego roku, wiec wszyscy uzawali mi tylko ten rok. Potrzebowalbym wszysktich moich umow z roznych polskich ubezpieczalini z ostanich lat.
Ktos byl zdziwiony kwota 20 tys. ?  Nowy upieczony mlody kabusewca dunski moze dostac nawet do 30tys. np w Kopenhadze. (Bierzcie pod uwage tez miejsce ubezpieczenia).  W Polsce tez jest brane pod uwage miejsce zamieszkania, Warszawka oczywiscie najdrozsza, a na wsi na wschodzie najtaniej :)

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Cze 2010, 02:00:11 »
30 tyś to może już nie będę wnikał ale chętnie zobaczę wyliczenie/ofertę firmy ubezpieczeniowej na około 20 tyś. Chętnie poznam kryteria.

Offline daniaa

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Cze 2010, 15:56:32 »
A co za problem przejrzec tabele firm. Proszę:

Tu masz dla przykladu GF dla nowych kabusewcow - 20tys gdzies tam w srodku, a za auto pow. 1600kg - 35 tys. Czyli tutaj kryterium GLOWYNYM (oprocz lat jazdy), jest tez waga auta i miejsce zamieszkania.

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Cze 2010, 16:50:23 »
Cos niesamowitego! A teraz zupelne przeciwienstwo. W niedziele wrzucono mi do skrzynki pocztowej oferte/reklame Chevroletta, z ktorej miedzy innymi wynika, ze bez wzgledu na wiek kabusewcy, bez wzgledu na "staz" bezwypadkowej jazdy itp. ubezpieczaja pojazdy kupione u nich za 12.000 kr. na okres 3 lat czyli 4.000 rocznie. Co bedzie po 3 latach -  nie pisza.

Offline leo1

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 23
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Cze 2010, 20:02:08 »
Vera ty jestes uparty jak koziol skoro ktos ci pisze ze dostal taka a taka stawke to po co mialby sciemniac jak chesz to ci przesle moja pierwsza oferte na moj pierwszy samochod w danii i jest to ponad 20 kola,ale ty nie drazysz temat ze to nie mozliwe bo ty placisz tyle a tyle i wszyscy sa baranami bo nie placa tyle co ty.Juz tu ktos napisal ze do skladki na ubezpieczenie sa brane wszystkie informacje skladajace sie na ostateczna cene.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Cze 2010, 22:39:47 »
Cos niesamowitego! A teraz zupelne przeciwienstwo. W niedziele wrzucono mi do skrzynki pocztowej oferte/reklame Chevroletta, z ktorej miedzy innymi wynika, ze bez wzgledu na wiek kabusewcy, bez wzgledu na "staz" bezwypadkowej jazdy itp. ubezpieczaja pojazdy kupione u nich za 12.000 kr. na okres 3 lat czyli 4.000 rocznie. Co bedzie po 3 latach -  nie pisza.

z nowymi samochodami tak jest, dlaczego??? Chyba tylko dlatego aby przyciągnąć klientelę. Najwięcej firmy wnikają jak sie kupuje auto używane (zniżki te sprawy). Przy zakupie nowego nikt o zniżki nie pyta  ;D
Układy, układziki chyba się liczą pomiędzy firmami.

[Posted on: 19 Cze 2010, 22:27:01]

Vera ty jestes uparty jak koziol skoro ktos ci pisze ze dostal taka a taka stawke to po co mialby sciemniac jak chesz to ci przesle moja pierwsza oferte na moj pierwszy samochod w danii i jest to ponad 20 kola,ale ty nie drazysz temat ze to nie mozliwe bo ty placisz tyle a tyle i wszyscy sa baranami bo nie placa tyle co ty.Juz tu ktos napisal ze do skladki na ubezpieczenie sa brane wszystkie informacje skladajace sie na ostateczna cene.
Nie sugeruje kto ściemnia kto nie po prostu to ciekawe za co tyle płacić.
Widzisz, ja po prostu chciałem znać kryteria, jeżeli je znałeś mogłeś napisać a nie wypisujesz burackie teksty. I nie pisałem, że nie możliwe tylko tak ogromna kwota mnie zastanawia mocno - i powtórzę ponownie "chciałem znać kryteria".
Druga sprawa nie nazwałem nikogo baranem bo płaci wysoką stawkę. Nie ćpaj więcej bo za bardzo fantazjujesz.

To tak dla wyjaśnienia zarzutów bo nie dość że piszesz nie prawdę co pisałem to zachowujesz się jak prostak po 3letniej szkole zawodowej. Przypomnę tylko ponownie bo skleroza ci nie pozwala pamiętać, że opisywałeś swój przykład jak to wielka była różnica w ubezpieczeniu. Wyjaśnić tego nie wyjaśniłeś różnicy między 7 a 20 tyś DKK. Przestań się mazać i zachowuj kulturalnie a nie jak twój kuzyn Lucas Bielski.

Offline daniaa

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Cze 2010, 00:04:40 »
Nuczylem się tutaj pewnej zasady: żadna cena mnie już tutaj nie zaskakuje, mieszkam w Danii.
Co niektorzy jak widzę, caly czas żyją cenami polskimi. I przeliczają i kalkulują jak zrobić żeby było taniej, a ci co wiecej odemnie zaplacili sa frajerami :D A może po prostu kogoś na to stać.  ;)

ps. A "Vera" ma cięty język, musicie sie do tego przyzwyczaić  :D :D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 20 Cze 2010, 00:04:40 »

Ubezpieczenia Samochodu - Niewlasciwa firma podana przy rejestracji auta

Zaczęty przez beenpl20Dział Dania i o Danii

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 13815
Ostatnia wiadomość 12 Lip 2016, 23:59:25
wysłana przez maryo1977
uzytkowanie samochodu zarejestrowanego w polsce

Zaczęty przez andykac65Dział Pomoc!