poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Plaże z piaskiem:)  (Przeczytany 17291 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malinkaaa0071

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Plaże z piaskiem:)
« dnia: 10 Cze 2010, 12:23:05 »
Witam! Poproszę o informacje gdzie się można relaksować na plaży. Gdzie są najfajniejsze kąpieliska?
Niedaleko bądź i dalej od Kopenhagi. nie wiem czy dobrze dobrane miejsce na wątek, ale mam nadzieje, że odpowiedzi uzyskam.
Pozdrawiam!

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
Odp: Plaże z piaskiem:)
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Cze 2010, 12:59:33 »

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Cze 2010, 14:25:59 »
Nowa plaza (jeszcze buduja a wlasciwie koncza) bedzie na Østerbro w porcie Svanemøllen. Dobra plaza to Charlottelund Fort ale troche malo tam piasku, tam tez przeniesli sie "seksualnie inni" i nudysci. Klampenborg Bellavue to byla kiedys najlepsza plaza w Kopenhadze, niestety grasuja tam w lecie bandy rozrabiajacych muzulmanskich gowniarzy (kazdy z ogromnym radiem) z mami w czarnych ""namiotach", ktore nieustannie griluja dymiac okropnie i niszczac trawe, wielka szkoda.
« Ostatnia zmiana: 10 Cze 2010, 14:38:22 wysłana przez jamjurand »

Offline piott

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 8
  • Reputacja: +5/-2
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Cze 2010, 14:56:27 »
Nie ma to jak nasze polskie plaze ...... :)
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości .

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Cze 2010, 15:44:29 »
Nie ma to jak nasze polskie plaze ...... :)

Zwlasza z nieodona koniecznoscia zalatwiana se na lonie natury.. :)
Pare lat temu koles wywiozl mnie (musialem mu za to zatankowac ogromnie spragniona fure) na najbardziej modna plaze w okolicach Miedzyzdroji ; jedyne WC w rozsadnej odleglosci od plazy w kawiarni za 5zl, parking na wydre na chodniku, piasek i woda bardzo brudne, ludzie zarli nieustannie jakies wafle z kremem, ucieczka po 30 min, koles ledwo z zyciem uszedl bo ograniczylem sie tylko do rocznej kwarantanny  :)
« Ostatnia zmiana: 10 Cze 2010, 16:00:38 wysłana przez jamjurand »

Offline piott

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Cze 2010, 16:08:59 »
Widac ze dawno nie ruszales(as) sie z Danii.Musialo to byc naprawde dawno temu :) w Danii toatety sa co 100 m ,pachnace i nowiutkie..tylko Polska w/g Ciebie to wiocha........mylisz sie bo u nas jest duzo fajnych,czystych miejsc,plaz czego  inni  moga nam tylko pozazdroscic.
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości .

Offline jeni

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #6 dnia: 10 Cze 2010, 17:05:29 »
Lepiej niech się nie rusza bo jak się ruszy to się rozejdzie po plaży nawet w Dani a toalety niet ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 10 Cze 2010, 17:05:29 »

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 10 Cze 2010, 17:25:35 »
To bylo z 2-3 lata temu, na kazdej plazy kopenhaskiej na ktorej bywalem (mam wieloletnie doswiadczenie) byla zawsze wystarczajaca ilosc toalet, parkingi, statywy dla rowerow, kosze na smieci i liczne kioski, rano zawsze bylo posprzatane. Napewno w Polsce sa jakies dobre plaze ale ja ich nie mam zamiaru szukac. Niemcy tez wola jezdzic na plaze do Jutlandii pomimo ze Polska jest duuuzo tansza.
A czy Polska to wiocha czy raj no nie wiem, a po co tu jestes?

Offline M z Horsens

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +3/-1
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Cze 2010, 17:40:29 »
Jako ciekawostkę powiem Wam że plaża na Gdańskich Stogach oczywiście w PL w rankingu najczystszych plaż na wybrzeżu ma pierwsze miejsce i jest porównywana standardem do plaż hiszpańskich.A w DK polecam plażę  Saksild Strand niedaleko Odder.

Offline piott

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Cze 2010, 17:43:52 »
Jam cos tam ...Mam wrazenie ze cos z Toba nie tak.Nie mam zamiaru z Toba polemizowac i chyba nie tylko ja na tym forum.Fajnie ze nie wybierasz sie do Polski :) :):):):):)

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Cze 2010, 17:55:14 »
Jam cos tam ...Mam wrazenie ze cos z Toba nie tak.Nie mam zamiaru z Toba polemizowac i chyba nie tylko ja na tym forum.Fajnie ze nie wybierasz sie do Polski :) :):):):):)

Zludne masz nadzieje :) Wybieram sie wkrotce, ale nie nad morze...Zeby polemizowac trzeba miec logiczne i liczne argumenty i w tym moze macie problem :)
Dosyc o plazach z mojej strony... na dzisiaj.Pomoglem autorce jak moglem.

Offline piott

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Cze 2010, 18:01:12 »
To ty jednak jestes facetem:)))))))) ...bez argumentow... :) ciao

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #12 dnia: 10 Cze 2010, 19:18:56 »
Jako ciekawostkę powiem Wam że plaża na Gdańskich Stogach oczywiście w PL w rankingu najczystszych plaż na wybrzeżu ma pierwsze miejsce i jest porównywana standardem do plaż hiszpańskich.A w DK polecam plażę  Saksild Strand niedaleko Odder.

Tak ta plaza jest ladna, jedna z lepszych, ale..... jesli jest piekny sloneczny dzien, i popoludnie albo weekend, to miejsca nie ma ani na samochod ani zeby sie jednym posladkiem chociaz tam polozyc, wiem bo bylam nieraz, mieszkam w okolicy. Ja zawsze jade troche dalej (dalej jest okolo 5 plaz do wyboru), 2 km dalej jest Rude strand, tez jest ladna i nie ma tyle ludzi. Slyszalam ze Hou strand tez jest ladna, ja tam nie bylam jeszcze, ale jak bedzie slonecznie i plazowo(moze za 10 lat ;)) to sprawdze .
Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny.

Offline malinkaaa0071

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Cze 2010, 21:30:07 »
dziekuje Wam wszystkim !! i nie ma sensu do sporow Kochani :)

Offline CzaryMary

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Cze 2010, 16:51:40 »
To bylo z 2-3 lata temu, na kazdej plazy kopenhaskiej na ktorej bywalem (mam wieloletnie doswiadczenie) byla zawsze wystarczajaca ilosc toalet, parkingi, statywy dla rowerow, kosze na smieci i liczne kioski, rano zawsze bylo posprzatane. Napewno w Polsce sa jakies dobre plaze ale ja ich nie mam zamiaru szukac. Niemcy tez wola jezdzic na plaze do Jutlandii pomimo ze Polska jest duuuzo tansza.
A czy Polska to wiocha czy raj no nie wiem, a po co tu jestes?

Mnie się czasami jamjurand wydaje, że ktoś Cię kiedyś wpędził w kompleksy odnośnie Polski i teraz świadomie lub nieświadomie chcesz to przenieść na nas. Jadąc do Danii cieszyłam się, że będę mieć tak blisko do morza, ale mieszkam na wschodzie Jutlandii i okazuje się, że pierwsza lepsza polska plaża jest jest lepsza od tych w naszej okolicy. W związku z tym jeździmy na zachodnie wybrzeże i tam plaże są rzeczywiście świetne, ale toalet to tam też nie ma, choć okiem sięgnąć po horyzont. Także stolycy do jutlandzkiej wiochy nie ma co porównywać. Mnie najbardziej brakuje tutaj, oprócz pogody, klimatów nadmorskich polskich miejsowości, tych molo, deptaków, kiosków z "waflami z kremem"... 
Niestety nie wydaje mi się, aby pobyt w sezonie nad polskim morzem był duuużo tańszy, ceny są porównywalne do wyjazdów zagranicznych. Nawet ostatnio na niemieckim forum, które ostatnio podczytywałam ktoś pisał, że ceny pobytu w Polsce nad morzem są podobne do duńskich. 
Jeszcze jeden wtręt o toaletach - stan publicznych toalet przy autostradach duńskich też często pozostawia wiele do życzenia, więc nigdzie idealnie nie jest.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 11 Cze 2010, 16:51:40 »

Czyste plaże

Zaczęty przez JakDział Kopenhaga

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 5116
Ostatnia wiadomość 21 Lip 2009, 10:25:07
wysłana przez Jomir
Plaze godne polecenia

Zaczęty przez mawiDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 6714
Ostatnia wiadomość 02 Maj 2009, 14:48:13
wysłana przez mala_z_Aarhus