Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...
czy jest ktos kto mieszka w Kolding i okolicach ??
ropson999:
no akurat znam bo prawie oni wszyscy ze mna pracują w HORSENS W DANISCH KROWN
tygrys3000:
popatrz popatrz ja tez mieszkam kolo vejle a dokladniej w billund a niebardzo wiem o polakach tu, no fak wiem ze sa i tu bo gdziez ich nie ma?, ale jakos nie malem okazji poznac tych z okolicy.
hmm moze to moja wina ale coz,
fakt czasem widze tu polakow ale jak nawet przechodze kolo nich to slyszac ich slowa i widzac ich zachowanie to nie mam sie nawet odwagi albo heci odezwac czasem wole poprostu przejsc niezauwarzony, wiem e to smutne ale no coz nasza kultura osobista i dodatkowo mysl ze wszyscy wokol nan nas nie rozumieja jest czasem bledna
ubolewam nad tym
monitus:
hej hej my z mężem zamierzamy wyemigrowac w ok marca z 2 dzieci 7 i 2 lata teraz w ferie jade rozejrzeć się jak to ma wyglądac wszysto...A ty długo jesteś tam? :) ;)
lilianka:
czesc,ja z chlopakiem mieszkamy w kolding,chlopak pracuje w vejen a ja szukam pracy.wczesniej mieszkalismy w vejle tam pracowalam w iss.:)))
Pati80:
Witam wszystkich :) mój chłopak mieszka i pracuje w Kolding, chce mnie koniecznie do siebie sciagnac, ale to nie takie proste ;)bo jestem swiadoma ile czeka mnie trudnosci, glownie chodzi o jezyk (nie znam dunskiego-oboje mowimy po angielsku) i prace, ale jestem dobrej mysli, zwlaszcza teraz, kiedy znalazlam ten portal - jest super!!!Kolding to małe i spokojne miasteczko, chyba wolę coś większego. Pozdrawiam Was :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej